Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką moją logike? Znów masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu. W mojej logice pisząc masa, mam na myśli cykle w których po każdym następuje miejsce na regeneracje , tutaj nikt nikogo nie siedzi i nie pilnuje czy robi takie przerwy czy leci jak małolat bez przerwy. Napisał że nie robił przerw to mu napisaliśmy że robił źle i powinien po kazdym cyklu sie regenerować. Ostygnij troche.

kanabis, zależy mi na 6tce na brzuchu na lato, a obecnie mimo iż spokojnie moge palcami wyczuc że są tam już dosc spoko mięśnie to przez tłuszcz mało co widac ;) to nie bedzie żadna wyniszczająca, ostra redukcja z 4h aerobów tygodniowo. po prostu obetne troche tłuszcze i słodycze i postaram się o większą aktywnosc w ciągu dnia.

miałem 1,5 tygodnia zupełnie bez cwiczenia i troche lepiej sie czuje w ciagu dnia, ale w(pipi)ia mnie mała ilosc snu w nocy(ostatnio po 5,5h) ale teraz święta to sie odespie co nieco.

zaraz ide sobie machnac klatke z barkami. brakowało mi tej walki z samym sobą przez te 1,5 tygodnia :)

a i przez te 1,5 tygodnia jadłem na około 3300-3500kcal (podczas okresu jak cwiczylem 4000kcal) i pomimo jedzenia dosc sporej ilosci słodyczy schudłem 0,5kg xD

Edytowane przez maciucha

Znaczy to że powinieneś dołożyć co najmniej 30% kcal do tych 3500,co daje jakieś 4500,tyle że w postaci wolnych węgli i zdrowego fatu(olej lniany,tylko ciężko kupić dobry).Jak chcesz to możesz mi podesłać na pw swoją dietę,to ją oblookam.Co do problemów ze snem,to mi wygląda na braki magnezu,zainwestuj w mleczan,cytrynian lub asparaginian.

Litwin, tyle że ja nie mam miejsca na więcej jedzenia. Chodze cały dzień najedzony i w okresie gdy nie cwiczye po prostu mam mniejszy apetyt. Diete potem podeśle.

Co do snu to nie chodzi o problemy, tylko o brak czasu (w czerwcu zamierzam zobaczyc sie na liście przyjętych na medycyne i mam ostry zapjerdol w tym roku).

Edytowane przez maciucha
  • 2 tygodnie później...

Pogrążasz sie liti za każdym razem. Za każdym coraz bardziej. :confused:

I prosze skończ z tym dodawaniem kalorii bo naprawde robisz z siebie strasznego idiotę bo moge w kązdej chwili przytoczyć twojego posta gdzie wg ciebie 400 kcal to to samo co 500 i sie skończy błaznowanie, zrobić to liti? Naprawde chcesz znowu sie ośmieszyć?

Edytowane przez kanabis

I prosze skończ z tym dodawaniem kalorii bo naprawde robisz z siebie strasznego idiotę bo moge w kązdej chwili przytoczyć twojego posta gdzie wg ciebie 400 kcal to to samo co 500 i sie skończy błaznowanie, zrobić to liti? Naprawde chcesz znowu sie ośmieszyć?

Z chęcią przytocz posta gdzie piszę 430 kcal i napisałem prawie 500 kcal(później dołożyłem 7 gram fatu by wyszło to 500)za to ty z 60 gram makaronu i 25 gram tłuszczu wyliczyłeś 300 kcal <lol>

500 kcal to na ogół tłuszcz i trochę węgli,powiedzmy 25 ml tłuszczu i 60 gram makaronu,to nie jest aż tak dużo na 4-5 posiłków.

25x 8 + 60x3,5 = 200+210= 410

Jak coś to moge tobie załatwić korki z matmy chcesz?

Prosze przytocz posta w którym wyliczyłem 300kcal. Bo jak nie to wiesz że sie kolejny raz skompromitujesz. Więc lepiej sie postaraj. Albo wyjdź i wstydu oszczędź

Aha, jeśli nie znajdziesz to zawsze możesz mnie pocisnąć że robiłem mase na pyzach 6 lat temu albo że jestem alkoholikiem. Jestem tak miły że nawet ci juz podpowiadam. Nie dziękuj

Edytowane przez kanabis

A wiesz że makaron nie zawiera w 100% węglowodanów a 25ml tłuszczu np oleju także nie zawiera w 100% tłuszczów? :)

Wiesz, starasz tutaj sie zgrywać chodzącą encyklopedię bodybuildingu a tak naprawde nie potrafisz nikomu nawet podpowiedzieć tak jak ta osoba oczekuje , bo piszesz posty ubrane  w trudne słówka aby przykryć swoją niewiedzę. No ale czego sie spodziewać po gościu który uważa że woda po zmrożeniu i rozmrożeniu zmienia swoją strukture. Naprawde liti, wyjdź już.

Z chęcią przytocz posta gdzie piszę 430 kcal i napisałem prawie 500 kcal(później dołożyłem 7 gram fatu by wyszło to 500)za to ty z 60 gram makaronu i 25 gram tłuszczu wyliczyłeś 300 kcal <lol>

Zaraz znajdę post na razie pocisnę ciebie jako nieuka ;) 1 gram tłuszczu ma 9 kcal,a węgle 4.

Łap mistrzu:

50g makaronu ma ok 170kcal 25 g tłuszczu ok 200kcal. Moge wiedzieć jak ty obliczyłeś tam 439kcal?

170+200=300

Litwin25. 2014.

A wiesz że makaron nie zawiera w 100% węglowodanów a 25ml tłuszczu np oleju także nie zawiera w 100% tłuszczów? :)

Wiesz, starasz tutaj sie zgrywać chodzącą encyklopedię bodybuildingu a tak naprawde nie potrafisz nikomu nawet podpowiedzieć tak jak ta osoba oczekuje , bo piszesz posty ubrane  w trudne słówka aby przykryć swoją niewiedzę. No ale czego sie spodziewać po gościu który uważa że woda po zmrożeniu i rozmrożeniu zmienia swoją strukture. Naprawde liti, wyjdź już.

Zaraz znajdę post na razie pocisnę ciebie jako nieuka ;) 1 gram tłuszczu ma 9 kcal,a węgle 4.

Łap mistrzu:

50g makaronu ma ok 170kcal 25 g tłuszczu ok 200kcal. Moge wiedzieć jak ty obliczyłeś tam 439kcal?

170+200=300

Litwin25. 2014.

Kabi 2014 439=400

Kabi pogrążasz się,bo ja wyliczyłem z 60 gram makaronu kalorie a nie ilość węgli,naprawdę jaki żal.Tak samo oleje mają po 100% tłuszczu w sobie(olej lniany).Potwierdza się że nie umiesz czytać ze zrozumieniem i nadal nie doczytałeś co znaczy słowo struktura.Aż muszę dopisać,nigdzie nie napisałem wcześniej że tłuszcz ma 100% tłuszczu w tłuszczu,tylko z 25 gram wyliczyłem kaloryczność,która wynosi 9 kcal na 1 gram.

Edytowane przez Litwin25

A wiesz że makaron nie zawiera w 100% węglowodanów a 25ml tłuszczu np oleju także nie zawiera w 100% tłuszczów? 

cenna uwaga z tym olejem. faktycznie nie 100%, tylko 98%. te śladowe ilości węglowodanów i białka są cholernie ważne w liczeniu bilansu. 

:)

Edytowane przez Kazub