Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

No jeżeli liti się kłóci skąd te moje 8 kcal zamiast 9 to wytłumaczyłem koledze.

:)

Ty weź już się nie odzywaj :P Najpierw napisałeś że podawałem ilość węgli a nie kcal z makaronu a teraz piszesz że różnica 2% obniża kaloryczność tłuszczu z 9 kcal do 8.Zobacz na necie kaloryczność i wstydu sobie oszczędź.

No ale sam sobie zaprzeczasz, bo doskonale wiem że liczyłeś kalorie z makaronu i z oleju. Oczywiście nie podałes o jaki olej ci chodzi więc zostawiłeś sobie furtke. Kłóciłes sie ze mną że napisałem ryż zamiast ryż brązowy, pamiętasz, teraz robisz to samo. Jak dziecko. Nie potrafisz sie przyznac do błędu. Serio, naprawde, mam wyje.bane na ta twoją matematyke kalorii bo u maciuchy te 410 czy 500 kcal nie robi wiekszej różnicy. Drąże to tylko dlatego żebyś w końcu przyznał że nie miałes racji ale twoje ego jest tak wielkie że nie ma na to szans. Stary ja na serio nic nie mam do ciebie ale przestań z siebie robić chu.j wie kogo. Woda strukturalna nie istnieje a twoje porady sa w ch.uj nie praktyczne. Serio.

Wiesz czemu sie przyje.bałem tych 90kcal? Bo chciałem żebyś zobaczył jak to jest jak ty sie przypier.dalasz do byle gó.wna. Przyje.bałes sie do mnie jak polecałem jeść ryż zamiast gainera. Przyje.bałes sie nawet do brązowego ryżu który dla 99% ćwiczących amatorsko na siłowni ma mega niskie ig i jest aż za bardzo wystarczający. Kiedy przyszedł yeti i wysmiał te twoją walke o kasze to sie zamknąłeś. Ale jak już jestes taki drobiazgowy to i nie dziw sie jak teraz każdy będzie sie przypier.dalał do ciebie nawet jak pomylisz sie o 1 kcal, czaisz o co chodzi?

ps: :P

Aha i nie przepadam za postami kazuba w tym temacie bo też sie mnie czepia ale jak napisałes mu że gainer to nie suplement tylko odżywka to mało z krzesła nie spadłem.

Kalorie łatwo wyliczyć z makaronu bo ma ściągę z tyłu na opakowaniu i po prostu bierzesz 60% z całej puli,a tłuszcze nie zależnie od składu mają po 9 kcal na gram,więc znowu wyszło że się nie znasz.Yeti nic nie wyśmiał,przynajmniej nie widziałem takiego postu i jak mu odpisałem,znaczenie diametralne ma iq,szczególnie jak ktoś chce zrobić 8 kg suchego mięsa/Wody strukturalnej nie polecałem a tylko wyrażałem swoją opinię,jak zawsze nie umiesz czytać ze zrozumieniem.I nie pyerdol że pisałeś o brązowym ryżu,bo wspomniałeś o nim dopiero jak ci napisałem ze biały ryż jeżeli chodzi o szybkość wchłaniania nie wiele się różni od gainera na cukrach.Ty oczywiście znowu nie skumasz co próbuję ci przekazać,ale jak osoba postronna to przeczyta to będzie miała bekę z ciebie.

No beke to raczej z ciebie mają. I tak yeti wysmiał tamtą sytuacje, bo każdy normalny facet wie że nikt tutaj nie jest zawodowym kulturystą i ig 60 jest dla takich jak my wystarczająco niskie.

Stary a ty nie rozumiesz tego że to co ty piszesz to nie sa kur.wa sprawy które wiedza tylko najstarsi mędrcy z tybetu? Rozumiesz to?

Każdy bardziej ogarnięty koleś wie co to ig, które białka są szybko przyswajalne, które wolno, co to sa węgle złożone co proste. Że im krócej poddaje sie obróbce termicznej czy makarony czy ryż jego ig jest niższe. KAŻDY wie że ryż brązowy ma niższe ig niż biały, KAŻDY wie że tak samo jest z makaronami zwykłymi a makaronami pełnoziarnistymi czy z pszenicy durum. Chłopie to że nie mam efektów adekwatnych do mojej wiedzy wynika z  alkoholizmu.. Ale wiem o tym sporcie naprawde sporo, dużo tez dzięki temu forum i starym spartakusom których widziałem jak rosną, i co robia żeby rosnąc a nie gościa który wygląda milion razy gorzej od nich a jechał na prohormonach. Tutaj nikt nie liczy na porady typu kreatyna przekształca sie poprzez mikrochu.jowizycycacje w pi.z.daczan kreatyny tylko każdy chce usłyszeć normalne rady co zrobic zeby lepiej wyglądać. O to chodzi

Edytowane przez kanabis

Wiesz bo napisałem,bo w czasie konwersacji byłeś zakręcony jak słoik na zimę.Prosty przykłąd:

Ja mówiąc o ryżu mam na mysli ryż brązowy ponieważ w bodybuildingu on jest wskazany do jedzenia nie ryż biały. jesli miałbym na myśli ryż biały napisałbym ryż biały.

Rodzaj ryżu zależy od czasu kiedy go spożywamy,poka info gdzie jest polecany brązowy kosztem białego?

Wiesz bo napisałem,bo w czasie konwersacji byłeś zakręcony jak słoik na zimę.Prosty przykłąd:

Ja mówiąc o ryżu mam na mysli ryż brązowy ponieważ w bodybuildingu on jest wskazany do jedzenia nie ryż biały. jesli miałbym na myśli ryż biały napisałbym ryż biały.

Rodzaj ryżu zależy od czasu kiedy go spożywamy,poka info gdzie jest polecany brązowy kosztem białego?

Dobra nie chce mi sie już z tobą pisać. Ale ostatnie pytanie. Ty naprawde myślisz że ja nie widze różnicy pomiędzy ryżem brązowym a białym i uważasz że to dzięki tobie dowiedziałem sie co to ig i że ryż brązowy ma niższy niz biały? Powaznie?

Dobra nie chce mi sie już z tobą pisać. Ale ostatnie pytanie. Ty naprawde myślisz że ja nie widze różnicy pomiędzy ryżem brązowym a białym i uważasz że to dzięki tobie dowiedziałem sie co to ig i że ryż brązowy ma niższy niz biały? Powaznie?

Szczerze to mnie to wali,wiedzy nie masz,ale jak swoje mądrości wprowadzisz w życie to pokażą fotki.

Szczerze to mnie to wali,wiedzy nie masz,ale jak swoje mądrości wprowadzisz w życie to pokażą fotki.

TNo to ty już przynajmniej jak zawodowy kulturysta powinienes wyglądać, ile lat ćwiczysz?

Od przyszłego tygodnia w Lidlu jest promocja. Jak się kupi 5 kg piersi z kurczaka to dostaje się jeden 1 pkt. Za 5 pktów otrzymujemy książkę: "Kabi i Litwi - kulturystyka od kuchni, czyli ile ryżu w ryżu"

Polecam. Do zobaczenia również making of  książki kucharskiej w formie burzy mózgów w temacie 'odżywianie' w grupie Spartakus.

Krupek ale tutaj nie chodzi o ilośc ryżu w ryżu, tylko o to że ten gość nie potrafi sie przyznac do błędu, ma wyżej dupe niż s.ra.

Ja mam wyje.bane na to czy ktoś jada ryż biały czy brązowy bo przy zbilansowanej diecie i dzieki dobremu treningowi to wystarczy. Taki z niego perfekcjonista a liczyć nie potrafi. A ch.uj z nim.

Litwin próbuje wmówić że sie nie znam bo komuś poleciłem ryż zamiast gainera. 

takie polecenie już samo w sobie jest głupie, bo ryż można polecić zamiast carbo co najwyżej. ale takie polecanie też będzie głupie. w sumie to nawet nie wiem, co jest takiego mądrego w pisaniu, że jedz chłopie jedzenie zamiast odżywek. cytując ciebie, takie rzeczy to już chyba KAŻDY WIE, że żarcie jest na na pierwszym miejscu. jak ktoś się pyta o na przykład gainera, to nie mówisz mu - wiesz to syf ja i mój kolega się zalaliśmy po tym. to raczej nie świadczy o, jak sam to nazwałeś - "twojej dużej wiedzy o tym sporcie". przedewszystkim, to musisz wiedzieć, z kim masz do czynienia, jakie są jego możliwości i oczekiwania i jakie są zastosowania takiego gainera, a nie pisać, że gainer zły, albo gainer dobry. złe węgle ma lepiej (pipi)a ryż. to żadna "duża wiedza". i przestań już z tym yetim się tak podniecać, bo to żadna wyrocznia (z całym szacunkiem). napisał dwa ogólnikowe zdania, a ty latasz jak szympans w ruji i drzesz sie - zamkneliście mordy yeti wam pokazał. sam (pipi)a pisałeś jak to brązowy ryż podstawa, kiedyś nawijałeś ciągle o makaronie durum. sam się mogłeś w pore zreflektować i napisać, co trzeba i nie czakać na yetiego. to w jakim stopniu warto się przejmować indeksem, to jednak zależy od pewnych czynników i sytuacji, ale nie wiem, czy twoja duża wiedza to obejmuje.

oceniając na chłodno, to w sumie litwin wykazywał się całościowo ogólnie większą wiedzą o tym sporcie, więc możesz już przestać tak stroszyć piórka ? bo więcej u ciebie paplaniny, niż tej słynnej dużej wiedzy. 

co do twojego spadania z krzesła, to sądząc po tym, jak łasy byłeś w tym momencie na moje pomyłki, to od razu sam byś mi wytknął ten suplement i nie czekał na litwina. no ale dopiero po tym jak napisał i dopiero po tym jak przyznałem się do pomyłki względnie pokornie, to klasnąłeś z radości uszami. a to pozwala sądzić, że nie wiesz na czym polega różnica między suplementem, a odżywką.

teraz twoja kolej. tylko nie pusz się i podniecaj zbytnio, bo nie mam dziś czasu na obrażanie cie i wyśmiewanie.

Edytowane przez Kazub