Litwin81 1 155 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Hm, czyw takim razie moglbys zaproponowac cos przed snem, co nie obciazalo by nazbyt ukladu trawiennego? Jak pisałem możesz dodawać kiwi lub jeść inne wolne białko-jajka. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Z twarogiem, jesli zje sie go duzo, 200-300 gram to faktycznie, nie jest dobrze na noc. Taka ilosc zaburzy trawienie, regeneracje i sam sen. Mozna wypic godzine przed snem odzywke, ale tez nie trzeba. Nie ma jakiegos cisnienia. To chyba taki kanon sie utarl ze trza sie nachapac bialka na noc. Mozna zjesc np jakas rybe, salatke z piersia i warzywami. Warto zadbac by w ostatnim posilku byly zrodla magnezu, tluszczy o3, czy witamin b z miesa czy nabialu. Do tego nie trzeba unikac weglowodanow (jak sie powszechnie utarlo). Ktos tu o kaszy wspominal wczesniej, niewielka jej porcja jeszcze lepiej sie przysluzy naszemu snu. Generalnie układając nocny posilek nie nalezy sie koncentrowac na samych bialkach i do tego odtluszczonych. 1 Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Ja na noc mam trzy opcje, wędzony filet z kurczaka, łosoś lub ser biały. Mięso z chlebkiem domowej roboty, ser biały z yogurtem. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Fajnie chlopaki, cos sobie juz powybieram z waszych opcji. Dobrze miec ekolegow. Fajnie, ze to zarcie na mase to zasadniczo moje ulubione pokarmy. A co sadzicie o… Kurczaku z rozna? Czesto jako robol stoluje sie "na szybko". Ale nie w burger kingu ani na knyszy tylko kurak i bez bulek/frytek wciagam 2 piersi z ketchupem. Nie bede dywagowal na temat jakosci tego miesa ale licze, ze jakies wartosci odzywcze ma. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Może być, tylko jak masz problem z tłuszczem, to to co najlepsze, czyli skórkę, lepiej pomiń. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Mięso nie musi być złe,to co najgorsze(toksyny,antybiotyki)odkładają się w skórze i tkance tłuszczowej,dlatego lepiej jej nie jeść. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Skora to zlo, nie jadam nigdy. Nie wiem ile dni ten kurak sie kreci na roznie to ja wyrzucam. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Do tego nie trzeba unikac weglowodanow (jak sie powszechnie utarlo). to jest akurat dość kontrowersyjna teoria. póki ludzie robią tak, jak się "powszechnie utarło" i dobrze na tym wychodzą, to jest dobrze. co mi po najnowszych badaniach, skoro sprawdzałem to już i wiem, że po węglach przed snem się zalewam ? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Zależy jakie węgle i w jakiej ilości? Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 jakiekolwiek w ilości....nie wiem jakiej, normalnej, jak do posiłku. tak tyci tyci to wiadomo, że sie rozejdzie po kościach Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Ja też endo,ale kasza mi służy,chociaż wolę zupkę warzywną z kurakiem. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 (edytowane) A jak ja napisałem? Kazub musiał się (pipi)ać bo by nie był sobą. No ale luz, żadna niespodzianka. W ogole ciekawostka: http://www.livestrong.com/article/540208-do-carbohydrates-help-you-sleep/ http://www.mensfitness.com/training/pro-tips/trainer-qa-are-carbs-bad-eat-bed http://www.healthylivingheavylifting.com/flexible-dieting-tips-4-carbs-before-bed/ Handluj z tym. Choc pewnie napiszesz ze to jakies przypadkowe stronki albo w szkole miales mongolski i nie wiesz co tam jest napisane. Edytowane 2 marca 2014 przez El Loco Chocko 1 Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 Ja też endo,ale kasza mi służy,chociaż wolę zupkę warzywną z kurakiem.Wrzucasz do zupy gotowego kurczaka, czy tego samego na którego bazie, ją robiles? Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Co do węgli przed snem, mysle że bardziej chodzi o to że zastrzyk wegli dobrze służy snu, a sen jest jedną z najwazniejszych spraw jesli chodzi o regeneracje mięsni czyli o nasze przyrosty. Spróbowąłbym tej kaszy ale jakoś nigdy kasz nie lubiłem, jak to przyrządzić litwinianka? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Pisałem jak ja to przygotowuję,co do zastrzyku energii to tzreba uważać by nie był zbyt duży,bo wtedy jest sporo insuliny,która kłóci się z hgh wydzielanym po 22:00 i to głównie on regeneruje. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 No ale napisz krok po kroku a nie gotuje w zupie. Jak ja zupy nigdy nie gotowałem. Kupuje kasze i co wrzucam do wody i gotuje iles tam minut i gotowe? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 To co piszesz dotyczyło piersi gotowanych razem z zupą,kaszę wrzucam do gotującej się osolonej wody(wody powinno być 2:1 do kaszy)wrzucasz kaszą,zmniejszać ogień żeby sobie lekko "dochodziło" i po 15-20 minutach masz gotową kaszę. 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 A jak ja napisałem? Kazub musiał się (pipi)ać bo by nie był sobą. No ale luz, żadna niespodzianka. W ogole ciekawostka: http://www.livestrong.com/article/540208-do-carbohydrates-help-you-sleep/ http://www.mensfitness.com/training/pro-tips/trainer-qa-are-carbs-bad-eat-bed http://www.healthylivingheavylifting.com/flexible-dieting-tips-4-carbs-before-bed/ Handluj z tym. Choc pewnie napiszesz ze to jakies przypadkowe stronki albo w szkole miales mongolski i nie wiesz co tam jest napisane. bardzo przypadkowe stronki. jedna mówi o wpływie na sen. druga jakiś blog kolesia, trzecia nie może się zdecydować, czy bed time, czy evening hours. żadna nie przedstawia kompleksowych, wiarygodnych badań wraz ze źródłem, więc nie wiem, z czym mam handlować. to znaczy wiesz, jak chcesz sie ścigać na stronki, to masz szans, bo ci wygogluje ich dużo więcej. mówiłem już pare razy, ale powtórze jeszcze raz - W DU.PIE MAM NAJNOWSZE DONIESIENIA Z INTERNETU. pyerdolca można od nich dostać. na każdą teorie znajdzie się kontrteoria. poza tym lubie, kiedy coś działa. nie lubie ludzi, którzy po przeczytaniu newsa w necie, lecą na fora i obwieszczają to jako pewnik. nagle okazuje się, że przez lata coś działało, ale już nie działa. ogólnie środowisko dystansuje się do tego jedzenia węgli przed snem. dopóki kwestia nie stanie się bardziej oczywista, to ja też się dystansuje. to znaczy wiem jedno - od jedzenia węgli przed snem łapie tłuszcz i wiem to bez żadnych badań. weźmy tego wyżej - kolo nie wie, jak ugotować zupe, ale na pewno znajdzie mi dużo różnych mądrych rzeczy w internecie litwin nie jestem endo Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Oczywiście. Masz prawo do swojej opinii. Nic mi do tego. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 To dziwne,jesteś albo ekto albo mezo,albo mieszanką obu,jednak mimo to nie powinieneś łapać fatu,pewnie jesz tego sporo i stąd problem. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 No pisał przeciez że frytki je na mase Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 (edytowane) Litwin smacznego po pierwsze. Po secundo napisz jak ja gotujesz i z czym to mozna podac, zeby bylo dobre. BTW. gdzie to idzie kupic? Malo sie znam, pierwszy raz o tym slysze. o_O Ty pierwsze slyszysz, a u mnie podstawa diety xD Proso FTW polecam na brak czasu: owoc + kasza jaglana + bialko zmiksowac. Kasza jaglana miksuje sie idealnie, ma tez neutralny smak. Jako jedyna wsrod zboz kasza jaglana ma odczyn zasadowy, super sprawa. Ogolnie nie ma nic zdrowszego ze zboza. Edytowane 3 marca 2014 przez Dave Czezky 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 A jaki owoc i jaki smak białka dobrze pasuje w takiej kombinacji? Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 (edytowane) No ja nie moge pic bialka z laktoza, wiec zostaje mi tylko extensor, ktory ma smak naturalny. Jablko/truskawki/banan/co mam na stanie ;] Polecam kasze jaglana wszystkim, ktorzy maja jakiekolwiek problemy z trawieniem, stabilizuje sraki ;f Edytowane 3 marca 2014 przez Dave Czezky Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi