Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dużo tej kaszy? Bo ona w sumie chyba mocno zagęszcza taki koktajl, nie?

Zalezy jak mocno ja zagotujesz.

Ja daje od 500 do 700 ml (tak, ml, nie wiem ile to gramow) w zaleznosci od stopnia ugotowania (IG).

• Plusik 1
Opublikowano

kur,de czuje sie jak szmata, wczoraj miałem tak nieregularny dzień w jedzeniu, 4.30 śniadanie z jednej bułki, 10.00 w makdonaldzie "kurczak", 15.00 kfc szrot, 22.00 pyszne spaghetti :/

nie ma to jak wyjazdy.

trzeba dzis nadrobić ;]

Opublikowano

Własnie przeczytałem że ta jaglana jest dobra na stawy.

No zobaczymy czy sie nie zbełtam. Wrzuciłem kostke rosołową, pierś z kurczaka i kasze do gara i gotuje.

Opublikowano

Kupilem 3kg, jak tak polecacie. Poczytalem i faktycznie moze byc spoko rzecz. Bo gryczana lubie, ale ona ma dosc charakterystyczny smak, nie do wszystkiego pasuje. Teraz musze ogarnac pare sposobow na przygotowywanie tego specjalu ;)

Z innej beczki. Nektar z Agawy. Ktos mial do czynienia z tym? Bo bardzo lubie to, zamiast ckru czy miodu. No ale opinie sa podzielone. Mam niby z upraw z Meksyku, to rzekomo powinny byc ok, ale jestem ciekaw czy ktos ma jakas wiedze na ten temat?

Opublikowano

Dzisiaj zjadłem placek ze zmielonych płatków owsianych i surowej kaszy jaglanej,z dodatkiem rodzynek i 2 jajek,powiem ze wchodził wybornie,chociaż jutro zmielę też jaglaną.

Opublikowano

Wywaliłem węgle z jednego posiłku i teraz mam pytanie.Czy jeżeli treningi robię przeważnie około 17-18 do 20 dobrą opcją będzie jeżeli po treningu zjem już tylko białko?Oczywiście bezpośrednio po treningu białko+carbo do picia a w domu już tuńczyk a potem twaróg przed snem.Węgle tylko spożywał bym przed treningiem.

Opublikowano (edytowane)

Po treningu,szczególnie ciężkim rośnie wrażliwość tkanek na insulinę,wiec szarku jak je weźmiesz po treningu w odpowiedniej dawce(0,5 gra do 1 grama na 1 kg masy ciała) to się nie zatłuścisz.Ja natomiast zastanowiłbym się przed tym twarogiem przed snem.

Edytowane przez Litwin81
Opublikowano

Dorzuć jakieś węgle złożone(proste po treningu służą od razu do odbudowy glikogenu) i lekkostrawne białko,ja bym zjadł jajecznicę z chlebem razowym,4 jajka są tańsze od twarogu i są wzorcowym źródłem białka dla człowieka.

Opublikowano

wywalanie węgli z żarcia po treningu NIGDY nie jest dobre, nieważne czy było carbo. nawet na redukcji, to okres potreningowy jest najlepszy na węglowodany. tutaj problemem jest pewnie pora dnia i byc może wczesne chodzenie spać. mimo to nie zabierać, najwyżej zmniejszyć porcję. odejmowanie węgli narobi tu więcej szkód, niż pożytku.