krupek 15 481 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 A dużo tej kaszy? Bo ona w sumie chyba mocno zagęszcza taki koktajl, nie? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 @jaczes - luz, ja sie dopiero ucze jesc. Dzisiaj odzywka z woda, smak paskudny ale z brzuchem problemow zero. Jutro atakuje sklep i kaszy zapas biore. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 A dużo tej kaszy? Bo ona w sumie chyba mocno zagęszcza taki koktajl, nie? Zalezy jak mocno ja zagotujesz. Ja daje od 500 do 700 ml (tak, ml, nie wiem ile to gramow) w zaleznosci od stopnia ugotowania (IG). 1 Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Co do zageszczenia to regulujesz je woda ;] Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 3 marca 2014 Opublikowano 3 marca 2014 Spróbuję z wodą, a potem z mlekiem Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 5 marca 2014 Opublikowano 5 marca 2014 kur,de czuje sie jak szmata, wczoraj miałem tak nieregularny dzień w jedzeniu, 4.30 śniadanie z jednej bułki, 10.00 w makdonaldzie "kurczak", 15.00 kfc szrot, 22.00 pyszne spaghetti nie ma to jak wyjazdy. trzeba dzis nadrobić ;] Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 5 marca 2014 Opublikowano 5 marca 2014 Własnie przeczytałem że ta jaglana jest dobra na stawy. No zobaczymy czy sie nie zbełtam. Wrzuciłem kostke rosołową, pierś z kurczaka i kasze do gara i gotuje. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 5 marca 2014 Opublikowano 5 marca 2014 No musze powiedziec że jestem mile zaskoczony. Nie przepadam za kaszami ale ta jest naprawde smaczna. Pascal poleca Cytuj
mikro 48 Opublikowano 5 marca 2014 Opublikowano 5 marca 2014 (edytowane) http://www.precisionnutrition.com/nutrient-timingJak ktos zna angielski to polecam. O znaczeniu czasu w jedzieniu Edytowane 5 marca 2014 przez mikro Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 6 marca 2014 Opublikowano 6 marca 2014 Kupilem 3kg, jak tak polecacie. Poczytalem i faktycznie moze byc spoko rzecz. Bo gryczana lubie, ale ona ma dosc charakterystyczny smak, nie do wszystkiego pasuje. Teraz musze ogarnac pare sposobow na przygotowywanie tego specjalu Z innej beczki. Nektar z Agawy. Ktos mial do czynienia z tym? Bo bardzo lubie to, zamiast ckru czy miodu. No ale opinie sa podzielone. Mam niby z upraw z Meksyku, to rzekomo powinny byc ok, ale jestem ciekaw czy ktos ma jakas wiedze na ten temat? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 6 marca 2014 Opublikowano 6 marca 2014 Ja mam z agawy ale to inulina,dodaję na florę bakteryjną. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Dzisiaj zjadłem placek ze zmielonych płatków owsianych i surowej kaszy jaglanej,z dodatkiem rodzynek i 2 jajek,powiem ze wchodził wybornie,chociaż jutro zmielę też jaglaną. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Z surową w sensie że z surową? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Dobra jest,lekko chrupie,nie czuć dyskomfortu Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Wywaliłem węgle z jednego posiłku i teraz mam pytanie.Czy jeżeli treningi robię przeważnie około 17-18 do 20 dobrą opcją będzie jeżeli po treningu zjem już tylko białko?Oczywiście bezpośrednio po treningu białko+carbo do picia a w domu już tuńczyk a potem twaróg przed snem.Węgle tylko spożywał bym przed treningiem. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Nie wiem czemu ludzie boją się tych węgli, zwłaszcza jeżeli są z ryżu, kaszy, owsianych. Węgle na śniadania przed i po treningu to mus. Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Przeczytaj uważnie.Ja nie boje się węgli ale obecnie jestem w trakcie redukcji więc wywaliłem z jednego posiłku węgle.Wiec albo przed treningiem wywalę z jednego posiłku ryż albo z posiłku po treningowego. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 (edytowane) Po treningu,szczególnie ciężkim rośnie wrażliwość tkanek na insulinę,wiec szarku jak je weźmiesz po treningu w odpowiedniej dawce(0,5 gra do 1 grama na 1 kg masy ciała) to się nie zatłuścisz.Ja natomiast zastanowiłbym się przed tym twarogiem przed snem. Edytowane 7 marca 2014 przez Litwin81 Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Czyli jeżeli po treningu wypije carbo w odpowiedniej ilości to po przyjściu do domu (~30 minut) wystarczy że zjem posiłek z białkiem?Czy muszę dorzucić jakieś węgle. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Dorzuć jakieś węgle złożone(proste po treningu służą od razu do odbudowy glikogenu) i lekkostrawne białko,ja bym zjadł jajecznicę z chlebem razowym,4 jajka są tańsze od twarogu i są wzorcowym źródłem białka dla człowieka. Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Czyli lepiej wywalić jeden ryż przed treningiem niż po? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 marca 2014 Opublikowano 7 marca 2014 Jak tak ujmując sprawę to lepiej przed niż po,ale dlaczego chcesz go wywalać?Nie wystarczy obciąć porcji? Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 8 marca 2014 Opublikowano 8 marca 2014 wywalanie węgli z żarcia po treningu NIGDY nie jest dobre, nieważne czy było carbo. nawet na redukcji, to okres potreningowy jest najlepszy na węglowodany. tutaj problemem jest pewnie pora dnia i byc może wczesne chodzenie spać. mimo to nie zabierać, najwyżej zmniejszyć porcję. odejmowanie węgli narobi tu więcej szkód, niż pożytku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.