Opublikowano 14 marca 201411 l W tej mieszaninie masz ok. 30g białka, więc, moim zdaniem, odżywka już nie jest potrzebna. Swoja drogą, podobnie wygląda moje śniadanie. 125g twarogu, trochę jogurtu naturalnego, płatki owsiane, wiórki kokosowe, banan i trochę dżemu truskawkowego. Edytowane 14 marca 201411 l przez krupek1
Opublikowano 14 marca 201411 l Dla lepszego efektu wszystko zagotuj! Koniecznie w wodzie strukturalnej!!!
Opublikowano 14 marca 201411 l Ile tego twarogu masz? Bo jeśli 200 gram to na pewno w tej Twojej mieszance jest ponad 40g białka.
Opublikowano 15 marca 201411 l Tylko, ze twaróg według wielu prosów przyswaja się w połowie, czyli z tej kostki masz 20g białka. Edytowane 15 marca 201411 l przez YETI
Opublikowano 15 marca 201411 l <dejm> to bedzie trzeba bialko dokupic, skoro dziennie musze kolo 100-130g wyciagac.. :]
Opublikowano 15 marca 201411 l Tylko, ze twaróg według wielu prosów przyswaja się w połowie, czyli z tej kostki masz 20g białka. Tylko połowa? Ja (pipi)ie ciekawe czego jeszcze się dowiem. A serki wiejskie? Też połowa? Słyszałem też że to rafinowane (pipi). Prawda to?
Opublikowano 15 marca 201411 l To że jakość twarogu jest wątpliwa wie coraz więcej osób,gorsze jest że bardzo długo się trawi zaburzając regenerację podczas snu,dlatego ja bym to widział szejka z kiwi na jakieś 3 h przed snem,albo zamiast niego jajecznicę.Taki szejk ma zastosowanie w ciągu dnia,gdy mamy długie przerwy pomiędzy posiłkami.Serki wiejskie to (pipi),a surowiec ten sam co w twarogu.Banny 130 gram białka na luzie dostarczysz w ciągu dnia z żarcia,nawet roślinne. Edytowane 15 marca 201411 l przez Litwin81
Opublikowano 15 marca 201411 l https://www.youtube.com/watch?v=I29LQhcMRXM I co teraz panowie? Nawet jak nie zdrowo to i tak nie zrezygnuję z twarogu chudego przed snem.Może kwestia przyzwyczajenia albo po prostu nie chce mi się robić nic innego.
Opublikowano 15 marca 201411 l Twoja sprawa,ja ci tylko napisałem co o tym sądzę.Co do białka ryb to lepsza wchłanialność od twarogu(ok.70%,twaróg 60%) ale też nie porywająca,także tzreba ich spożywać więcej.Ogólnie zgadzam się z nim,twaróg od czasu do czasu,nie jako główne źródło białka. Edytowane 15 marca 201411 l przez Litwin81
Opublikowano 15 marca 201411 l Czyli raz dziennie jest ok? raz dziennie 200g ? ; ) Edytowane 15 marca 201411 l przez Banny
Opublikowano 15 marca 201411 l https://www.youtube.com/watch?v=I29LQhcMRXM I co teraz panowie? Nawet jak nie zdrowo to i tak nie zrezygnuję z twarogu chudego przed snem.Może kwestia przyzwyczajenia albo po prostu nie chce mi się robić nic innego. typ z gęby wygląda jak kanabis
Opublikowano 16 marca 201411 l Zmiksujcie 200 gram z kiwi,bananem i trochę wody i jest. troche wody.......a jak doda troche mleka, jogurtu, czy maślanki, to wybuchną mu jelita i zaleje sie tłuszczem ? bez przesady, jesteśmy amatorami, jedzmy w miare normalnie. taka kostka 200-250 dobrze na mnie działa. może wchłanianie nie wygląda najlepiej na papierze, ale czuje po sobie, że dostałem dobrą porcję białka.
Opublikowano 16 marca 201411 l Jak chce to może dolać nawet wódki,ja przedstawiłem optymalne rozwiązanie,jak on tą wiedzę wykorzysta to jego sprawa.
Opublikowano 16 marca 201411 l https://www.youtube.com/watch?v=I29LQhcMRXM I co teraz panowie? Nawet jak nie zdrowo to i tak nie zrezygnuję z twarogu chudego przed snem.Może kwestia przyzwyczajenia albo po prostu nie chce mi się robić nic innego. typ z gęby wygląda jak kanabis Mam lepszą opalenizne i mniejsze muskuły
Opublikowano 17 marca 201411 l ogólnie typ mimo, że się jąka, to mądrze gada i wiedzę na pewno sporą na temat odżywiania posiada. Co sądzicie o burgerach? Ostatnio na pęczki tych knajp się pojawia, raz byłem i całkiem nieźle się najadłem. Dwa razy na miesiąc można podjeść?
Opublikowano 17 marca 201411 l Dwa razy to nie grzech. Oczywiście jeżeli to nie McD, gdzie w składzie większość to chemia i kwasy nasycone itp
Opublikowano 17 marca 201411 l 2 razy w miesiacu? Co sobote robie fieste z fast foodem i zamawiam pizze, gyrosa czy inne kaloryczne badziewie. Nie moge sobie odmawiac wszystkiego bo zeswiruje. W tygodniu trzymam diete, pozeram wszystko co ma bialko na sniadanie, obiad i kolacje (obecnie makaronu nieco ze smazona piersia kurczaka na oliwie w sosie chinskim Lowicz), w miedzyczasie supportuje sie odzywka. Tylko, ze ja w robocie tez fizycznie oram i za chuja na dupie nie siedze, dopiero w domu w sumie. Waga skoczyla z 79 do 82/83 kg wazac sie rano, ale to pewnie zadna masa tylko jelita mam pelne bo po tej odzywce sa problemy z wyproznianiem. ;p No nic, kultywuje dalej nawyki zywieniowe jakby co drogi pamietniczku.
Opublikowano 17 marca 201411 l Co sądzicie o burgerach? Ostatnio na pęczki tych knajp się pojawia, raz byłem i całkiem nieźle się najadłem. Dwa razy na miesiąc można podjeść? Ty chcesz zyskać na masie, czy schudnąć? Jeśli zyskać, to o co się jeszcze pytasz;) Przeciez dobry burger z burgerowni to zazwyczaj ok 200g grillowanego wołu (kupa białka), warzywa (powiedzmy, że witaminy). To co średnio w tym przydatne to buła pszenna (proste węgle) i sosy (olej). Na pewno nie zaszkodzi by rosnąć, chociaż osobiście wolę zjeść samo mięso z warzywami, bez pieczywa.
Opublikowano 17 marca 201411 l W dobrej burgerowni można wziąc buergera z bułką pełnoziarnistą, co w połączeniu z dobrym kawałem mięcha i kombinacją warzyw da super posiłek.