Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam.

150g owsianych 

4 jaja

2 łyżki miodu

Pam olej i smażymy. 

Tylko jak wszystko zmieszasz poczekaj az sie "zsiądzie" 10 minut i wtedy sru na patelnie

Opublikowano

Ja ostatnio zrobiłem fajne ciasteczka , jak ktoś lubi coś słodkiego a nie chce sie za mocno zalać to dam przepis. 

100g

260kcal

40 wegli w tym tylko 5 g cukru

8g t

8g b

Z mąki przennej ale na pół z zytnią.

Opublikowano

swoją drogą dopiero zauważyłem jaka różnica jest w wartościach odzywczych droższych czekolad a zwykłych. Nawet 40g cukrów na 100g. 

No i smak takiej czekolady >80%. Dobry shit.

Opublikowano

I tę całą masę wylewacie na patelnie, smażycie i potem odwracacie, tak? Czy ona dochodzi jak jajka sadzone? Jestem zielony w kwestiach placko podobnych rzeczy ;)

Opublikowano (edytowane)

To znaczy całą mase to IMo za dużo, ja to dziele i wychodzi mi 3-4 placki takie jak placki ziemniaczane. Normalnie smażysz jak schaboszczaka. Aż będziesz mógł przewrócić na druga strone bez rozpadania sie placka. 

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

Ja je zabieram do pracy ;) jem po 2 .

Chyba najlepsza sprawa do pracy bo smakują też zimne i nie trzeba bawic sie w łyżki czy widelce. Wygodnie.

Opublikowano

Ja dzisiaj

3 jaja

2x50 g płatków fitella truskawka/czekolada

50 ml wody

Łyżka stołowa gainera

Łyżka oleju

Rewelacja. :) Na wierzch dałbym banany albo mus truskawkowy. :) Tylko trzeba obczaić timing żeby nie przypalić. :)

Opublikowano (edytowane)

Wywal gainera i olej, a te śmieciowe płatki zamień na owsiane lub jakieś otręby żytnie i będzie ok.

Aa i dorzuć jakiś owoc, na zmianę banan lub jakiś suszony, może morela, albo śliwka ;)

Edytowane przez krupek1