Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Jak dodasz 2 jajka i 100 gram płatków to nie będzie za rzadkie,zagęścić można orzechami,pestkami dyni i rodzynkami,mąka słabo.

  • Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 413,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

  • Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

  • U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Tak jak pisze litwinianka, placki najlepiej smażyć na małym ogniu i powinno byc wszystko git.


A jak to nie pomaga to żeby masa była gęsta jak już zrobicie mase na placki po prostu odstawcie je na jakies 10 minut. Nie wlewajcie na patelnie od razu zrobionej masy

Opublikowano

To sie ogarnij , 10 postów na poprzedniej stronie masz w odpowiedzi na twoje pytanie które znając ciebie i tak olejesz bo masz w (pipi)e dietke bo tak strasznie pracujesz i jesz tylko kurczaki z rozna a na nastepnej stronie pytasz o to samo jakbyś był niedorozwinięty.

Ale nie pyskuj bo ja do ciebie grzecznie. Widziałem, że napisałeś na poprzedniej stronie. Dzięki. Jutro zrobię po twojemu.

Opublikowano

0dea260e6268c3a59459f9a4061cf6a1.jpg

 

twarogi i oryginalne lody (te na bazie mleka) moge wpieprzac po tym bez problemu

z mlekiem spróbuję w jakiś dzien co nie będę musiał z domu wychodzic :D

Opublikowano

Ma ktoś sprawdzony przepis na steki?

 

Dzis zrobiłem to mi jakąs kur.wa podeszwa wyszła :/

Opublikowano

Steki chyba trzeba smażyć krótko i na dużym ogniu, gdzieś po 3-4 minuty z każdej strony.

Opublikowano

Tak i na patelni do grillowania( z rowkami),u mnie na siłce jest kucharz i ostatnio mnie uczył tego.

Opublikowano

No normalnie, wyciskasz na ławce, a obok gość w białej czapce smaży steki, żebyś się regenerował między seriami.

Opublikowano

co to za akcja z tym kucharzem na siłce ?

 

Wychodząc z siłki masz kuchnię,gdzie od razu robią posiłki po treningu.

Opublikowano

A jak z cenami? Sa gotowe zestawy z podana iloscia bialka/wegli itp.? Fajny pomysl ktos mial w ogole. :)

 

Dzisiaj sobota więc można szaleć - jupi. :D 3 jaja, 2 x płatki z bananami i truskawkami, polane świeżo zmiksowanymi truskawkami. Wygląda katastrofalnie bo mi się rozwaliło podczas przewracani. Amator. I tak wiem, dużo węglowodanów.

 

2vuki0j.jpg

Edytowane przez 2razyjot

Opublikowano

Dziki  ryż 100 gram,200 gram cyca z grilla i zestaw warzyw jest za 25 zeta,wołowina i tuńczyk są droższe.

Opublikowano

Steki chyba trzeba smażyć krótko i na dużym ogniu, gdzieś po 3-4 minuty z każdej strony.

 

Własnie zrobiłem i dalej nie tak jak sobie wyobraziłem ale juz lepsze niz rano. 

 

Mi mówiono że wołowine nalezy najpierw doprowadzić do tem pokojowej tzn niech polezy z pół godziny, potem po 2 minuty z obu stron podsmazyc na patelni i na 10 min do piekarnika. 

Opublikowano

Z podsmażaniem przed piekarnikiem to dobra opcja, ale jak chcesz mieć właśnie pieczony stek.

Opublikowano

Juz wiem co moze byc przyczyną. Te steki z biedry to sa tzw minutowy. Cienkie jak dupa węza po prostu i dlatego mi sie przypiekały. Jutro spróbuje włożyć do pieca tylko na 5 minut.

Opublikowano

ja robie tak (wersja średnio wysmażona):

  1. wyciagam z lodówki i zostawiam na 30 min
  2. myje w wodzie, susze
  3. nacieram lekko solą morską i niech leży  20-30 min
  4. płucze i susze
  5. wrzut na megarozgrzaną patelnie grillową
  6. 2 min z jednej strony
  7. 2 min z drugiej
  8. 1 min z pierwszej
  9. 1 min z drugiej
  10. zdjąć z patelni, odczekać 4 minuty (akurat czas na dołożenie dodatków - brokuły, ziemniaki)
  11. wpierda.lać pyszny stejk.

podstawowa zasada - nie przebijac niczym steka dopóki jest na patelni.

Nie ma bata zeby nie wyszło, trzeba być retardem ;)

also - mała ściąga :
http://www.damncoolpictures.com/2013/05/how-to-cook-perfect-steak.html

 

Kanabis, nie kupuj tego gunwa minutowego bo to nie stek... Weź chociaż te steki od sokołowa ~14zł za jeden..

Opublikowano

Jaka jest różnica w działaniu i rezultatach między jabłczanem, a monohydratem? Monohydrat brałem niegdyś 2 razy, za każdym byłem napompowany, opuchnięty i traciłem na dynamice, ale siła i masa wzrastały zauważalnie.

Opublikowano

Mono jak sama nazwa wskazuje ciągnie wodę,jest idealna po treningu,gdyż ściągniecie dodatkowej wody to przestrzeni międzykomórkowych powoduje szybszą regenerację,a jabłczan,jak i cytrynian czy pirogronian jest cząsteczka wysoko energetyczną,dostarczającej dodatkowej mocy kreatynie,do tego jest substratem cyklu oddechowego Krebsa,nie powoduje retencji wody.

Opublikowano

Sorry, pomyliłem działy w sumie, ale już będę tutaj drążył dalej ;)

 

Czyli tak na chłopski rozum, można powiedzieć, że któraś z nich jest w czymś lepsza?

Opublikowano

Jabłczan jest IMO lepszy bo nie zalewasz sie wodą. Choć efekt koncowy jest i tak podobny bo po cyklu ta retencja wody spadnie do normy. 

Ja juz na sierpien i powrót do masy mam kupione

 

trec-cm3-powder.jpg

 

Tyle ze mam w capsach, kupuj krupek 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.