Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

@Szprota.

Nie musisz mieć od razu ściśle ułożonoej diety. Wrzuć po prostu więcej posiłków bogatych w białko i dobre węgle. Na śniadanie wywal płatki kukurydziane i zastąp owsianymi, jedz owsiankę, albo z jogurtem naturalnym i jakimiś suszonymi owocami. Może też z serkiem wiejskim. Do szkoły może być kanapka z kurczakiem, rybą wędzoną, tuńczykiem, twaróg z dżemem. Na obiad pierś lub jakaś ryba, do tego ryż lub makaron i warzywa. Na kolacje mogą być jajka, albo ryba wędzona. Po jakimś czasie możesz sobie jakiegoś shake,a proteinowego wrzucić. Generalnie, obadaj sobie w necie produkty bogate w białko, wartościowe tłuszcze i unikaj pustych węgli jak właśnie Corn Flakes.

Ide po twarog, nie wytrzymam. Jesli mi posmakuje, to odkrylem dzieki wam wysokobialkowe ciasto lowcarbo - idealna zakąska.

Edit: ok, piecze się. Znalazłem jeszcze puchę brzoskwiń, wkroiłem w kostkę ze 300g owoców:)

Edit2: za(pipi)isty. Słodki dzięki odżywce WPC i brzoskwiniom, a przy tym prawie sam materiał budulcowy bez kiepskiej jakości kalorii. Zjadłem 1/8 już na gorąco, ale taki pływa nieco - lepiej poczekać aż wystygnie i uzyska sztywną konsystencję.

Edytowane przez _Red_

A z jakim twarogiem robiliście? Jestem ciekaw czy dzięki półtłustemu twarogowi robi się bardziej zbity a mniej gumiasty. Teraz jeszcze jakiś fajny pomysł na sos czekoladowy niskokaloryczny i będzie sernik z prawdziwego zdarzenia :D 

Nie ma wręcz przeciwnie, oczywiscie mowa o zimnym, a pewnie z brzoskwiniami wręcz przeciwnie, deserowy świeży smak :D 

Dżej dżeja ja zjadłem 100g ale mysle ze i ze dwa razy tyle idzie zjesc, bardzo dobrze wchodzi, tylko nie wiem czy jest sens jesc więcej skoro to juz i tak ponad 60g białka.

Szarku moznaby moze z dipem czekoladowym spróbować tyle ze nia mam jak bo jak wiadomo babka mi zżarła

Ja robiłem z chudym z biedry bo akurat taki mialem na stanie. i powiem ze jest swietny bo ten z biedry ma jakąs taką rzadszą konsystencje i dobrze sie miesza z jajami

Co do sera: z jęzorem na wierzchu pobiegłem do lewiatana i mieli tylko twaróg Mlekpol półtłusty - kupiłem 2x275g (złodzieje życzyli sobie po 3,90 zł za sztukę - to chyba dużo za dużo, ale nie miałem gdzie już iść. W Lidlu są chyba najtańsze twarogi)

96279.jpg

+ odżywka WPC 80 Ostrovit truskawka (dość sztuczny aromat daje, chyba wanilia byłaby najlepsza).

+ 8 średnich jaj standard.

+ brzoskwinie z puszki

W smaku nie muli może właśnie dzięki owocom. Pokroiłem całą blachę na 8 porcji i zjadłem dziś 3/8 w ciągu godziny - resztę sobie zostawię na dwa dni. Makrosy za taką dawkę wychodzą w okolicy:

T: 21,8g

W: 25,3g

B: 72,4g

kcal: 590g

Chyba więcej na raz nie ma sensu jeść, za dużo protein dla nerek w krótkim czasie (prawda to, czy mit?)

Nie słyszałem jeszcze o jedzeniu twarogu na śniadanie.Zawsze myślałem że kazeina na śniadanie to nie za dobry pomysł ale niech się wypowie ktoś ogarnięty. Chociaż i dużo tego wpc tam jest ... Ja bym dorzucił jakiegoś owoca i bym zajadał.