Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jestem ciekaw jaki wpływ na organizm miałoby odwrócenie trochę składników dostarczających paliwa - czyli więcej fatu (>100g) i proporcjonalnie mniej węgli? Generalnie mówi się, że to nadmiar węgli powoduje odkładanie tkanki tłuszczowej (więc niektórzy muszą nawet na owoce uważać).

Ludzie tak robią, słyszałem o ciekawym eksperymencie, w którym jeden z bliźniaków jechał praktycznie tylko na tłuszczach, a drugi na weglach. W efekcie pierwszy schudł, ale skarżył się na brak energii, a drugi przytył i nie miał takiego problemu. Edytowane przez Grzegorzo
Opublikowano

A masz Litwin gdzie rozkład kcal i ilość tego co jesz dokładnie? Ja nie mam pojęcia czemu tak ciężko mi ta waga idzie .

Wyliczyłem dziś swoje makro-1948 kcal,123 gr węgli,173,5 białka i 61,5 tłuszczu.W dni treningowe zwiększa się o 80 gr makaronu przed treningiem i 60 gr gaineratora po treningu i 15 gr izolatu.Do białka wliczałem też roślinne,bo spożywam je razem ze zwierzęcym czyli jest pełnoprawne,w dt wychodzi grubo ponad 200 gr.Na razie rezultaty na plus,w sobotę na czczo 76,5 kg ważyłem a wczoraj na nogi poszło 5 razy 150 kg,czyli nie brak mi energii ;)

Opublikowano

Nie trzymam,od marca schudłem 5,5 kg.W marcu ważyłem 82 kg,w sobotę 76,5 kg,spada powoli bo tak ma spadać,taki miałem cel by jak najmniej mięsa schodziło a w miarę możliwości zrobić rekompozycję,czyli spalić fat i zbudować w to miejsce nowe mięśnie.

Opublikowano

Jajka to dobry posiłek przed snem? Często wracam z treningu i jem o 22, zazwyczaj jajecznicę na cebuli lub papryce, albo sadzone. Na twaróg jakoś w ogóle nie mam ochoty wtedy, w ogóle ostatnio jakoś nie.mam ochoty na twaróg.

Opublikowano (edytowane)

Dobry przed snem, tylko po treningu jajecznica to niezbyt dobra opcja. Moje trzy podstawowe produkty przed snem na cały tydzień to, 3 razy ser biały (250g), 2 razy filet wędzony z kurczaka (250g), 2 razy łosoś wędzony (150g) plus białko. Zawsze to jakaś różnorodność.

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Tylko, że to nie jest trening siłowy, a trening kosza. Prawie zawsze jestem mega głodny, więc białko odpada, łosoś węszony jest grany raz w tygodniu, bo na tyle mi budżet pozwala ;)

Opublikowano

Ostatnio wszamalem przed snem bez bólu salatke:

- twarog chudy 200g

- ogorek kiszony pokrojony w kostke

- pomidor

- sol, pieprz.

Mila odskocznia od slodkiego smaku.

Opublikowano

Od czterech lat przed snem zawsze kostka twarogu , nie wyobrażam sobie iść bez zjedzenia tego świństwa :D

same here - smaczne nawet bez niczego a jak dorzuce 100ml mleka, rozdziabie, ew. dodam łyżeczke białka to w ogóle est git :D

Opublikowano

Co byście polecili do mixu twaroga chudego z mlekiem na ostatni posiłek ? Obrzydlistwo straszne,ale z bananem dawało się zamknąć oczy i za ojczyznę wyżłopać.

Jak już wciągasz nabiał to jeden uj czy to twaróg czy serek wiejski,a ten drugi smaczniejszy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Powiedzcie mi, czy WPC na stałe zależy wrzucić w dietę? Ja stosuje tylko w dni treningowe bezpośrednio po treningu, a pytam bo sam już się gubię.

Moja aktualna dieta liczona po łebkach  ~2500 kcal, 140 białko/ 170 węgle/ 110 tłuszcz - z wliczonym WPC - to akurat dzisiejszy dzień, ogólnie jest podobnie nie licząc drobnych wahań.

Aktualne parametry ciała 80kg, wzrost 179.

Treningi - 4 razy w tygodniu, w domu, lub jak mam możliwość siłownia

Edytowane przez Andreal
Opublikowano

Troche mało mas ztego białka, no chyba ze wliczone jest tylko zwierzęce. Białko z odżywek ma ci zastąpić braki w diecie. Ja biore tylko po treningu i uwazam ze w dni nietreningowe lepiej zrobisz kupując w biedrze dodatkową porcje filetu niz wydajac na chemie.