_Red_ 11 992 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 ogórka kiszonego(byle nie kwaszony) Czyli chodzi o taki mocno kwaśny, a nie lekki małosolny? Bo w zasadzie procesu kiszenia od kwaszenia specjalnie nie rozróżniałem w warzywniaku (chociaż są różne). Dla mnie ogóry to: - świeże szklarniowe (do wkrojenia na kanapkę czy na mizerię, w sam raz) - konserwowe (słodko-cierpkie w occie, pycha) - kiszone (kwaśne jak diabli i słone, dobre do mięs, wędlin, sałatek) - małosolne (ni to surowe, ni ukwaszone, nie znoszę) Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Napisałem kiszone,bo np. w biedronce pojawiły się kwaszone,krótszy proces ale brak bakterii kwasu mlekowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 wysyfilo mnie na mordzie ostatnio a nawet nie daje 2g/kgmc białka dolozylem warzyw i zielonej herbaty ale przez tydzien zero poprawy. te proszki zasadowe są coś warte, czy zwykła ściema? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Może jest więcej przetworzonego żarcia,utrwalacze smaku i cukry też potrafią wysyfić. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 nie wiecej niz mam w zwyczaju, ale sproboje calkowicie odstawic napoje i zobacze jak bedzie. swoja droga wrocilem do regularnych treningow i diety (przerwa od kwietnia) i w miesiac z 83,5kg wrocilem do wagi z koncowki masy (styczen) 89,5kg. bardzo podobmy poziom bf (na oko w okolicach 14-15%) i juz wyzsze wyniki silowe. pamiec miesniowa czy do kurczakow teraz dodają mete? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Od jutra znowu zaczyna się chodzenie na uczelnie, na dodatek 12h więc muszę jakoś przetrwać bez ciepłych dań. Co mogę zrobić sobie na spokojnie w domu i oszamać w trakcie przerwy między zajęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 nie wiecej niz mam w zwyczaju, ale sproboje calkowicie odstawic napoje i zobacze jak bedzie. swoja droga wrocilem do regularnych treningow i diety (przerwa od kwietnia) i w miesiac z 83,5kg wrocilem do wagi z koncowki masy (styczen) 89,5kg. bardzo podobmy poziom bf (na oko w okolicach 14-15%) i juz wyzsze wyniki silowe. pamiec miesniowa czy do kurczakow teraz dodają mete? Ostatnio ciekawą książkę czytałem"Drugi kod" w dużym skrócie jest o tym że DNA to hardware a epigenom to software,który nim steruje,także jeżeli już kiedyś ustawiłeś przełączniki na pewnym miejscu na kodzie DNA to później pewne rzeczy szybciej wracają,co my nazywamy pamięcią mięśniową.Na epigenom ma duży wpływ wiele czynników,zmieniają go chemiczne przełączniki poprzez metylację,dlatego tak ważne jest co jemy,aby dostarczyć substancji do tych reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 masówke planuje do polowy lutego i finisz w okolicach 100kg od przyszlego tygodnia wrzucam krete, wiec bedzie tylko lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Od jutra znowu zaczyna się chodzenie na uczelnie, na dodatek 12h więc muszę jakoś przetrwać bez ciepłych dań. Co mogę zrobić sobie na spokojnie w domu i oszamać w trakcie przerwy między zajęciami?ja bralem trzy pojemniki kury z ryzem i warzywami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 do tego placki owsiane + jakiś owoc, żeby sucho nie było (bądź jogurt, mleko), kura z warzywami + makaron itd, twaróg z bananem w pojemniku Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Czasem mnie łapie taka czkawka, ze az wstyd. Co moze byc tego przyczyną? Za duzo produktow mlecznych? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 W zasadzie czkawka bierze mnie tylko w dwóch przypadkach: - ostre żarcie - nadmiar browaruGwarantowane, że jak zjem zbyt pikantnego chinola, to będę czkał jak porąbany nad talerzem. Podobnie po którymś piwie, gdy brzuch jest pełen i podrażniony alkoholem. Nie zdarzyła mi się nigdy po mleku, pieczywie (a za dzieciaka słabo tolerowałem gluten), fasolach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Od jutra znowu zaczyna się chodzenie na uczelnie, na dodatek 12h więc muszę jakoś przetrwać bez ciepłych dań. Co mogę zrobić sobie na spokojnie w domu i oszamać w trakcie przerwy między zajęciami? Tuna z makareną też spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja tam zawsze lubiłem na zajęcia przynosić jedzenie w pudełkach zrobione w domu. Każdy jadł jakieś bułeczki czy zapiekanki a ja jak pan i władca rozsiadałem się z swoim ryżem i kurakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Hehe, byscie widzieli za to jak w UK jedza to byscie sie za glowe zlapali. Akcje w stylu, hej mam kanapke z warzywami, ale wezme je wyj.ebie i zastapie chipsami to norma (tak, kanapka z chipsami). Najbardziej popularne sa takie tanie dania gotowe z funta czy dwa http://www.tesco.com/groceries/product/browse/default.aspx?N=4294793290&Ne=4294793660 do tego oczywiscie w zyciu nie zobaczycie warzyw. No okay, czasem zobaczycie, ale rzadko. O owocach nie wspomne. Zapytaj jednego czy wie co to baklazan np to ni uja. Beskitu, to jest dopiero patologia. Jak ja wpadam zawsze z kilkoma pojemniczkami to zawsze galy takie wywalaja i od razu spojrzenie smutnego spaniela. Serio tutaj to dopiero jest degeneracja i przypuszczam ze kwetsia czasu jak i w PL to zacznie coraz byc bardziej widoczne. Tym bardziej ze np laski ktore teraz maja 20-25 lat to nic nie potrafia ugotowac i w ogole marne z nich materialy na zony Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja ostatnio będąc w UK Żywiłem się gotowymi daniami z marketu. Spoko mają kanapki z kurczakiem, albo makarony na zimno, zupy z podgrzewanych półek też ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Hehe, byscie widzieli za to jak w UK jedza to byscie sie za glowe zlapali. Akcje w stylu, hej mam kanapke z warzywami, ale wezme je wyj.ebie i zastapie chipsami to norma (tak, kanapka z chipsami). Najbardziej popularne sa takie tanie dania gotowe z funta czy dwa http://www.tesco.com/groceries/product/browse/default.aspx?N=4294793290&Ne=4294793660 do tego oczywiscie w zyciu nie zobaczycie warzyw. No okay, czasem zobaczycie, ale rzadko. O owocach nie wspomne. Zapytaj jednego czy wie co to baklazan np to ni uja. Beskitu, to jest dopiero patologia. Jak ja wpadam zawsze z kilkoma pojemniczkami to zawsze galy takie wywalaja i od razu spojrzenie smutnego spaniela. Serio tutaj to dopiero jest degeneracja i przypuszczam ze kwetsia czasu jak i w PL to zacznie coraz byc bardziej widoczne. Tym bardziej ze np laski ktore teraz maja 20-25 lat to nic nie potrafia ugotowac i w ogole marne z nich materialy na zony Wygląda fajnie, tego czikena z ryżem czy lazanię jadłby U nas za 0,95 PLN (przelicznik 1:1) prawie półkilogramowego jedzenia nie uświadczysz Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Jeśli się tam żyje to te ceny są spoko, bo np kanapka z krewetkami lub kurczakiem na ciepło smakuje 2 funty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 W marksie i spenserze też mieli fajny wybór dań gotowych, zawsze coś spoko mozna było wychaczyc czy to wege czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 No w m&m to juz swietne jedzenie, ale te z Tesco to moze i wyglada ok, ale ogolnie to mega syf, z najpodlejszej jakosci produktow. Maja tez troszke drozsze, sam kiedys kupywalem, ale dla mnie to raczej ostatnia opcja. Taka na absolutny brak czasu czy to zarcia u siebie w lodowce (czyli chyba nigdy), ale zostawiam soie jako opcje Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Kanapka z czipsami była w polsce b juz z 10 lat temu jak chodziłem do gimbazy. Syf straszny ale nawet smaczne było Dla mnie do roboty nie ma nic lepszego niz placki owsiane. Mozna jesc łapami, nie narozpie.rdalane wokół no i sa smaczne tez na zimno. Co do tych kanapek z czipsami to u nas kupowało sie cwiartke chleba, wydłubywało srodek chleba i wsypywało czipsy beka beczunia Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Ja słyszałem, że taka kanapka nazywa się Ursus Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Chłopaki odkąd pamietam jem pieczywo (raczej czarne ale białe tyż) i jakoś kurdę nie moge się go pozbyć a teraz dochodzi siedzący tryb pracy i piekielny smog w krakowie przez co nie mam ochoty za bardzo wychodzić biegać czyli musiałbym rzucić to wpizdu ten chleb czy bułki, ale póki co wpier.dalam różną waze co o tym sądzicie w ogóle syf i kila mogiła? Bo czytałem w internetach, że wysokie IG ma czyli pewnie ch.uj Edytowane 15 Października 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Jak ci smakuje to jedz te ciemne bo jest ok. Tylko sprawdzaj skład z jakiej mąki jest robione, bo to ze jest ciemnego koloru (pipi) znaczy i jest w sklepach ze tak powiem bardzo dużo "replik" ciemnego pieczywa Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Pieczywo Wasa to huy, bo to jest pozbawione wody - zatem to sam suchar i sam węglowodan. Oznacza to, że musiałbyś wagowo zjeść chyba paczkę tych kromek, by najeść się tak, jak wilgotną, świeżą kanapką z razowca. Udaje zatem żywność light, a po prostu mało waży.Najlepiej pieczywo zredukować do minimum jeśli chcesz zejść z wagi. Udało mi się na low carbo zejść z 93kg na 75kg (98cm -> 80cm w pasie) i teraz eksperymentuję co mogę zwiększyć w diecie, by nie upaść się ponownie. Tutaj trochę zwiększyłem ryż, kaszę, pieczywo, tam tłuszcze i sprawdzam reakcję. Czasem słodycze, żeby nie zwariować. No i badam kiedy pas rośnie na nowo.Póki co jesień jest rewelacyjnie ciepła, więc rower do pracy + siłownia. Na zimę zapewne aktywność ograniczy się do dojścia na przystanek autobusowy, albo odśnieżenia auta ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.