Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ogórka kiszonego(byle nie kwaszony)

Czyli chodzi o taki mocno kwaśny, a nie lekki małosolny? Bo w zasadzie procesu kiszenia od kwaszenia specjalnie nie rozróżniałem w warzywniaku (chociaż są różne). Dla mnie ogóry to:

- świeże szklarniowe (do wkrojenia na kanapkę czy na mizerię, w sam raz)

- konserwowe (słodko-cierpkie w occie, pycha)

- kiszone (kwaśne jak diabli i słone, dobre do mięs, wędlin, sałatek)

- małosolne (ni to surowe, ni ukwaszone, nie znoszę)

Opublikowano

wysyfilo mnie na mordzie ostatnio a nawet nie daje 2g/kgmc białka :/

dolozylem warzyw i zielonej herbaty ale przez tydzien zero poprawy. te proszki zasadowe są coś warte, czy zwykła ściema?

Opublikowano

nie wiecej niz mam w zwyczaju, ale sproboje calkowicie odstawic napoje i zobacze jak bedzie.

 

swoja droga wrocilem do regularnych treningow i diety (przerwa od kwietnia) i w miesiac z 83,5kg wrocilem do wagi z koncowki masy (styczen) 89,5kg.

bardzo podobmy poziom bf (na oko w okolicach 14-15%) i juz wyzsze wyniki silowe.

pamiec miesniowa czy do kurczakow teraz dodają mete?

Opublikowano

Od jutra znowu zaczyna się chodzenie na uczelnie, na dodatek 12h więc muszę jakoś przetrwać bez ciepłych dań. Co mogę zrobić sobie na spokojnie w domu i oszamać w trakcie przerwy między zajęciami?

Opublikowano

nie wiecej niz mam w zwyczaju, ale sproboje calkowicie odstawic napoje i zobacze jak bedzie.

 

swoja droga wrocilem do regularnych treningow i diety (przerwa od kwietnia) i w miesiac z 83,5kg wrocilem do wagi z koncowki masy (styczen) 89,5kg.

bardzo podobmy poziom bf (na oko w okolicach 14-15%) i juz wyzsze wyniki silowe.

pamiec miesniowa czy do kurczakow teraz dodają mete?

Ostatnio ciekawą książkę czytałem"Drugi kod" w dużym skrócie jest o tym że DNA to hardware a epigenom to software,który nim steruje,także jeżeli już kiedyś ustawiłeś przełączniki na pewnym miejscu na kodzie DNA to później pewne rzeczy szybciej wracają,co my nazywamy  pamięcią mięśniową.Na epigenom ma duży wpływ wiele czynników,zmieniają go chemiczne przełączniki poprzez metylację,dlatego tak ważne jest co jemy,aby dostarczyć substancji do tych reakcji ;)

Opublikowano

Od jutra znowu zaczyna się chodzenie na uczelnie, na dodatek 12h więc muszę jakoś przetrwać bez ciepłych dań. Co mogę zrobić sobie na spokojnie w domu i oszamać w trakcie przerwy między zajęciami?

ja bralem trzy pojemniki kury z ryzem i warzywami.
Opublikowano

W zasadzie czkawka bierze mnie tylko w dwóch przypadkach:

- ostre żarcie

- nadmiar browaru

Gwarantowane, że jak zjem zbyt pikantnego chinola, to będę czkał jak porąbany nad talerzem. Podobnie po którymś piwie, gdy brzuch jest pełen i podrażniony alkoholem.

 

Nie zdarzyła mi się nigdy po mleku, pieczywie (a za dzieciaka słabo tolerowałem gluten), fasolach itp.

Opublikowano

Od jutra znowu zaczyna się chodzenie na uczelnie, na dodatek 12h więc muszę jakoś przetrwać bez ciepłych dań. Co mogę zrobić sobie na spokojnie w domu i oszamać w trakcie przerwy między zajęciami?

Tuna z makareną też spoko.

Opublikowano

Hehe, byscie widzieli za to jak w UK jedza to byscie sie za glowe zlapali. Akcje w stylu, hej mam kanapke z warzywami, ale wezme je wyj.ebie i zastapie chipsami to norma (tak, kanapka z chipsami). Najbardziej popularne sa takie tanie dania gotowe z funta czy dwa http://www.tesco.com/groceries/product/browse/default.aspx?N=4294793290&Ne=4294793660 do tego oczywiscie w zyciu nie zobaczycie warzyw. No okay, czasem zobaczycie, ale rzadko. O owocach nie wspomne. Zapytaj jednego czy wie co to baklazan np to ni uja. Beskitu, to jest dopiero patologia. Jak ja wpadam zawsze z kilkoma pojemniczkami to zawsze galy takie wywalaja i od razu spojrzenie smutnego spaniela. Serio tutaj to dopiero jest degeneracja i przypuszczam ze kwetsia czasu jak i w PL to zacznie coraz byc bardziej widoczne. Tym bardziej ze np laski ktore teraz maja 20-25 lat to nic nie potrafia ugotowac i w ogole marne z nich materialy na zony :(

Opublikowano

Hehe, byscie widzieli za to jak w UK jedza to byscie sie za glowe zlapali. Akcje w stylu, hej mam kanapke z warzywami, ale wezme je wyj.ebie i zastapie chipsami to norma (tak, kanapka z chipsami). Najbardziej popularne sa takie tanie dania gotowe z funta czy dwa http://www.tesco.com/groceries/product/browse/default.aspx?N=4294793290&Ne=4294793660 do tego oczywiscie w zyciu nie zobaczycie warzyw. No okay, czasem zobaczycie, ale rzadko. O owocach nie wspomne. Zapytaj jednego czy wie co to baklazan np to ni uja. Beskitu, to jest dopiero patologia. Jak ja wpadam zawsze z kilkoma pojemniczkami to zawsze galy takie wywalaja i od razu spojrzenie smutnego spaniela. Serio tutaj to dopiero jest degeneracja i przypuszczam ze kwetsia czasu jak i w PL to zacznie coraz byc bardziej widoczne. Tym bardziej ze np laski ktore teraz maja 20-25 lat to nic nie potrafia ugotowac i w ogole marne z nich materialy na zony :(

Wygląda fajnie, tego czikena z ryżem czy lazanię jadłby ;) U nas za 0,95 PLN (przelicznik 1:1) prawie półkilogramowego jedzenia nie uświadczysz :(

Opublikowano

W marksie i spenserze też mieli fajny wybór dań gotowych, zawsze coś spoko mozna było wychaczyc czy to wege czy też nie.

Opublikowano

No w m&m to juz swietne jedzenie, ale te z Tesco to moze i wyglada ok, ale ogolnie to mega syf, z najpodlejszej jakosci produktow. Maja tez troszke drozsze, sam kiedys kupywalem, ale dla mnie to raczej ostatnia opcja. Taka na absolutny brak czasu czy to zarcia u siebie w lodowce (czyli chyba nigdy), ale zostawiam soie jako opcje ;)

Opublikowano

Kanapka z czipsami była w polsce b juz z 10 lat temu jak chodziłem do gimbazy. Syf straszny ale nawet smaczne było :D

 

Dla mnie do roboty nie ma nic lepszego niz placki owsiane. Mozna jesc łapami, nie narozpie.rdalane wokół  no i sa smaczne tez na zimno. 


Co do tych kanapek z czipsami to u nas kupowało sie cwiartke chleba, wydłubywało srodek chleba i wsypywało czipsy :D beka beczunia

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Chłopaki odkąd pamietam jem pieczywo (raczej czarne ale białe tyż) i jakoś kurdę nie moge się go pozbyć a teraz dochodzi siedzący tryb pracy i piekielny smog w krakowie przez co nie mam ochoty za bardzo wychodzić biegać czyli musiałbym rzucić to wpizdu ten chleb czy bułki, ale póki co wpier.dalam różną waze co o tym sądzicie w ogóle syf i kila mogiła? Bo czytałem w internetach, że wysokie IG ma czyli pewnie ch.uj

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Jak ci smakuje to jedz te ciemne bo jest ok. Tylko sprawdzaj skład z jakiej mąki jest robione, bo to ze jest ciemnego koloru (pipi) znaczy i jest w sklepach ze tak powiem bardzo dużo "replik" ciemnego pieczywa ;)

Opublikowano

Pieczywo Wasa to huy, bo to jest pozbawione wody - zatem to sam suchar i sam węglowodan. Oznacza to, że musiałbyś wagowo zjeść chyba paczkę tych kromek, by najeść się tak, jak wilgotną, świeżą kanapką z razowca. Udaje zatem żywność light, a po prostu mało waży.

Najlepiej pieczywo zredukować do minimum jeśli chcesz zejść z wagi. Udało mi się na low carbo zejść z 93kg na 75kg (98cm -> 80cm w pasie) i teraz eksperymentuję co mogę zwiększyć w diecie, by nie upaść się ponownie. Tutaj trochę zwiększyłem ryż, kaszę, pieczywo, tam tłuszcze i sprawdzam reakcję. Czasem słodycze, żeby nie zwariować. No i badam kiedy pas rośnie na nowo.

Póki co jesień jest rewelacyjnie ciepła, więc rower do pracy + siłownia. Na zimę zapewne aktywność ograniczy się do dojścia na przystanek autobusowy, albo odśnieżenia auta ;/

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...