Gość _Be_ Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Jak ci smakuje to jedz te ciemne bo jest ok. Tylko sprawdzaj skład z jakiej mąki jest robione, bo to ze jest ciemnego koloru (pipi) znaczy i jest w sklepach ze tak powiem bardzo dużo "replik" ciemnego pieczywa Wiem, słyszałem, że po prostu farbowane jest na ciemny kolor heh. No u mnie węgli jest dużo bo i z warzyw, owoców oraz własnie pieczywa więc tak pomyślałem, że muszę ograniczyć bo teraz siedzę od rana przy kompie a po wskaznikach stężenia smogu w krakowie to aż strach iść biegać. Na basen się będe musiał zapisać. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Troszke z innej beczki. Zainteresowalem sie mocno carbnite i carb back loading. Ktos robi ktorys z tych programow? Jak wrazenia? Bylem jakies 6 tyogodni na cabnite. Stracilem jakies 3-4 kg, glownie z brzucha zeszlo fatu. Teraz robie cbl, jestem ciekaw efektow. Do tego koles ktory stoi za tymi solucjami, ma bardzo ciekawe spostrzezenia na temat odzywiania, szczegolnie potreningowego. Przeczytalem jego ksiazke i wydaje sie byc calkiem sensowna, poparta wieloma zrodlami itd. Tyle ze co, no przewraca mocno do gory nogami caly system. No ale sprawdze na sobie pierw i zobacze za 2 miesiace. Jak z 65 zrobi sie 70 dobrej jakosci miecha to nie mam juz pytan i watpliwosci. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Karmel dodają cwele, żeby było ciemne. Szukaj pieczywa, które na pierwszym miejscu ma mąkę żytnią. W większych sklepach bez problemu można to znaleźć. Wasy jest smaczna, ja lubię Wasa Sport, ale skład mają średni, bo i nawet cukier się tam znajdzie. Cytuj
kanabis 22 506 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 Jak ci smakuje to jedz te ciemne bo jest ok. Tylko sprawdzaj skład z jakiej mąki jest robione, bo to ze jest ciemnego koloru (pipi) znaczy i jest w sklepach ze tak powiem bardzo dużo "replik" ciemnego pieczywa Wiem, słyszałem, że po prostu farbowane jest na ciemny kolor heh. No u mnie węgli jest dużo bo i z warzyw, owoców oraz własnie pieczywa więc tak pomyślałem, że muszę ograniczyć bo teraz siedzę od rana przy kompie a po wskaznikach stężenia smogu w krakowie to aż strach iść biegać. Na basen się będe musiał zapisać. Warzywami sie nie przejmuj bo mają mało kalorii i sa bardzo zdrowe, niektóre owoce maja sporo wegli takze tutaj trzeba uwazac jesli chcesz cos zrzucic. W sumie peiczywo tez nie ma jakoś strasznie duzo wegli, no chyba ze jak juz sie dosiądziesz to oje.biesz pół bochenka co w sumie by nie dziwiło bo jestes wysokim facetem z apetytem zapewne Jestes wege, interesujesz sie tym wiec nie chce mi sie wierzyc ze głownym zródłem wegli u ciebie jest biały chleb, tyle dobrych dan mozna zrobic z soją , jakoś suróweczką i do tego dobre qwęgle typu ciemny makaron, makaron durum, kasza gryczana czy ryż brązowy. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 Panowie jak to jest z tłuszczami nasyconymi ? Wszędzie trąbią o ich szkodliwości ale mi głównie chodzi o ich wpływ na osoby uprawiające wyczynowo sport. Znajomy kulturysta mówił mi że cały okres przygotowawczy do zawodów szamał tłuste mięsa i to właśnie nasycone tłuszcze były jego głównym źródłem energii. Też słyszałem z innego źródła że odpowiedzialne za powstawanie LDL są głównie cukry a nie właśnie tłuszcze jak się uważa. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 (edytowane) Jop a szczególnie fruktoza,podczas przemian w wątrobie aktywuje jakiś enzym pod wpływem którego tworzy się zły cholesterol,zresztą określenie zły jest złe On nie jest zły,tylko musi być go odpowiednia ilość do HDL,LDL transportuje do tkanek a HDL odbiera,problemy się robią jak jest zachwiane między nimi wielkości.Z nasyconych to uważaj tylko na trans,MCT jest zdrowy i jest tak samo dobrym źródłem energii jak glukoza,z cholesterolu w mięsie korzystamy mocno,z niego powstają nasze hormony. Edytowane 16 października 2014 przez Litwin81 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 No ja już chyba wiem skąd problemy z masą itp. - muszę odstawić omeprazol bo długotrwałe przyjmowanie to zmniejszone wchłanianie białka itd., kłopoty ze stawami. Znowu bez tego refluks mnie zabija. Trzeba iść do gastrologa, przebadać się na maksa i wtedy dietę układać ale coś czuję, że wysokobiałkowe produkty pójdą w odstawkę. Koniec marzeń o ładnej sylwetce? Zobaczymy. Cytuj
kanabis 22 506 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Panowie jak to jest z tłuszczami nasyconymi ? Wszędzie trąbią o ich szkodliwości ale mi głównie chodzi o ich wpływ na osoby uprawiające wyczynowo sport. Znajomy kulturysta mówił mi że cały okres przygotowawczy do zawodów szamał tłuste mięsa i to właśnie nasycone tłuszcze były jego głównym źródłem energii. Też słyszałem z innego źródła że odpowiedzialne za powstawanie LDL są głównie cukry a nie właśnie tłuszcze jak się uważa. Tak naprawde to unikać nalezy fatu trans który jako jedyny jest cąłkowicie do dupy. reszta w dopowiednich proporcjach jest nawet wskazana do normalnego funkcjonowania spartakusa Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Jedno pytanie, żarcie odgrzewane w mikrofali, traci na wartosciach? Coś się z tym dzieje oprócz tego, że smak jest gorszy? Wiadomo, unikam odgrzewania jak mogę, ale teraz wolałbym robić zarcie na cały dzień z rana, a później tylko je podgrzewać. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Sam nie wiedziałem tego http://dieta.pl/nowosci/ciekawostki/wplyw_mikrofal_na_zywnosc-814.html 1 Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Jedno pytanie, żarcie odgrzewane w mikrofali, traci na wartosciach? Coś się z tym dzieje oprócz tego, że smak jest gorszy? Wiadomo, unikam odgrzewania jak mogę, ale teraz wolałbym robić zarcie na cały dzień z rana, a później tylko je podgrzewać. Jest teoria że pokarmy tracą na wartości,ostatni prosty pokazała dziewczyna z podstawówki w usa,podlewała kwiaty wodą,jedne z kranu a inne ogrzewane w mikrofali i chłodzone,po 3 tygodniach ten drugi padł. No ja już chyba wiem skąd problemy z masą itp. - muszę odstawić omeprazol bo długotrwałe przyjmowanie to zmniejszone wchłanianie białka itd., kłopoty ze stawami. Znowu bez tego refluks mnie zabija. Trzeba iść do gastrologa, przebadać się na maksa i wtedy dietę układać ale coś czuję, że wysokobiałkowe produkty pójdą w odstawkę. Koniec marzeń o ładnej sylwetce? Zobaczymy. Dołóż warzyw i ciemnych owoców to i refluks zginie,kup sobie Żurawinę standaryzowaną na 10 % PAC,bo możliwe że to sprawka też helicabacter. 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 (edytowane) hmm, wracając jeszcze do tłuszczów trans: 1) smaże kuraka zawsze na oliwie, czy jest ok, czy lepiej zainwestować w patelnie grillowa? 2) omlet z jajek i płatków też w sumie sie smaży, codziennie taki zjadam. Jest sie czym martwic? Edytowane 17 października 2014 przez Banny Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Ja całkowicie wywaliłem smażenie,bo najniebezpieczniejsze są te oleje zdenaturyzowane/utlenione pod wpływem wysokiej temperatury.Lepiej mi smakuję cyc duszony i jajka na twardo a olej surowy do papy Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 A cyca dusisz w jakimś parowarze, czy jak? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Ja tam gotuje cyce kury razem z mieszankami warzyw hortex i dobra zupa na cycu jest - a po kilku dniach takich pokarmów sesje na kiblu to poezja. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 A cyca dusisz w jakimś parowarze, czy jak? Mam głęboki garnek,kroję cyca w kostkę,dorzucam kurkume/curry,pietruszkę wysuszoną,koperek,szczypior/prowansalskie trochę pieprzu czarnego i soli,mieszam,minimalną ilość wody by nie przyczepiło się do dna,mały ogień,zamykam szczelnie i cyce dusza się w swoich sokach,średnio ok. 15 styka,wieprzowina by była delikatna to min. 1 h. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Będę musiał spróbować, bo w sumie jeszcze nigdy nie nie gotowałem kurczaka w garnku, zawsze na patelni Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Troszke z innej beczki. Zainteresowalem sie mocno carbnite i carb back loading. Ktos robi ktorys z tych programow? Jak wrazenia? Bylem jakies 6 tyogodni na cabnite. Stracilem jakies 3-4 kg, glownie z brzucha zeszlo fatu. Teraz robie cbl, jestem ciekaw efektow. Do tego koles ktory stoi za tymi solucjami, ma bardzo ciekawe spostrzezenia na temat odzywiania, szczegolnie potreningowego. Przeczytalem jego ksiazke i wydaje sie byc calkiem sensowna, poparta wieloma zrodlami itd. Tyle ze co, no przewraca mocno do gory nogami caly system. No ale sprawdze na sobie pierw i zobacze za 2 miesiace. Jak z 65 zrobi sie 70 dobrej jakosci miecha to nie mam juz pytan i watpliwosci. Rozumiem ze nikt? Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Co do smażenia, osobiście używam oleju z pestek winogron, polecam. 1 Cytuj
kanabis 22 506 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 hmm, wracając jeszcze do tłuszczów trans: 1) smaże kuraka zawsze na oliwie, czy jest ok, czy lepiej zainwestować w patelnie grillowa? 2) omlet z jajek i płatków też w sumie sie smaży, codziennie taki zjadam. Jest sie czym martwic? Polecam 1 Cytuj
kanabis 22 506 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Troszke z innej beczki. Zainteresowalem sie mocno carbnite i carb back loading. Ktos robi ktorys z tych programow? Jak wrazenia? Bylem jakies 6 tyogodni na cabnite. Stracilem jakies 3-4 kg, glownie z brzucha zeszlo fatu. Teraz robie cbl, jestem ciekaw efektow. Do tego koles ktory stoi za tymi solucjami, ma bardzo ciekawe spostrzezenia na temat odzywiania, szczegolnie potreningowego. Przeczytalem jego ksiazke i wydaje sie byc calkiem sensowna, poparta wieloma zrodlami itd. Tyle ze co, no przewraca mocno do gory nogami caly system. No ale sprawdze na sobie pierw i zobacze za 2 miesiace. Jak z 65 zrobi sie 70 dobrej jakosci miecha to nie mam juz pytan i watpliwosci. Rozumiem ze nikt? Daj znac za te 2 miechy jak efekty. Tez spróbuje jak u ciebie zatrybi Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Kabi, co ma w składzie ten spray? :* Cytuj
kanabis 22 506 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Olej rzepakowy i lecytyne sojową. Ja jade na nim juz niezły kawał czasu, jest oszczedny i co najwazniejsze sladowe ilosci tłuszczu. Nie wyobrazam sobie jechac na gotowanym miesie bo jak dla mnie jest po prostu jałowe. A tak to i wilk syty i owca cała Poza tym Ronnie Coleman go używa więc musi być dobry Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Ile kosztuje i na ile starcza? Cytuj
kanabis 22 506 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 http://sklep.sport-max.pl/product-pol-3509-BERKLEY-JENSEN-Cooking-Spray-340-g.html Smaże codziennie placki i dwa razy dziennie kurczaka i starcza mi na ponad miesiąc więc jest wydajny. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.