Gość _Be_ Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Jak ci smakuje to jedz te ciemne bo jest ok. Tylko sprawdzaj skład z jakiej mąki jest robione, bo to ze jest ciemnego koloru (pipi) znaczy i jest w sklepach ze tak powiem bardzo dużo "replik" ciemnego pieczywa Wiem, słyszałem, że po prostu farbowane jest na ciemny kolor heh. No u mnie węgli jest dużo bo i z warzyw, owoców oraz własnie pieczywa więc tak pomyślałem, że muszę ograniczyć bo teraz siedzę od rana przy kompie a po wskaznikach stężenia smogu w krakowie to aż strach iść biegać. Na basen się będe musiał zapisać. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Troszke z innej beczki. Zainteresowalem sie mocno carbnite i carb back loading. Ktos robi ktorys z tych programow? Jak wrazenia? Bylem jakies 6 tyogodni na cabnite. Stracilem jakies 3-4 kg, glownie z brzucha zeszlo fatu. Teraz robie cbl, jestem ciekaw efektow. Do tego koles ktory stoi za tymi solucjami, ma bardzo ciekawe spostrzezenia na temat odzywiania, szczegolnie potreningowego. Przeczytalem jego ksiazke i wydaje sie byc calkiem sensowna, poparta wieloma zrodlami itd. Tyle ze co, no przewraca mocno do gory nogami caly system. No ale sprawdze na sobie pierw i zobacze za 2 miesiace. Jak z 65 zrobi sie 70 dobrej jakosci miecha to nie mam juz pytan i watpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Karmel dodają cwele, żeby było ciemne. Szukaj pieczywa, które na pierwszym miejscu ma mąkę żytnią. W większych sklepach bez problemu można to znaleźć. Wasy jest smaczna, ja lubię Wasa Sport, ale skład mają średni, bo i nawet cukier się tam znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Jak ci smakuje to jedz te ciemne bo jest ok. Tylko sprawdzaj skład z jakiej mąki jest robione, bo to ze jest ciemnego koloru (pipi) znaczy i jest w sklepach ze tak powiem bardzo dużo "replik" ciemnego pieczywa Wiem, słyszałem, że po prostu farbowane jest na ciemny kolor heh. No u mnie węgli jest dużo bo i z warzyw, owoców oraz własnie pieczywa więc tak pomyślałem, że muszę ograniczyć bo teraz siedzę od rana przy kompie a po wskaznikach stężenia smogu w krakowie to aż strach iść biegać. Na basen się będe musiał zapisać. Warzywami sie nie przejmuj bo mają mało kalorii i sa bardzo zdrowe, niektóre owoce maja sporo wegli takze tutaj trzeba uwazac jesli chcesz cos zrzucic. W sumie peiczywo tez nie ma jakoś strasznie duzo wegli, no chyba ze jak juz sie dosiądziesz to oje.biesz pół bochenka co w sumie by nie dziwiło bo jestes wysokim facetem z apetytem zapewne Jestes wege, interesujesz sie tym wiec nie chce mi sie wierzyc ze głownym zródłem wegli u ciebie jest biały chleb, tyle dobrych dan mozna zrobic z soją , jakoś suróweczką i do tego dobre qwęgle typu ciemny makaron, makaron durum, kasza gryczana czy ryż brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Panowie jak to jest z tłuszczami nasyconymi ? Wszędzie trąbią o ich szkodliwości ale mi głównie chodzi o ich wpływ na osoby uprawiające wyczynowo sport. Znajomy kulturysta mówił mi że cały okres przygotowawczy do zawodów szamał tłuste mięsa i to właśnie nasycone tłuszcze były jego głównym źródłem energii. Też słyszałem z innego źródła że odpowiedzialne za powstawanie LDL są głównie cukry a nie właśnie tłuszcze jak się uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) Jop a szczególnie fruktoza,podczas przemian w wątrobie aktywuje jakiś enzym pod wpływem którego tworzy się zły cholesterol,zresztą określenie zły jest złe On nie jest zły,tylko musi być go odpowiednia ilość do HDL,LDL transportuje do tkanek a HDL odbiera,problemy się robią jak jest zachwiane między nimi wielkości.Z nasyconych to uważaj tylko na trans,MCT jest zdrowy i jest tak samo dobrym źródłem energii jak glukoza,z cholesterolu w mięsie korzystamy mocno,z niego powstają nasze hormony. Edytowane 16 Października 2014 przez Litwin81 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 No ja już chyba wiem skąd problemy z masą itp. - muszę odstawić omeprazol bo długotrwałe przyjmowanie to zmniejszone wchłanianie białka itd., kłopoty ze stawami. Znowu bez tego refluks mnie zabija. Trzeba iść do gastrologa, przebadać się na maksa i wtedy dietę układać ale coś czuję, że wysokobiałkowe produkty pójdą w odstawkę. Koniec marzeń o ładnej sylwetce? Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Panowie jak to jest z tłuszczami nasyconymi ? Wszędzie trąbią o ich szkodliwości ale mi głównie chodzi o ich wpływ na osoby uprawiające wyczynowo sport. Znajomy kulturysta mówił mi że cały okres przygotowawczy do zawodów szamał tłuste mięsa i to właśnie nasycone tłuszcze były jego głównym źródłem energii. Też słyszałem z innego źródła że odpowiedzialne za powstawanie LDL są głównie cukry a nie właśnie tłuszcze jak się uważa. Tak naprawde to unikać nalezy fatu trans który jako jedyny jest cąłkowicie do dupy. reszta w dopowiednich proporcjach jest nawet wskazana do normalnego funkcjonowania spartakusa Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jedno pytanie, żarcie odgrzewane w mikrofali, traci na wartosciach? Coś się z tym dzieje oprócz tego, że smak jest gorszy? Wiadomo, unikam odgrzewania jak mogę, ale teraz wolałbym robić zarcie na cały dzień z rana, a później tylko je podgrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Sam nie wiedziałem tego http://dieta.pl/nowosci/ciekawostki/wplyw_mikrofal_na_zywnosc-814.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jedno pytanie, żarcie odgrzewane w mikrofali, traci na wartosciach? Coś się z tym dzieje oprócz tego, że smak jest gorszy? Wiadomo, unikam odgrzewania jak mogę, ale teraz wolałbym robić zarcie na cały dzień z rana, a później tylko je podgrzewać. Jest teoria że pokarmy tracą na wartości,ostatni prosty pokazała dziewczyna z podstawówki w usa,podlewała kwiaty wodą,jedne z kranu a inne ogrzewane w mikrofali i chłodzone,po 3 tygodniach ten drugi padł. No ja już chyba wiem skąd problemy z masą itp. - muszę odstawić omeprazol bo długotrwałe przyjmowanie to zmniejszone wchłanianie białka itd., kłopoty ze stawami. Znowu bez tego refluks mnie zabija. Trzeba iść do gastrologa, przebadać się na maksa i wtedy dietę układać ale coś czuję, że wysokobiałkowe produkty pójdą w odstawkę. Koniec marzeń o ładnej sylwetce? Zobaczymy. Dołóż warzyw i ciemnych owoców to i refluks zginie,kup sobie Żurawinę standaryzowaną na 10 % PAC,bo możliwe że to sprawka też helicabacter. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) hmm, wracając jeszcze do tłuszczów trans: 1) smaże kuraka zawsze na oliwie, czy jest ok, czy lepiej zainwestować w patelnie grillowa? 2) omlet z jajek i płatków też w sumie sie smaży, codziennie taki zjadam. Jest sie czym martwic? Edytowane 17 Października 2014 przez Banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Ja całkowicie wywaliłem smażenie,bo najniebezpieczniejsze są te oleje zdenaturyzowane/utlenione pod wpływem wysokiej temperatury.Lepiej mi smakuję cyc duszony i jajka na twardo a olej surowy do papy Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 A cyca dusisz w jakimś parowarze, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Ja tam gotuje cyce kury razem z mieszankami warzyw hortex i dobra zupa na cycu jest - a po kilku dniach takich pokarmów sesje na kiblu to poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 A cyca dusisz w jakimś parowarze, czy jak? Mam głęboki garnek,kroję cyca w kostkę,dorzucam kurkume/curry,pietruszkę wysuszoną,koperek,szczypior/prowansalskie trochę pieprzu czarnego i soli,mieszam,minimalną ilość wody by nie przyczepiło się do dna,mały ogień,zamykam szczelnie i cyce dusza się w swoich sokach,średnio ok. 15 styka,wieprzowina by była delikatna to min. 1 h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Będę musiał spróbować, bo w sumie jeszcze nigdy nie nie gotowałem kurczaka w garnku, zawsze na patelni Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Troszke z innej beczki. Zainteresowalem sie mocno carbnite i carb back loading. Ktos robi ktorys z tych programow? Jak wrazenia? Bylem jakies 6 tyogodni na cabnite. Stracilem jakies 3-4 kg, glownie z brzucha zeszlo fatu. Teraz robie cbl, jestem ciekaw efektow. Do tego koles ktory stoi za tymi solucjami, ma bardzo ciekawe spostrzezenia na temat odzywiania, szczegolnie potreningowego. Przeczytalem jego ksiazke i wydaje sie byc calkiem sensowna, poparta wieloma zrodlami itd. Tyle ze co, no przewraca mocno do gory nogami caly system. No ale sprawdze na sobie pierw i zobacze za 2 miesiace. Jak z 65 zrobi sie 70 dobrej jakosci miecha to nie mam juz pytan i watpliwosci. Rozumiem ze nikt? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Co do smażenia, osobiście używam oleju z pestek winogron, polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 hmm, wracając jeszcze do tłuszczów trans: 1) smaże kuraka zawsze na oliwie, czy jest ok, czy lepiej zainwestować w patelnie grillowa? 2) omlet z jajek i płatków też w sumie sie smaży, codziennie taki zjadam. Jest sie czym martwic? Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Troszke z innej beczki. Zainteresowalem sie mocno carbnite i carb back loading. Ktos robi ktorys z tych programow? Jak wrazenia? Bylem jakies 6 tyogodni na cabnite. Stracilem jakies 3-4 kg, glownie z brzucha zeszlo fatu. Teraz robie cbl, jestem ciekaw efektow. Do tego koles ktory stoi za tymi solucjami, ma bardzo ciekawe spostrzezenia na temat odzywiania, szczegolnie potreningowego. Przeczytalem jego ksiazke i wydaje sie byc calkiem sensowna, poparta wieloma zrodlami itd. Tyle ze co, no przewraca mocno do gory nogami caly system. No ale sprawdze na sobie pierw i zobacze za 2 miesiace. Jak z 65 zrobi sie 70 dobrej jakosci miecha to nie mam juz pytan i watpliwosci. Rozumiem ze nikt? Daj znac za te 2 miechy jak efekty. Tez spróbuje jak u ciebie zatrybi Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Kabi, co ma w składzie ten spray? :* Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Olej rzepakowy i lecytyne sojową. Ja jade na nim juz niezły kawał czasu, jest oszczedny i co najwazniejsze sladowe ilosci tłuszczu. Nie wyobrazam sobie jechac na gotowanym miesie bo jak dla mnie jest po prostu jałowe. A tak to i wilk syty i owca cała Poza tym Ronnie Coleman go używa więc musi być dobry Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ile kosztuje i na ile starcza? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 http://sklep.sport-max.pl/product-pol-3509-BERKLEY-JENSEN-Cooking-Spray-340-g.html Smaże codziennie placki i dwa razy dziennie kurczaka i starcza mi na ponad miesiąc więc jest wydajny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.