Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

A cyca dusisz w jakimś parowarze, czy jak?

Mam głęboki garnek,kroję cyca w kostkę,dorzucam kurkume/curry,pietruszkę wysuszoną,koperek,szczypior/prowansalskie trochę pieprzu czarnego i soli,mieszam,minimalną ilość wody by nie przyczepiło się do dna,mały ogień,zamykam szczelnie i cyce dusza się w swoich sokach,średnio ok. 15 styka,wieprzowina by była delikatna to min. 1 h.

wyprobowane, dobrze smakuje. jeszcze z tej wody zrobilem "sos", dorzucilem curry/kurkume, szczypte mąki (nic to nei dało) i kawaleczek kostki rosolowej, eliksir taki by akurat  zalac suchy ryz.

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...

Pewnie dlatego że mimo iż gdybyś nawet zmieściłbyś te makro w dziennym spożyciu to powinieneś unikać łączenia tłuszczy w węglami,tym bardziej prostymi i fruktozą,która upośledza metabolizm tkanki tłuszczowej.Oczywiście gdy mówimy o konkretnej redukcji,te zasady powinny być przestrzegane.

Pewnie dlatego że mimo iż gdybyś nawet zmieściłbyś te makro w dziennym spożyciu to powinieneś unikać łączenia tłuszczy w węglami,tym bardziej prostymi i fruktozą,która upośledza metabolizm tkanki tłuszczowej.Oczywiście gdy mówimy o konkretnej redukcji,te zasady powinny być przestrzegane.

No ale od kiedy płatki owsiane to cukry proste? Przecież nie pisał o łączeniu dżemu z masłem a o wyborze między nimi. Po za tym jakby nie użyć żółtek i zamiast tego dać właśnie masło orzechowe to ma się pełnowartościowy posiłek. 

Edytowane przez szarku123

Ale smaruje te placki tym dżemem,to chyba dostarcza cukry?Pełnowartościowy posiłek na redukcji to płatki sparzone wrzątkiem z odzywką białkową ;)

No ale zależy z czego robi ten omlet co nie? Jeżeli z samych białek i płatek to gdzie problem dać dżem jakiś niskosłodzony. Sam tak robiłem i uważam że dobrze zredukowałem , po za tym nie odnosiłem się do dżemu i miodu a chodziło mi o masło orzechowe.

ja zawsze jem z jogurtem naturalnym by nie był omlet za suchy i wkrajam plasterki banana. MNIAM!

Jajko z bananem jakoś średnio mi się widzi ale spróbuję kiedy.

Smaku jajek nie czujesz. Dowalasz płatków, trochę odżywki i wychodzi bardzo dobre. Łatwo się robi i dobrze wchodzi.

• 2 tygodnie później...

Mam diete "na mase" i zjadam 3 paczki bialego ryzu dziennie. W dni trenningowe 4. Do tego omlet, banany miecho itp.

Ryz bialy to 1.60 zł za paczke, a brązowy już 3 zł. 

Czy zdrowo jest zjadać tyle białego? Kiedy mogę, to próbuje własnie ziemniakami czy kaszą zastąpywac ryz, ale tak wychdozi najtaniej i najszybciej.

Ja teraz jem ryż basmati i polecam, bo brązowy długo sie gotuje i nie kazdemu smakuje. 

Co do białego, jest on pozbawiony wiekszosci witamin i mienrałów który posiada brązowy. Brązowy ma tez sporo nizsze IG. 

Jak chcesz isc na teniośc to polecam robic jak ja

http://www.badapak.pl/kasza-gryczana-niepalona

Tutaj stronka z ziarnami itd , ja kupuje paczki po 5 kilo i gra :D Troche czuje sie jakbym kupował pasze dla swin w workach ale je.bac to 

• Plusik 1

Mam diete "na mase" i zjadam 3 paczki bialego ryzu dziennie. W dni trenningowe 4. Do tego omlet, banany miecho itp.

Ryz bialy to 1.60 zł za paczke, a brązowy już 3 zł. 

Czy zdrowo jest zjadać tyle białego? Kiedy mogę, to próbuje własnie ziemniakami czy kaszą zastąpywac ryz, ale tak wychdozi najtaniej i najszybciej.

To kupuj w biedrze brązowy makaron 3 zeta za 500 gram,albo kasze jaglaną,ziarna amaratusa.Ryż biały jest pozbawiony łupinki,szybko się trawi i mimo iż to skrobia bardzo podnosi insulinę,szczególnie jak jest rozgotowany.Najlepszy ryż to dziki czy czarny,ale cena kosmos.

• Plusik 1