Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co serio, sprawdz w intenecie czym jest kasza kuskus. Znaczenie słowa kasza, porównaj co tutaj nie pasuje i wróć oki?

Jak powstaje kuskus?

Kuskus jest produktem otrzymywanym z pszenicy twardej durum. Ma postać okrągłych ziarenek o średnicy około 1 mm. Tradycyjnie otrzymywało się go po mieleniu pszenicy w kamiennych żarnach (stanowił wówczas materiał odpadowy tego zboża). Obecnie kuskus bardziej przypomina makaron niż kaszę. Produkuje się go, granulując mąkę pszenną z wodą i dodatkami, a następnie przesiewa w specjalnym sicie. Pomimo tego potocznie nazywany jest kaszą.

• 2 tygodnie później...

Wracam z treningu koło 21 i wtedy jem posiłek + szejka białkowego na wodzie. Posiłek to zwykle serek wiejski duży, albo ten light mniejszy. Jak mam to banana wrzucę. Najczęściej jednak ze dwa płaty śledziowe w occie, bo niby ryba, ale nie jestem pewien czy to dobry posiłek. Szybko mnie zalewa i mimo małych posiłków wciąż nie mogę zgubić tych zbędnych 5 kilo. Mogę zostawić takie posiłki przed snem (23-23:30) i lecieć tak dalej, czy robię to źle?

Wydaje mi się że zalewa cię bo coś w ciągu dnia jest nie tak. Na redukcji zdarzało mi się wracać o 21 do domu i wrzucałem posiłek z ryżem a bezpośrednio po treningu carbo z białkiem. Jesteś pewny że trzymasz ujemny bilans kaloryczny ? 

Nie jestem, bo wciągam czekoladę i weekendy zdarza się grubo tankować alkohol, ale posiłki trzymam dobre. Kalorii mi sie liczyć nie chce, aerobów nie robię z braku czasu. Płaty śledziowe w occie/ serek wiejski + szejk na wodzie to dobry posiłek po 1,5h intensywnego treningu na 2h przed snem żeby coś budować tych mięśni a nie zalewało?

No to sam wiesz dlaczego nie chudniesz. Wciągasz słodycze , pijasz grubo alkoholu , kalorii nie liczysz , aerobów nie robisz. Nie dziwota że nie idzie . Nie każdy ma tak fenomenalny gen że co weekend popija wódkę i zagryza czekoladą a w tygodniu biega z kratą na brzuchu . Szejka możesz pić po treningu ale jak wrócisz do domu to micha normalna. Ale wyników nie ma przez to co wymieniłem.

Wsadź se swoje domysły w du.pę, bo ty ze swoim auschwitzowym wyglądem żadnym autorytetem w tym temacie nie jesteś. Napisałem że ZDARZA się pić i jeść czekoladę, ale po pierwsze nie codziennie i nie tabliczkami, więc nie widze problemu dlaczego nie miałbym 6 kostek czekolady nie przemielić w ciągu 2h treningu. Nie nadinterpretuj. Nie zaglądałem do Spartacusa tygodniami bo jak nie wejdę to albo kilka stron kłótni kabi vs. liti to taka maciucha się przyj.ebie. Pytałem o to, czy ryba w occie albo serek wiejski jest dobrym i wystarczającym posiłkiem po treningu, bo nie wiem jak kwasy działają na budowe mięśni i na to pytanie odpowiedz, albo nie odzywaj sie w ogóle. 

• Plusik 1
  • Minusik 3