krupek 15 481 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 Najlepiek brac brokuły, fasolkę, albo trio warzywne, czyli marchew, kalafior i brokuł. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 No i sprawdzaj skład bo są takie, że tylko czyste warzywa, ale te tańsze zdarzają się olejem palmowym. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 (edytowane) Najlepiek brac brokuły, fasolkę, albo trio warzywne, czyli marchew, kalafior i brokuł. Mlask. Podpowiem tylko, że warto zainwestować w urządzenie elektryczne do gotowania na parze. Mam Zelmera z 3 zdejmowanymi "piętrami". Warzywa wychodzą rewelacyjne w 15-20 minut. Najczęściej kupuję mrożonki w Lidlu - osobno fasolka, marchew, brokuł, kalafior. 400g fasoli daje olbrzymi talerz, do tego kurak, trochę startego sera i jest miodzio. @blub: nawet Hortex (jako "markowy" produkt) ma olej palmowy z tego co kojarzę, ale tak jak wspomniałem, chyba tylko w przypadku mieszanki z zimniokami. Muszą być podsmażone przez producenta, bo inaczej by się je wpieprzało półsurowe z patelni. Edytowane 11 stycznia 2015 przez _Red_ Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 No ja się właśnie przymierzam do urządzenia do gotowania na parze. Da się kupić dobre za mniej niż 2 stówki? Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 Spokojnie za tyle kupisz. Swojego nabyłem za ok 150 zł (http://www.ceneo.pl/1294897). Ma bardzo dobrą średnią ocenę (4.7/5) jak i wiele opinii (190), także wydaje się dość popularny. Nagrzewa wodę błyskawicznie, można do specjalnego pojemnika nasypać przypraw, przez co warzywa przejdą zapachem. Można zdejmować pięterka w zależności od ilości żarcia (łatwo je też umyć). Nie próbowałem mięsa gotować, ale muszę kiedyś spróbować cycka kurczaka. Do zakupu skusił mnie kiedyś parowar w Lidlu (tej ichniej marki SIlvercrest), ale skoro jakiś noname kosztował bodajże 109zł to raczej lepiej dołożyć parę dyszek i mieć sprzęt o dobrej jakości (Zelmera mam odkurzacz, wagę kuchenną, mikser, czajnik - wszystko śmiga, 100% sprawne, stan ok...) Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 kupiłem ostatnio grill elektryczny z lidla i jakoś tak kurde specyficzny zapach ma to mięso z niego trzeba go jakoś specjalnie wyczyścic, wyparzyc, czy jak? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 No taki byłby spoko, dzięki za linka, jak w najblizszym czasie odbiję z finansami to chyba wezmę. Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 kupiłem ostatnio grill elektryczny z lidla i jakoś tak kurde specyficzny zapach ma to mięso z niego trzeba go jakoś specjalnie wyczyścic, wyparzyc, czy jak? Nie wiem czy to nie jest tak jak z nowym piekarnikiem, że zanim zaczniesz korzystać to trzeba sprzęt "przepalić". Czyli podłączyć na sucho i czekać aż ta wierzchnia warstwa i grzałki się dotrą (i zapach "smaru" zniknie). Zobacz czy w instrukcji nic o tym nie piszą. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 no pisali o tym wlałem troche oleju i z 10 minut miałem podłączone do gniazdka, ale nic to kurde nie dało zostawic na dłużej? Cytuj
_Red_ 12 024 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 Hm sprobuj, bo ten fabryczny smrod powinien sie ulotnic. A jak nic nie da, to nie wiem, moze slaba jakosc po prostu. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Ja mam zwykły garnek z sitkiem,na które leci para za 100 zeta i też się super sprawdza. Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Drogą wodę tam u siebie masz Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 No tak patrzę że zaj.ebiście złożyłem to zdanie Cytuj
QBH 246 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 kupiłem ostatnio grill elektryczny z lidla i jakoś tak kurde specyficzny zapach ma to mięso z niego trzeba go jakoś specjalnie wyczyścic, wyparzyc, czy jak? Tez go kupilem : ). Wiadomo, trzeba przepalic, umyć, no i z każdym kolejnym grillowaniem zapach bedzie lżejszy. Na poczatku tak jak z piekarnikiem, capi, ale luzik, wywietrzeje. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Też mam parowar i zabrałem go na studia, w końcu użyłem i kurde, ale to dobre, czuję się jak bestia. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 szukam czegos do wlozenia w bułke, bo jako że czesto musze jesc prowadząc auto to wszelkie pojemniki odpadają ostatnimi czasy dzielilem 200g kurczaka na dwie bułki żytnie i bylo nienajgorzej, no ale ile mozna w kolo to samo jakie wedliny polecacie panowie? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Wędzony kurczak, łosoś, pstrąg, jajko może. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 Kup z 1 kg schabu,upiecz go w przyprawach i masz domową wędlinę. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 stycznia 2015 Opublikowano 15 stycznia 2015 (edytowane) Dla tych,którzy"bawią" się w równowagę kwasowo-zasadową: Dzisiaj mam dzień wolny to pobawiłem się w kuchni z kurakiem,przyprawiłem go: -czosnkiem niedźwiedzim -kurkumą -chilli -pieprzem czarnym -miętą cięta suszoną -koperkiem -szczypiorkiem -zmielonymi skórkami granata -solą różową himalajską Mogło wyjść różnie,wyszło za(pipi)iście Polecam każdemu takie eksperymenty. Edytowane 15 stycznia 2015 przez Litwin81 2 Cytuj
kanabis 22 496 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 Nie wyobrażam sobie kurczaka z miętą. Ale kto wie, pizzy z ananasem tez sobie kiedys nie wyobrażałem a jest wspaniała Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 Jedliście wędzonego halibuta z Biedry? Miazga. Cytuj
kanabis 22 496 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 kusiło mnie wziąć ale zawsze zastanawiałem sie a co jak mi nie bedzie smakowac ten kawałeczek za grubą forse No ale skoro mówisz ze mozna łykac to tez sie skusze jutro Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 Teraz steki z tuniora ponoć w biedzie. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 kusiło mnie wziąć ale zawsze zastanawiałem sie a co jak mi nie bedzie smakowac ten kawałeczek za grubą forse No ale skoro mówisz ze mozna łykac to tez sie skusze jutro Jest tłusta i dość słona, ale warto spróbować. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 17 stycznia 2015 Opublikowano 17 stycznia 2015 Chyba jutro w biedrze włoski weekend,będą małże i owoce morza,a ze za bardzo schudłem w ciągu tygodnia to chyba loda tyramisu ze 200 ml wciągnę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.