Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda na to że to kazeina,o ile byłaby micelarna to petarda,ale watpię za tę cenę,pewnie to co w twarogu,czyli kazeinian wapnia.Martwi mnie dopisek ze może zawierać gluten,to jest białko roślinne,hydrolubne,czyli mogą być wzdęcia po tym,pół biedny jak to jest mały dodatek,gorzej jak to jest to brakujące białko.

  • Plusik 1
Opublikowano

Wpiszcie nazwę jogurtu w google i będzie pierwszy link z jakiegoś sklepu online. Na telefonie jestem i nie chce mi się bawić w przeklejanki.

 

Wiadomi, że cud to nie będzie, ale ja np. lubię pitne jogurty, ale pijam rzadko, bo to sam cukier, a ten się nieźle prezentuje.

 

tez je uwielbiam ale nie pamietam kiedy pilem wlasnie przez cukier. Ale taki zimny jogurcik w lato to ambrozja

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem który to juz raz ogółem, ale na pewno drugi raz z rzędu mam taki problem. Obliczylem właśnie kalorie dzisiejsze i brakuje mi 300-400 około (przegapilem w trakcie dnia 1 posiłek, więc tylko 300w było). No i mam rozkminę, co mogę wszamać? nie mam rybki tłustej, jaja jadłem rano. Mam oliwę, maslo orzechowe felic, orzechy włoskie (też juz dzis jedzone), olej kokosowy, mięcho, płatki owsiane itp.

myślałem nad szejkiem płatki + mleko + masło orzechowe? czy lepiej samo białko + tłuszcze?

Edytowane przez Banny
Opublikowano

Szarku, a ile on je kalorii dziennie? Niech przez tydzień to pospisuje i Ci przedstawi. Niech się nie ogranicza albo ukrywa, tylko szczerze do bólu, tak jak to u niego w ostatnich miesiącach wyglądało. 

Opublikowano

Nie wiem który to juz raz ogółem, ale na pewno drugi raz z rzędu mam taki problem. Obliczylem właśnie kalorie dzisiejsze i brakuje mi 300-400 około (przegapilem w trakcie dnia 1 posiłek, więc tylko 300w było). No i mam rozkminę, co mogę wszamać? nie mam rybki tłustej, jaja jadłem rano. Mam oliwę, maslo orzechowe felic, orzechy włoskie (też juz dzis jedzone), olej kokosowy, mięcho, płatki owsiane itp.

myślałem nad szejkiem płatki + mleko + masło orzechowe? czy lepiej samo białko + tłuszcze?

Wciągnij kilka łyżek masła orzechowego i będzie ok. Na takie sytuacje najlepiej zaopatrzyć się w jakieś białko.

  • Plusik 2
Opublikowano

 

Nie wiem który to juz raz ogółem, ale na pewno drugi raz z rzędu mam taki problem. Obliczylem właśnie kalorie dzisiejsze i brakuje mi 300-400 około (przegapilem w trakcie dnia 1 posiłek, więc tylko 300w było). No i mam rozkminę, co mogę wszamać? nie mam rybki tłustej, jaja jadłem rano. Mam oliwę, maslo orzechowe felic, orzechy włoskie (też juz dzis jedzone), olej kokosowy, mięcho, płatki owsiane itp.

myślałem nad szejkiem płatki + mleko + masło orzechowe? czy lepiej samo białko + tłuszcze?

Wciągnij kilka łyżek masła orzechowego i będzie ok. Na takie sytuacje najlepiej zaopatrzyć się w jakieś białko.

 

 

wrzuciłem 10 ml oliwy + 3 łyżki masła orzechowego. Białka nie chciałem ruszać bo w trakcie dnia nazbierałem 170g. Dzięki krupek ;)

Opublikowano

Niby jest temat o przepisach, ale jakoś umarł, a ciekawe dania wrzucaliśmy ostatnio tutaj.

 

No więc dziś przygotowałem coś w rodzaju Fast Foodu dla Spartakusów, ale zdrowego, pożywnego i smacznego. 

 

Nuggetsy z dipem miodowo-musztardowym i sałatką.

 

Pierś pokroiłem w mniejsze kawałki i odstawiłem na pół godziny w marynacie z jogurtu naturalnego, łyżki oleju rzepakowego, ziół, papryki ostrej i odrobiny sosu sojowego. Potem obtoczyłem w panierce ze zmielonych płatków owsianych górskich. Najlepiej zmielić je 'na mąkę' i zostawić ewentualnie kilka płatków w całości lub lekko zmielonych, żeby nuggetsy były chrupiące. Piec przez 25 minut w temp 180C. Całość wychodzi soczysta i lekko chrupiąca.

 

Dip zrobiłem z musztardy sarepskiej, miodu i dodałem nieco jogurtu, żeby zniwelować intensywny smak musztardy. doprawiłem ziołami.

 

Jako dodatek sałatka z sałaty masłowej, papryki, pomidora, cebuli i mozzarelli.

 

Nie dodawałem do tego żadnego ryżu, ani kaszy, bo węgle były z płatków i miodu. Poza tym, wolałem się napchać mięchem.

 

Zdjęcie nie uwzględnia dipu, bo w paździerzowej misce go zrobiłem.

 

e437dbd2112c3ecfgen.jpg

  • Plusik 4
Opublikowano

Ja dzis jadłem tego halibuta o którym mówiłeś. Dobre ale strasznie tłuste. Wiadomo to zdrowy tłuszcz ale na redu trzeba uważać. 

 

Widzieliscie gdzies dorsza wędzonego? mam chec na wędzoną ale chudszą rybke

Opublikowano

Ja dzis jadłem tego halibuta o którym mówiłeś. Dobre ale strasznie tłuste. Wiadomo to zdrowy tłuszcz ale na redu trzeba uważać. 

 

Widzieliscie gdzies dorsza wędzonego? mam chec na wędzoną ale chudszą rybke

 

No też jest w Biedrze, jadłem, ale teraz nie pamiętam, która była bardziej słona - Halibut, czy Dorsz. Któraś z nich mi bardziej smakowała. Chyba to był Dorsz. Jak masz możliwość, to kup gdzieś na wagę, w jakimś markecie, albo rybnym. Czuć różnicę.

 

Polecam piers w marynacie zostawic na calą noc, bedzie spooora roznica.

 

Tyle, że marynata w jogurcie nie może stać długo, bo jogurt może skwaśnieć.

Opublikowano

Luz luz, nie bym sie czepial. Ja kiedys nie marynowalem miesa, ale pozniej znajoma mi powiedziala jak sie pozalilem ze gdy robie piers na dwa trzy dni to robi sie jak podeszwa. Powiedziala wtedy zeby marynowac wlasnie w mleku. Mozna dodac jakis przypraw jak sie chce itd, choc ja raczej unikam, bo zwyczajnie solr i pieprz przed samym pieczeniem mi starcza. Teraz gdy mieso marynuje to na drugi dzien wciaz mam je fajnie miekkie. Wiadomo nie jest to to samo co zaraz po przygotowaniu, ale spelnilo swoje zadanie.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...