Litwin81 1 155 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Wygląda na to że to kazeina,o ile byłaby micelarna to petarda,ale watpię za tę cenę,pewnie to co w twarogu,czyli kazeinian wapnia.Martwi mnie dopisek ze może zawierać gluten,to jest białko roślinne,hydrolubne,czyli mogą być wzdęcia po tym,pół biedny jak to jest mały dodatek,gorzej jak to jest to brakujące białko. 1 Cytuj
kanabis 22 491 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Wpiszcie nazwę jogurtu w google i będzie pierwszy link z jakiegoś sklepu online. Na telefonie jestem i nie chce mi się bawić w przeklejanki. Wiadomi, że cud to nie będzie, ale ja np. lubię pitne jogurty, ale pijam rzadko, bo to sam cukier, a ten się nieźle prezentuje. tez je uwielbiam ale nie pamietam kiedy pilem wlasnie przez cukier. Ale taki zimny jogurcik w lato to ambrozja Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 W UK rzadzi takie cos http://www.nurishment.co.uk/czekolada za(pipi)i.sta ale na puszke 250ml to to ma ponad 50 gram cukru Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 W USA jogurty z dużą ilośćią białka są już od bardzo dawna. U nas jedynie jogurt grecki od Piątnicy jest bardzo spoko. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Robił ktoś kiedyś dietę redukcyjną dla chłopa 175 kg ? Jak wyliczenia przy normalnych ludziach działają to wątpię aby przy 530g węgli i 100g tłuszczy dał radę schudnąć. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Nie no, przy takiej wadze to trzeba zacząć od głodzenia się, bo żaden ruch nie wchodzi w grę. Najwyżej pływanie. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Nie jest tak źle koleś ma 204 cm wzrostu. Po prostu ma wielki bebzon ale funkcjonuje jak najbardziej normalnie no i chodzi na siłownie 3-4 razy na tydzień. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) Nie wiem który to juz raz ogółem, ale na pewno drugi raz z rzędu mam taki problem. Obliczylem właśnie kalorie dzisiejsze i brakuje mi 300-400 około (przegapilem w trakcie dnia 1 posiłek, więc tylko 300w było). No i mam rozkminę, co mogę wszamać? nie mam rybki tłustej, jaja jadłem rano. Mam oliwę, maslo orzechowe felic, orzechy włoskie (też juz dzis jedzone), olej kokosowy, mięcho, płatki owsiane itp. myślałem nad szejkiem płatki + mleko + masło orzechowe? czy lepiej samo białko + tłuszcze? Edytowane 30 stycznia 2015 przez Banny Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Szarku, a ile on je kalorii dziennie? Niech przez tydzień to pospisuje i Ci przedstawi. Niech się nie ogranicza albo ukrywa, tylko szczerze do bólu, tak jak to u niego w ostatnich miesiącach wyglądało. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Jakbym wiedział właśnie co je było by prosto. Problem że mam tylko te suche dane , coś wymyślę . Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Nie wiem który to juz raz ogółem, ale na pewno drugi raz z rzędu mam taki problem. Obliczylem właśnie kalorie dzisiejsze i brakuje mi 300-400 około (przegapilem w trakcie dnia 1 posiłek, więc tylko 300w było). No i mam rozkminę, co mogę wszamać? nie mam rybki tłustej, jaja jadłem rano. Mam oliwę, maslo orzechowe felic, orzechy włoskie (też juz dzis jedzone), olej kokosowy, mięcho, płatki owsiane itp. myślałem nad szejkiem płatki + mleko + masło orzechowe? czy lepiej samo białko + tłuszcze? Wciągnij kilka łyżek masła orzechowego i będzie ok. Na takie sytuacje najlepiej zaopatrzyć się w jakieś białko. 2 Cytuj
kanabis 22 491 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 3 tydzien redukcji kabiego, równo 2 kilo mniej 89,2-> 87,2 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 Nie wiem który to juz raz ogółem, ale na pewno drugi raz z rzędu mam taki problem. Obliczylem właśnie kalorie dzisiejsze i brakuje mi 300-400 około (przegapilem w trakcie dnia 1 posiłek, więc tylko 300w było). No i mam rozkminę, co mogę wszamać? nie mam rybki tłustej, jaja jadłem rano. Mam oliwę, maslo orzechowe felic, orzechy włoskie (też juz dzis jedzone), olej kokosowy, mięcho, płatki owsiane itp. myślałem nad szejkiem płatki + mleko + masło orzechowe? czy lepiej samo białko + tłuszcze? Wciągnij kilka łyżek masła orzechowego i będzie ok. Na takie sytuacje najlepiej zaopatrzyć się w jakieś białko. wrzuciłem 10 ml oliwy + 3 łyżki masła orzechowego. Białka nie chciałem ruszać bo w trakcie dnia nazbierałem 170g. Dzięki krupek Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 Niby jest temat o przepisach, ale jakoś umarł, a ciekawe dania wrzucaliśmy ostatnio tutaj. No więc dziś przygotowałem coś w rodzaju Fast Foodu dla Spartakusów, ale zdrowego, pożywnego i smacznego. Nuggetsy z dipem miodowo-musztardowym i sałatką. Pierś pokroiłem w mniejsze kawałki i odstawiłem na pół godziny w marynacie z jogurtu naturalnego, łyżki oleju rzepakowego, ziół, papryki ostrej i odrobiny sosu sojowego. Potem obtoczyłem w panierce ze zmielonych płatków owsianych górskich. Najlepiej zmielić je 'na mąkę' i zostawić ewentualnie kilka płatków w całości lub lekko zmielonych, żeby nuggetsy były chrupiące. Piec przez 25 minut w temp 180C. Całość wychodzi soczysta i lekko chrupiąca. Dip zrobiłem z musztardy sarepskiej, miodu i dodałem nieco jogurtu, żeby zniwelować intensywny smak musztardy. doprawiłem ziołami. Jako dodatek sałatka z sałaty masłowej, papryki, pomidora, cebuli i mozzarelli. Nie dodawałem do tego żadnego ryżu, ani kaszy, bo węgle były z płatków i miodu. Poza tym, wolałem się napchać mięchem. Zdjęcie nie uwzględnia dipu, bo w paździerzowej misce go zrobiłem. 4 Cytuj
kanabis 22 491 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 Ja dzis jadłem tego halibuta o którym mówiłeś. Dobre ale strasznie tłuste. Wiadomo to zdrowy tłuszcz ale na redu trzeba uważać. Widzieliscie gdzies dorsza wędzonego? mam chec na wędzoną ale chudszą rybke Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 (edytowane) Polecam piers w marynacie zostawic na calą noc, bedzie spooora roznica. Edytowane 1 lutego 2015 przez El Loco Chocko Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 Ja dzis jadłem tego halibuta o którym mówiłeś. Dobre ale strasznie tłuste. Wiadomo to zdrowy tłuszcz ale na redu trzeba uważać. Widzieliscie gdzies dorsza wędzonego? mam chec na wędzoną ale chudszą rybke No też jest w Biedrze, jadłem, ale teraz nie pamiętam, która była bardziej słona - Halibut, czy Dorsz. Któraś z nich mi bardziej smakowała. Chyba to był Dorsz. Jak masz możliwość, to kup gdzieś na wagę, w jakimś markecie, albo rybnym. Czuć różnicę. Polecam piers w marynacie zostawic na calą noc, bedzie spooora roznica. Tyle, że marynata w jogurcie nie może stać długo, bo jogurt może skwaśnieć. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 No jak dasz do lodowki to nic sie nie stanie. Zreszta chodzi o to zeby srodowisko bylo wlasnie kwasne bo na tym marynowanie polega. Ja np wstawiam do mleka i troszke cytryny. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 A to możliwe. Czytałem po prostu w necie, że do nuggetsów wystarczy pół godziny. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 lutego 2015 Opublikowano 1 lutego 2015 Luz luz, nie bym sie czepial. Ja kiedys nie marynowalem miesa, ale pozniej znajoma mi powiedziala jak sie pozalilem ze gdy robie piers na dwa trzy dni to robi sie jak podeszwa. Powiedziala wtedy zeby marynowac wlasnie w mleku. Mozna dodac jakis przypraw jak sie chce itd, choc ja raczej unikam, bo zwyczajnie solr i pieprz przed samym pieczeniem mi starcza. Teraz gdy mieso marynuje to na drugi dzien wciaz mam je fajnie miekkie. Wiadomo nie jest to to samo co zaraz po przygotowaniu, ale spelnilo swoje zadanie. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Zawsze po zjedzeniu orzechów laskowych swędzi mnie w gardle. To moze być alergia? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Może,zrób sobie testy.Mnie pali po Oliwie zawsze Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 Tylko po tych orzechach tak mam. Teściowa z kolei ma tak, ze zje 2-3 oddechy, cała puchnie i ma problemy z oddychaniem. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 No to ona raczej ma uczulenie. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 2 lutego 2015 Opublikowano 2 lutego 2015 krupek, tak to na 99% alergia z tym że lekka ja tak czasami mam po niektórych typach czekolady, nie mam pojęcia od czego to zależy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi