Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na bank alergia. Ja mam alergie np na cos czym pryskają owoce sklepowe przewaznie jabłka. 

Swedzą mnie dziąsła strasznie po nich. Ale po jabłkach z działeczki nic. 

Opublikowano

Na szczęście, orzechy laskowe to nie jest jakiś mój przysmak, więc luz. Zauważyłem to, bo w mieszankach zdarzały się laskowe, a ostatnio jadłem też je same.

Opublikowano (edytowane)

Ha, kiedyś miałem stracha jak po kilku dniach łykania oliwy przed spaniem, na drugi dzień miałem zielonawe giewueno huehue  myślałem, że gniję od środka.

Edytowane przez Plugawy
Opublikowano

panowie, jak obieracie owoc granatu?

no u mnie zawsze zajmuje to prawie 10 minut i kończe cały opryskany tym czerwonym sokiem (pół kuchni też)

jakieś tipy?

widać na sapera sie nie nadajesz  :reggie:

Opublikowano

panowie, jak obieracie owoc granatu?

no u mnie zawsze zajmuje to prawie 10 minut i kończe cały opryskany tym czerwonym sokiem (pół kuchni też)

jakieś tipy?

Mam patenta ;) Obierasz go jak jabłko,jak dostaniesz się do tej białej wyściółki to nacinasz dwa bieguny wgłąb,tak aby widzieć owoce,robisz dwa paski na 1 cm szerokości od bieguna do bieguna,łamiesz na pół i wybierasz pojedynczo pestki.

Opublikowano (edytowane)

Maciucha nie słuchaj ich tnij zielony kabel

edit: Ej fajny temat z tym obieraniem kiwi, jutro sprawdze

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

no spoko z tym że w tym 1szym musze i tak grzebac paluchami, a na ten drugi sposób to też robiłem ale nie chcą wypadac a nie bede w to przeciez napie.rdalał młotkiem

Opublikowano

U nas w Tesco powoli pojawiają się różne rzeczy z UK. Ostatnio wiem różne owocowe smoothie. Muszę w końcu spróbować, choć cena nie zachęca, prawie 10 zł.