Opublikowano 15 lutego 201510 l Co do wegli prostych, był tu ktoś "sprytny", kto mowił, że spartakusy nie powinny jeść białego ryżu tylko brązowy. Hmmm Ryz brązowy to wegle proste? Hmmm Biały to gów.no nie, kiedys wspominales ze jako spartakusy nie warto jest białegoale w sumie eot bo po chúj ja to wspominam
Opublikowano 15 lutego 201510 l Bo nie warto. Mozna zjesc po treningu ale jest milion lepszych rzeczy. Dalej mam takie same zdanie, wiesz cos o czym nie wiem? Smialo podziel sie
Opublikowano 16 lutego 201510 l Dzisiaj poszedł tatar wołowy z biedry w przyprawach powoli duszony-pychota.
Opublikowano 17 lutego 201510 l Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało
Opublikowano 17 lutego 201510 l Ja nigdy,bo nie wiem czy białko pod wpływem temp nie traci na wartości.Ostatnio widziałem że niektóre firmy sprzedają odżywki na pancake-ki.
Opublikowano 17 lutego 201510 l Znajoma, która ma sklep z odżywkami poleca te naleśniki od FA. Ja się przymierzałem, ale jakoś cena nie zachęca.
Opublikowano 18 lutego 201510 l Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości.
Opublikowano 18 lutego 201510 l Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości. Szukałem czegoś by zrobić na słodko ale nie pomyślałem zupełnie o bananach spróbuje bo brzmi smacznie .
Opublikowano 18 lutego 201510 l Jeszcze przed chwilą znalazłam, też chyba wypróbuje. * 1 (100g) szklanka płatków owsianych* 2 łyżki (10 g) siemienia lnianego* 300 ml mleka* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia1. Płatki, siemię lniane i proszek do pieczenia zmiksować na mąkę.2. Dolać mleko i wymieszać na gładką masę. Odstawić na 5 minut, aż lekko zgęstnieje.3. Naleśniki smażyć na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu, na złoty kolor.* 200 g chudego twarogu mielonego* 1 łyżka (10 g) miodu* miąższ z 1/2 laski wanilii4. Twaróg wymieszać z miodem i wanilią, nadziewać i składać naleśniki.
Opublikowano 18 lutego 201510 l Banan nie jest zly,tylko niezbyt dojrzaly.Im bardzie zolty tym mnie skrobii a wiecej cukru .Wczoraj jadlem Tolpyge,Dorsz lepszy i cenowo tez mala roznica.
Opublikowano 18 lutego 201510 l A skrobia to rzecz, której sportowcy powinni unikać, czy jak to jest? Bo nigdy na to uwagi nie zwracałem.
Opublikowano 19 lutego 201510 l dostałem od mojej lubej ktos sie tu zastanawial, czy brać. Moim skromnym zdaniem - PYCHOTA, serio. Smakuje jak "domowe", ale jest fajnie zmielone, nie jest suche, bardzo dobrze wchodzi ;] polecam.
Opublikowano 19 lutego 201510 l Skąd takie? Chociaż swoją drogą czemu sam sobie nie ukręcisz orzechów?
Opublikowano 19 lutego 201510 l Skąd takie? Chociaż swoją drogą czemu sam sobie nie ukręcisz orzechów? bo mi się nie chce i mój blender nie jest za dobry - wytworzenie kilograma zajęłoby bardzo dużo czasu. Kiedys robiłem swojskie, strasznie suche mi wyszło. Edytowane 19 lutego 201510 l przez Banny
Opublikowano 21 lutego 201510 l W sumie nie wiem gdzie zapytać, więc niech będzie tutaj. Miałem analizę składu ciała u dietetyczki (trochę nawiedzona, bo pewnie chciała bym jej produkty kupił, dlatego pytam Was) czy poziom tłuszczu wewnętrznego 4, w skali 1-59, to rzeczywiście bardzo dużo jak na 24 latka? tłuszcz zewnętrzny wyszedł optymalnie (17,3%), poziom mięśni-78,5%. Ale powiedziała, że tłuszcz wewnętrzny mam jak u 60 latka ?! Edytowane 21 lutego 201510 l przez Cosmos
Opublikowano 21 lutego 201510 l Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości. ale co one niby mają tracic na wartosci? przecież w żołądku są i tak poddane działaniu kwasu solnego i pepsyny, a w jelicie całej reszty enzymów, które rozkładają białka na częsci pierwsze
Opublikowano 21 lutego 201510 l Tracą pod wpływem temperatury,to się nazywa denaturacja,trawienie to odmienny proces,w odmiennej temp.Cosmos olej takie badania,są mało wiarygodne,niech lustro ci mówi czy jest dobrze czy nie
Opublikowano 21 lutego 201510 l no a działanie kwasu solnego na białka to do czego prowadzi jak nie do denaturacji?
Opublikowano 21 lutego 201510 l Tak,ale tutaj czynnikiem problematycznym jest temp i trudno oszacować jaka będzie później wchłanialność takiego białka.To tak jak z olejami,pod wpływem temp np. z powodu wystawienia na słońce jełczeją i tracą swoje wartości.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.