Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

 

 

 

Co do wegli prostych, był tu ktoś "sprytny", kto mowił, że spartakusy nie powinny jeść białego ryżu tylko brązowy. Hmmm

Ryz brązowy to wegle proste? Hmmm

 

Biały to gów.no

nie, kiedys wspominales ze jako spartakusy nie warto jest białego

ale w sumie eot bo po chúj ja to wspominam

Opublikowano

Bo nie warto. Mozna zjesc po treningu ale jest milion lepszych rzeczy. 

 

Dalej mam takie same zdanie, wiesz cos o czym nie wiem? Smialo podziel sie 

Opublikowano

Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało :(

 

Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości.

  • Plusik 1
Opublikowano

 

Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało :(

 

Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości.

 

Szukałem czegoś by zrobić na słodko ale nie pomyślałem zupełnie o bananach :D spróbuje bo brzmi smacznie .

Opublikowano

Jeszcze przed chwilą znalazłam, też chyba wypróbuje.

 

* 1 (100g) szklanka płatków owsianych
* 2 łyżki (10 g) siemienia lnianego
* 300 ml mleka
* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1. Płatki, siemię lniane i proszek do pieczenia zmiksować na mąkę.
2. Dolać mleko i wymieszać na gładką masę. Odstawić na 5 minut, aż lekko zgęstnieje.
3. Naleśniki smażyć na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu, na złoty kolor.

* 200 g chudego twarogu mielonego
* 1 łyżka (10 g) miodu
* miąższ z 1/2 laski wanilii

4. Twaróg wymieszać z miodem i wanilią, nadziewać i składać naleśniki.

Opublikowano

dostałem od mojej lubej 

 

fa-czyste-maslo-orzechowe-crunchy-bez-cu

 

ktos sie tu zastanawial, czy brać. Moim skromnym zdaniem - PYCHOTA, serio. Smakuje jak "domowe", ale jest fajnie zmielone, nie jest suche, bardzo dobrze wchodzi ;] polecam.

Opublikowano

Skąd takie? Chociaż swoją drogą czemu sam sobie nie ukręcisz orzechów?

Opublikowano (edytowane)

Skąd takie? Chociaż swoją drogą czemu sam sobie nie ukręcisz orzechów?

 

bo mi się nie chce i mój blender nie jest za dobry - wytworzenie kilograma zajęłoby bardzo dużo czasu.

Kiedys robiłem swojskie, strasznie suche mi wyszło.

Edytowane przez Banny
Opublikowano (edytowane)

W sumie nie wiem gdzie zapytać, więc niech będzie tutaj. Miałem analizę składu ciała u dietetyczki (trochę nawiedzona, bo pewnie chciała bym jej produkty kupił, dlatego pytam Was) czy poziom tłuszczu wewnętrznego 4, w skali 1-59, to rzeczywiście bardzo dużo jak na 24 latka? tłuszcz zewnętrzny wyszedł optymalnie  (17,3%), poziom mięśni-78,5%. Ale powiedziała, że tłuszcz wewnętrzny mam jak u 60 latka ?!

Edytowane przez Cosmos
Opublikowano

 

Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało :(

 

Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości.

 

ale co one niby mają tracic na wartosci?

przecież w żołądku są i tak poddane działaniu kwasu solnego i pepsyny, a w jelicie całej reszty enzymów, które rozkładają białka na częsci pierwsze

Opublikowano

Tracą pod wpływem temperatury,to się nazywa denaturacja,trawienie to odmienny proces,w odmiennej temp.Cosmos olej takie badania,są mało wiarygodne,niech lustro ci mówi czy jest dobrze czy nie ;)

  • Plusik 1
Opublikowano

Tak,ale tutaj czynnikiem problematycznym jest temp i trudno oszacować jaka będzie później wchłanialność takiego białka.To tak jak z olejami,pod wpływem temp np. z powodu wystawienia na słońce jełczeją i tracą swoje wartości.

  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...