Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kabi, w jelicie cienkim nieczynny trypsynogen poprzez enzym enterokinazę jest aktywowany do trypsyny, która z kolei powoduje aktywację chymotrypsynogenu do chymotrypsyny. powstałe cząsteczki trypsyny aktywują kolejne cząsteczki trypsynogenu, a chymotrypsyny chymotrypsynogenu

coś jeszcze? :reggie:

litwin, musze poczytac o tej wchłanialności białka w połączeniu z denaturacją, bo coś mi sie tu hajs nie zgadza, a możliwe że po prostu jestem niedoinformowany

Edytowane przez maciucha
Opublikowano

Tracą pod wpływem temperatury,to się nazywa denaturacja,trawienie to odmienny proces,w odmiennej temp.Cosmos olej takie badania,są mało wiarygodne,niech lustro ci mówi czy jest dobrze czy nie ;)

lustro mu powie coś o tłuszczu podskórnym, a on miał badania na wewnętrzny

Opublikowano

Okej panowie troche sie naje.bałem z tym ale efekt piorunujący.

Sernik na zimno by kabi

skład

jaja

twaróg

białko

miód 

galaretka kfd

cynamon

wartosci odzywcze podam pozniej jak zważe sernik

ale smak petarda

U8VrdFl.jpg

BghRmqp.jpg

5ySgKy4.jpg

połowa z brzoskwiniami , połowa z czekoladą 90%

• Plusik 4
Opublikowano (edytowane)

Prawdziwa 90%. A druga połowa z brzoskwiniami. No ale taka czekolada to łuszcz a chodzi o to zeby  bylo minimalnie cukrów. Ta druga polowa z brzoskwiniami jest bo kobita nalegała ;)

Edytowane przez kanabis
Opublikowano (edytowane)

wartosci odzywcze podam pozniej jak zważe sernik

???

jak już go pokroiłeś i coś tam o(pipi)łeś, to sobie już nie pomierzysz 

albo pomierzysz zakładając, że zważyłeś kolejno użyte składniki, ale prościej to było zrobić od razu  

ale jak sie podzieliłeś i zeżarliście, to już nie pomierzysz 

zakładając, że ogarniasz liczenie makrosów, to zbyt skomplikowane, wyrazaj się jaśniej

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Albo zakładając ze pokroilem go do zdjecia jeszcze nic nie zjadłem i czeka na odpowiednią pore bo nie zrobiłem go zeby opier.dolić w niedziele przy familiadzie z rodziną

Opublikowano

Czasochłonne ze wzgledu na galaretke. Gdyby nie to to proscizna i szybka sprawa. A wyszło prawie dwa kilo ciasta wiec na pare dni dobrych starczy. IMO oplacalo sie bo jestem teraz na redu i unikam łakoci

Opublikowano

No troszke podwojne standardy tu widze, bo komus to maslo orzechowe samemu kazaliscie ku.rwa mielic e-koledzy. A tutaj to lepiej kupic bo za duzo pracy :nvmnd:

Te fakt,mało konsekwentny jestem :/

Opublikowano

Czasochłonne ze wzgledu na galaretke. Gdyby nie to to proscizna i szybka sprawa. A wyszło prawie dwa kilo ciasta wiec na pare dni dobrych starczy. IMO oplacalo sie bo jestem teraz na redu i unikam łakoci

Co jesz na redukcji głównie?