Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też się muszę zmotywować, w tym roku upiekłam 3 albo 4 razy. Podziwiam moją mamę, bo od 3ech lat nie kupuje chleba, tylko piecze. Włącznie z tym, że sama robi zakwas.. mniam . :)

Opublikowano

Jakbym mial czas to tez bym sie w to bawil, zakwasy itp, a tak mam napiety grafik ze aby spotkac sie z kumplem to musze tydzien naprzod wiedziec i wtedy wylatuje mi trening jakis bo jak popije to nie ide. Jadlem ostatnio u szwagierki domowy chleb i jest prze.zaje.bisty.

Opublikowano

Papu z dziś,Muffinki z kaszy jaglanej o odżywek białkowych,ciemniejsze o smaku czekoladowo-kokosowym z wiórkami,jaśniejsze o smaku truskawkowo-jagodowym.Dobre makrosy-węgle 12,5 gr,białko 13,4 grama i tłuszcz 2,6 grama :)

24mfjiw.jpg

Opublikowano

Są suche ale ja z herbatką ze skrzypu,pokrzywy i mięty je wciągam wiec jest ok.Kupiłem wczoraj szałwię hiszpańską,bardzo ściąga wodę,tworzy związek koloidalny(9 jednostek wody na 1 jednostkę szałwi),jutro spróbuję czy da się to dodać do muffinek i dzięki temu będą bardziej mokre.

Opublikowano

Też słyszałam nieciekawe opinie na temat tych maszynek do chleba. Ja do chleba wrzucam wszystko, siemię, sezam, słonecznik, śliwki suszone. Nie polecam dodawać mąki kukurydzianej, nawet odrobiny. Ostatnio trochę poeksperymentowałam i ch/uja wyszło.

• Plusik 1
Opublikowano

Ale jest jeden, zaje.bisty plus maszyny do pieczenia. Wrzucasz składniki wieczorem, ustawiasz żeby zaczęła piec o 5 rano, a o 7 jak się budzisz, w całym mieszkaniu pachnie świeżo upieczonym chlebem. Normalnie łapa sama się do gaci pcha jak o tym pomyślisz :P

Opublikowano

Szczególnie jak ktoś ma słabość do świeżego pieczywa, ja mam. Po białym pieczywie często mam wzdęcia i wywala mi bebzun... ale czasami takie proste żarcie jak biała buła z pasztetową i ogórasem potrafi sprawić przyjemność.

Opublikowano

Mysle ze to raczej chodzi o to że nie jadło sie tego kupe czasu. Ja miałem podobnie jak szarku, zjałem zwykła kanapke z białym chlebkiem a smakowało jakbym obiad za pindziesiąt złotych jadł