Opublikowano 13 kwietnia 20159 l Mój człowiek! I do tego takie żarcie syci na długo i daje siły do roboty. Popieram. Skóry i skrzydełek oczywiście nie jemy.
Opublikowano 14 kwietnia 20159 l Jak zawsze patrze na te kurczaki, które się kręcą na rożnie nad kałużą tłuszczu to mnie trochę wzdryga na wymioty.
Opublikowano 14 kwietnia 20159 l Kurak z rożna z bułą na mieście zawsze na propsie . Gardzę podludźmi zajadającymi się fast foodami jeżeli można usiąść obok budy z kurakami wziąć cieplutką bułeczkę i delektować się spoglądając na śpieszących się wszędzie ludzi .
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Zaczalem robic swoj chleb. Efekty przeszly oczekiwania nie wiem czemu tak dlugo mi zajelo zabranie sie do tego.
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Ja też się muszę zmotywować, w tym roku upiekłam 3 albo 4 razy. Podziwiam moją mamę, bo od 3ech lat nie kupuje chleba, tylko piecze. Włącznie z tym, że sama robi zakwas.. mniam .
Opublikowano 17 kwietnia 20159 l Jakbym mial czas to tez bym sie w to bawil, zakwasy itp, a tak mam napiety grafik ze aby spotkac sie z kumplem to musze tydzien naprzod wiedziec i wtedy wylatuje mi trening jakis bo jak popije to nie ide. Jadlem ostatnio u szwagierki domowy chleb i jest prze.zaje.bisty.
Opublikowano 19 kwietnia 20159 l Papu z dziś,Muffinki z kaszy jaglanej o odżywek białkowych,ciemniejsze o smaku czekoladowo-kokosowym z wiórkami,jaśniejsze o smaku truskawkowo-jagodowym.Dobre makrosy-węgle 12,5 gr,białko 13,4 grama i tłuszcz 2,6 grama
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l No muffinki spoko, ale bez litra mleka nie ma co podchodzic, taki sie suche robia. No chyba ze ktos ma magiczny sposob jak to zrobic bardziej zjadliwe, bo w momencie jak dodamy bialka to nara.
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Są suche ale ja z herbatką ze skrzypu,pokrzywy i mięty je wciągam wiec jest ok.Kupiłem wczoraj szałwię hiszpańską,bardzo ściąga wodę,tworzy związek koloidalny(9 jednostek wody na 1 jednostkę szałwi),jutro spróbuję czy da się to dodać do muffinek i dzięki temu będą bardziej mokre.
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Tak myslalem ze musi byc jakis haczyk Na zdjeciach wygladaja soczyscie, niezła zmyłka liti
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Loko czoko - a z jakiego przepisu pieczesz chleb ? Standardowo, mąka, drożdże i sezamy, siemię lniane itp. ?
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Tak, zadne fanaberie jak dotad, tyle ze slonecznik i dynie zamiast siemia dodaje. Jednakze tak mi sie to spodobalo ze chce kupic sobie maszynke i robic bardziej fajniejsze. Moze na zakwasie itd. Musze obczaic kolezanko ile to zachodu bedzie kosztowalo
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Chleb z maszyny jest gorszy niż z piekarnika. Ten z maszyny krócej utrzymuje świeżość, no ale wygodniejszy na pewno w obsłudze.
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Też słyszałam nieciekawe opinie na temat tych maszynek do chleba. Ja do chleba wrzucam wszystko, siemię, sezam, słonecznik, śliwki suszone. Nie polecam dodawać mąki kukurydzianej, nawet odrobiny. Ostatnio trochę poeksperymentowałam i ch/uja wyszło.
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l No to ok. Obejde sie bez maszyny, ale kupilem maly mikser do wyrabiania ciasta bo mi juz po 10minutach rece mdleja Dzieki ;>
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Dajcie Lain Spartakusa. Zna się na odżywianiu, a ciężaru się niedługo nadźwiga jak będzie bobasa nosić. Fajnie byłoby mieć kobietę w składzie.
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Ale jest jeden, zaje.bisty plus maszyny do pieczenia. Wrzucasz składniki wieczorem, ustawiasz żeby zaczęła piec o 5 rano, a o 7 jak się budzisz, w całym mieszkaniu pachnie świeżo upieczonym chlebem. Normalnie łapa sama się do gaci pcha jak o tym pomyślisz
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Tak apropo pieczywa dodam że ostatnio wsunąłem sobie białą świeżą bułkę z masłem i szynką. Takiej przyjemności nie zaznałem jak podczas jedzenia od dawna. Kiedyś człowiek tak na to nie patrzył(
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Szczególnie jak ktoś ma słabość do świeżego pieczywa, ja mam. Po białym pieczywie często mam wzdęcia i wywala mi bebzun... ale czasami takie proste żarcie jak biała buła z pasztetową i ogórasem potrafi sprawić przyjemność.
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Mysle ze to raczej chodzi o to że nie jadło sie tego kupe czasu. Ja miałem podobnie jak szarku, zjałem zwykła kanapke z białym chlebkiem a smakowało jakbym obiad za pindziesiąt złotych jadł
Opublikowano 20 kwietnia 20159 l Ja ogólnie mam tak, że lubię proste żarcie i czasami lubię sobie opitolić coś takiego.