Lain 107 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Ja czekam na DOBRE pomidory, najlepiej te z mojego ogródka. I wtedy bułeczka z masełkiem, pomidorek, sól, pieprz. <3 błazej, no niby fajnie, tylko taka maszyna też kosztuje, a podejrzewam, że lipa by była jakbym ją kupiła i raz użyła.. kiedyś nad tym myślałam, ale poczytałam, podsłuchałam i chyba nie warto. Cytuj
Litwin81 1 156 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Ja 2 lata temu wyhodowałem sobie cherry ciemne,petarda w smaku a szczególnie w zapachu. Cytuj
_Red_ 12 025 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Kolacyjka: - 150g: cienkie steki wołowe z pręgi, z solą i pieprzem, smażone na patelni grilowej - na nich po kawałku camemberta jogurtowego (light) ok 30g - surówka colesław (100g) Deserowo: - zott twaróg chudy 200g - 100g jogurt zott naturalny gęsty - 3x kiwi - 50g dżemu malinowego niskosłodzonego łowicz Dżizas jakie to dobre, sycące i w zasadzie ubija ochotę na jakiekolwiek przetworzone słodycze z paczki. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Red - a zrób sobie jakikolwiek koktajl w blenderze or sth.. maliny, truskawki, banany, cokolwiek.. my ostatnio po dwóch szklankach postanowiliśmy nie jeść kolacji, bo nas to tak nasyciło. Pychotka. Litwin - ja te malutkie pomidory tak średnio, jedynie do sałatki, ale jak pojawiają się w sklepie te malinowe, to nie mogę się oprzeć. 1 Cytuj
_Red_ 12 025 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 O pewnie, w sumie to żona kupiła blender z miesiąc temu i póki co tylko warzywa na zupę zmiksowała, jakaś marchew czy brokuł.Owocki zmiksowane z jogurtem - rewelka, dzięki za przypomnienie o koktajlach. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Koktajle owocowe tym bardziej teraz kiedy się sezon zaczyna to cud. Pewnie niedługo znów będą komplikacje w redukcji przez owoce sezonowe. Forma , formą ale wielkie czerwono krwiste arbuzy to coś pięknego. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 W Biedrze widziałem mrożonki owoców na smoothie, dodaje się tylko sok, albo mleko i miksuje. Dopóki nie ma jeszcze świeżych truskawej itd to może warto spróbować. 1 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 W Biedrze widziałem mrożonki owoców na smoothie, dodaje się tylko sok, albo mleko i miksuje. Dopóki nie ma jeszcze świeżych truskawej itd to może warto spróbować. dzieki za cynk Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Opublikowano 20 kwietnia 2015 Przy lodach widziałem, jakby co. 1 Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Ja czekam na DOBRE pomidory, najlepiej te z mojego ogródka. I wtedy bułeczka z masełkiem, pomidorek, sól, pieprz. <3 O tak, świezy pomidorek czy ogóreczek to jest to. Czasem lubie sobie nawet zerwac , sypać solą i jesc jak jabco U mnie w tym roku juz gotowe do przesadzenia an działke pomidory koktajlowe, melon żółty i papryka czerwona. jeszcze w maju mam zamiar posadzić cukinie, ogóreczki i bakłażan. A szczypiorek z siedmiolatki juz wschodzi, ostatnio skosiłem garsc do jajka sadzonego Ale jesli jestesmy przy full natural to warto wspomniec o rybach. ostatnio z kobieta złowilismy kilka ładnych okoni i jak zrobilem je na kolacje. No po prostu delicja. Polecam Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Panowie/Panie a jak bataty? Jako dietetyk wiem że zayebiste i w ogóle masa mięśniowa sama się robi ale jestem ciekaw kwestii smakowej. Nigdy nie miałem okazji jeść a dość sporo ostatnio w sklepach ich się porobiło.Spróbował bym sobie za ryż wrzucić. Cytuj
Plugawy 3 694 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 A co takie kaloryczne sa? Bataty ponoc slodkie sa ale tez nie jadlem. Jak ziemniaki sie je przyrzadza? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Tak są słodkie w smaku. Moim zdaniem, zayebiste. Robiłem w piekarniku, wkrótce spróbuję na parze. Tak, są słodkie w smaku. Moim zdaniem, zayebiste. Robiłem w piekarniku, wkrótce spróbuję na parze. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Myślałem by jakieś talarki porobić i na zajęcia zabierać . Zawsze lepiej niż siedzenie jak odludek z michą ryżu . Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Polecam, mi mega smakuje. Tylko cena trochę wysoka. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 22 kwietnia 2015 Opublikowano 22 kwietnia 2015 (edytowane) kanabis - co do cukini, polecam z grilla w plastrach, a z kabaczka placki - tak samo się robi jak ziemniaczane - podmieniając pyry na kabaczek.. i co do ryb - kotlety z ryb robiłeś ? parzysz świeżo złowione, wypatroszone i tak samo jak na mielone, tylko bez mielonego.. mój dziadek mi zawsze nad jeziorem smażył Edytowane 22 kwietnia 2015 przez Lain Cytuj
Litwin81 1 156 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Opublikowano 23 kwietnia 2015 A wiec udało mi się zrobić"wilgotne" muffinki,trochę chia i 10 min pieczenia załatwiło sprawę. Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 23 kwietnia 2015 Opublikowano 23 kwietnia 2015 kanabis - co do cukini, polecam z grilla w plastrach, a z kabaczka placki - tak samo się robi jak ziemniaczane - podmieniając pyry na kabaczek.. i co do ryb - kotlety z ryb robiłeś ? parzysz świeżo złowione, wypatroszone i tak samo jak na mielone, tylko bez mielonego.. mój dziadek mi zawsze nad jeziorem smażył To znaczy w tamtym roku zacząłem robić. Bo zawsze wypuszczałem te małe uklejki, a gosciu na rybaCH mi powiedział ze z nich mozna robic pulpeciki, wsadzasz bez głów do masyznki do mięsa , przyprawiasz i na patelnie bądź do bulionu. Całkiem spoko rozwiązanie, zważywszy na to ze ukleje w lato biora zawsze , i od cholery tego idzie złapać. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 kwietnia 2015 Opublikowano 24 kwietnia 2015 @Lain i Kanabis - najlepsze kotlety są z mielonych japońców. Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 (edytowane) O mój boże jakie te bataty kozackie. 8 zł za kg wychodzi więc nie jest tak źle jak myślałem a smakują świetnie , ciekawa odskocznia od ryżu . Na trochę się przerzucę z mdłego już ryżu a niedługo pewnie też jakieś czarne pieczywo dorzucę. W końcu 2 lata masy przedemną Edytowane 26 kwietnia 2015 przez szarku123 Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Jak je przygotowujesz? Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Opublikowano 26 kwietnia 2015 Zwykłe gotowanie , co kilka minut sprawdzałem czy ugotowane bo nie miałem pojęcia ile je gotować. Bardzo smaczne ale jak ktoś nie lubi np. ananasa z mięchem to tu też wątpię aby słodki smak podszedł. Cytuj
kanabis 22 561 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Uwielbiam filet smarowany miodem więc mysle ze mi podejdzie. Spróbuje dzisiaj Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Topinambur polecam również. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.