Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Alkohol mocno nasila katabolizm i rozpad białek, więc odpowiedź nasuwa się sama. Wiadomo, że rezygnować całkowicie nie można, ale duże ilości to generalnie dużo pracy na marnę. No i jeśli już pić to weekend i tego samego dnia nie trenować. Inna sprawa, że wszystko też zależy od organizmu. Znałem takich, co chlali i wpływu to na ich formę nie miało, aczkolwiek byli to ludzie w wieku dojrzewania.

• Plusik 1
Opublikowano

Okaże się, że to 4x2 pączki.

Skąd wiedziałeś ;) Ogólnie kac to wytrącenie glukozy,czyli nie masz glikogenu,ciężko bez niego zrobić dobry trening,do tego alko upośledza wchłanianie aminokwasów,czyli tak jak pisał krupek,stan kataboliczny.

Opublikowano

Chlanie wódy serio tak mocno negatywnie wpływa na ćwiczenie i wzrost masy mięśniowej? Zero picia? czy cheat day może być? Jak często? 

(xd)

Martwy ciąg na kacu  :banderas:

Opublikowano (edytowane)

Chlanie wódy serio tak mocno negatywnie wpływa na ćwiczenie i wzrost masy mięśniowej? Zero picia? czy cheat day może być? Jak często? 

(xd)

Martwy ciąg na kacu  :banderas:

Pamiętam jak poszedłem na nogi po chlaniu , gorszego treningu nigdy w życiu nie miałem to co działo się z moim organizmem nie do opisania. Chcemy być pięknymi dzikami to alkohol wykluczyć/ograniczyć do minimum.

Edytowane przez szarku123
  • Plusik 1
Opublikowano

Okaże się, że to 4x2 pączki.

Dorzucę jeszcze snickersa i paczkę m&m's jako antykatabolik. :)

Ja po treningu na dzien dobry wcinam zelki, potem marsa i 4x wafle ryzowe w czekoladzie z lidla.

No a dopiero potem jakis ryz/makaron/kasza z miesem i na koniec dnia platki np liony z bialkiem :}

Opublikowano

Pamietam jak kiedys po kilku piwach poszedlem na taekwondo bo nie umialem odpuscic treningu po prostu. Cwiczylo sie calkiem dobrze, bylem mocno wyluzowany i nie balem sie imorowizacji. Raz tylko dostlem w klate i usiadlem bo nie wiedzialem czy rzygac czy lapac oddech.

Opublikowano (edytowane)

hej madafakerzy, mogę polecic:

biedronka, 7zł/400g

2c6a2d11c54f4e2f9cd1c88e1ed4829b.jpg

Oto wartości odżywcze Beefburgerów Beef Master w 100g: 
białko: 21,20 g 
tłuszcz: 12,04 g 
kolagen: 2,57 g 
woda: 65,29 g 
węglowodany: 0,00 g 
wartość energetyczna: 189,63 (kal) 

tylko jeszcze kombinuje jak ulepszyć domowe burgery, dzis spróbuję jeszcze dodać jajko sadzone :]

Edytowane przez Banny
Opublikowano

Wolałbym cyca po filetować w bułkę niż taką"wołowinę" wciągać ;) Miałem takiej kilka setek krążków w pracy,jak dałem do duszenia to wszystko się rozpadło i topiło w tłuszczu,jakbym kaszankę jadł ;)

Opublikowano

Najlepsze są te burgery pakowane po 5 sztuk jeden na drugim, za 4 złote chyba. 50% procent mięsa, sam mom. Kur.wa, toć to żarcie dla psa ma lepszy skład. Powinni zabronić sprzedaży takiego czegoś.

Opublikowano

Pijecie do posiłku lub bezpośrednio po nim? W teorii jest tak, że powinno się pić pół godziny po posiłku, bo inaczej spowalnia trawienie. Ja zaraz po posiłku muszę się napić, zazwyczaj woda, bo po prostu mam pragnienie.

Opublikowano

Ja słyszałem, ze powinno się wypic przed posilkiem żeby mniej miejsca na jedzenie bylo. Ale to raczej jest o odchudzanie chodzi.

Ja pije podczas posilku i do kubka z woda dolewam dość sporo octu jablkowego. Z poczatku bylo paskudne, ale idzie się przyzwyczaic

Opublikowano

A tam, tragedii nie ma, ocet jablkowy aż tak nie śmierdzi jak ten zwykly. Do drineczkow z woda trzeba się zmuszać, ale jak się go używa jako przyprawę do potraw to daje radę