Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pije cole zero bo lubie. Ale to max 2-3 szklanki dziennie. Przerzuciłbym sie na leszki free na sto pro ale 3zł za 330ml lekko odstrasza :/

No u mnie też wpadaly 2,3 ale pollitrowe :lapka:

Dodatkowy plus jak potrzebowałem się wy.(pipi) to pół szklaneczki rano i na kibelek

Opublikowano

Ja pije cole zero bo lubie. Ale to max 2-3 szklanki dziennie. Przerzuciłbym sie na leszki free na sto pro ale 3zł za 330ml lekko odstrasza :/

W Almie ciągle są po 2,39zł puszeczka 330ml - zarówno natural jak i lemon & mint :sir:. Minimalnie więcej niż cola, a jakie dobre.

Opublikowano

Rozwiniesz?

Spotkałem się. (tutaj z resztą) z opinią aby na śniadanie unikać węgli i stawiać na białko >> i tłuszcze. U mnie się zgadza, bo dłużej chodzę syty i nie czuję się senny.

Sery są jednym z moich ulubionych źródeł białka i ostatnio nawijał mi się twaróg do którego próbuje się przekonać. Tyle że nie wiem co z nim robić.

Opublikowano

Na sniadanie jesli chodzi o węglowodany mozesz sobie najwiecej pozwolic , to poczatek dnia a węgle to energia. Na kolacje najlepiej stawiac na combo tłuszcz plus białko.

Jesli chodzi o ser, to zawiera białko wolnowchłanialne co jest niepotrzebne i w sumie chu.jowe na sniadanie. Przyjeło sie ze białko które sie wolno wchłanie jest optymalne na noc co jest logiczne. 

Opublikowano

Ja serek wiejski wrzucam w kefir,pieprz i sól,jest pyszne.Ja ostatnio próbuję na noc banany a na śniadanie jajecznicę na tłustej kiełbasie,mam wrażenie że szybciej fat schodzi i lepiej mi się śpi niż po twarogu na noc,który się choojowo trawi.

Opublikowano

Czyli twaróg zostawić po treningowo na noc? Z owocami jak pisze szarku?

Podkreślę, jeśli ma to znaczenie, trenuję kyokushin, więc naciąganie i rozciąganie, walka i obite kości.

Możesz tez smarowac miodem albo dżemem. Tez dobrze wchodzi.

Opublikowano

Ogólnie mimo że posiadam zawód dietetyka to wolałem jeśli chodzi o moją dietę uderzyć wyżej do jakiegoś dobrego kulturysty/dietetyka. Wiele się od mojej nie różniła i najlepszą opcją na śniadanie w moim przypadku(dieta inwidualna) 30g rodzynek,150 owsianych,6 całych jaj ,20g białka WPC natomiast kolacja twaróg półtłusty z orzechami/olejem jakimś. Możesz sobie tak spróbować jak mi rozpisano i zamiast rodzynek może być jakiś owoc oczywiście.

• Plusik 1