Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hahaha Kamis i ich złocista nie ma sobie równych. Ich oregano jest najlepsze, jak nie czujesz różnicy pomiędzy Kamisem a Prymatem to lepiej nic nie pisz. :P

 

Nie czuje róznicy pomiedzy złocista kamis a złocistą tesco za 70gr i co teraz koksie?

Opublikowano

Te wszystkie "przyprawy do pizz", "przyprawy do kurczaka" itp. to jest chuy i kutas skierowany do januszy kulinarii. Niektóre składem przypominają zupki chińskie, a ludzie to jedzą zamiast zrobić własną mieszankę z setek normalnych przypraw dostępnych w sklepach :/

Opublikowano

@Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. :)

 

 

 

mam przewlekłe zapalenie zatok. Mój smak i wech jest osłabiony. Dlatego czasem nie wiem czy mi je.bia skarpety tak że mozna jeszcze chodzic czy juz trzeba zmienic

 

Poza tym, jak człowiek je od 2 lat dzien w dzien kurczaka ma juz dosyc wyje.bane na jego mistrzowskie walory smakowe. Bardziej chodzi aby jakos zjesc i niech idzie w mięsień

Opublikowano

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

Opublikowano

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko..

 

a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD

Opublikowano

 

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko..

 

a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD

 

spróbuj lactocontrol

ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. ;)

Opublikowano (edytowane)

 

czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć 

 

Świeży koperek bym dodał. 

 

 

nać pietruszki 

 

 

 

 

sól różowa

 

95426230853fe9tumblr_lpr2q6oTG41qf.gif

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

 

 

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko..

 

a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD

 

spróbuj lactocontrol

ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. ;)

 

No właśnie po twarogu np. nic mi nie jest, a wypiję kawę i zaraz mi jeździ po żołądku .. więc cholera wie.

Co do TOP przypraw: zioła prowansalskie, bazylia (świeża), curry, kurkuma, oregano i szafran (drogie cholerstwo, chociaż u turków sprzedają ją za grosze, warto sobie przywieźć z wycieczki 1euro za wielki pakiet przypraw)

Opublikowano

Mi tez czasem jezdzi po kawie a po mleku nic z tych rzeczy.

Z przypraw to ostatnio dostalem rozowa sol himalajska i teraz na niej jade. Smakowo moze nieco lagodniejsza niz normalna biala, ale niespecjalnie czuc roznice.

Opublikowano (edytowane)

 

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.

 

 

Chodzi o to, że nie każdy toleruje laktoze bo generalnie my jako ludzie nie tolerowalismy laktozy ogólnie lecz z upływem czasu ludzki organizm wykształcił enzym, który ją trawi, ale na przykład 90% azjatów, którzy mleka nie spożywali przez dlugi czas ma nietolerancje laktozy. Czyli jak po mleku czy serze robi się nie przyjemnie to już wiesz od czego to może być. 

Edytowane przez _Be_

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...