II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Ja czuje w portfelu. A ze ida jak woda w domu to wywalone na reklamowane Geslerka. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 277 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Hahaha Kamis i ich złocista nie ma sobie równych. Ich oregano jest najlepsze, jak nie czujesz różnicy pomiędzy Kamisem a Prymatem to lepiej nic nie pisz. Nie czuje róznicy pomiedzy złocista kamis a złocistą tesco za 70gr i co teraz koksie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 046 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Te wszystkie "przyprawy do pizz", "przyprawy do kurczaka" itp. to jest chuy i kutas skierowany do januszy kulinarii. Niektóre składem przypominają zupki chińskie, a ludzie to jedzą zamiast zrobić własną mieszankę z setek normalnych przypraw dostępnych w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 449 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Dokładnie, nie wszystkie to syf, ale skład warto sprawdzać, bo często mają wzmacniacze smaku i konserwanty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. @Yakubu - widzę, że fajnie ogarniasz to napisz co dajesz do kotleta z cyca kury. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 465 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. @Yakubu - widzę, że fajnie ogarniasz to napisz co dajesz do kotleta z cyca kury. Garnek + woda + kura i nie wybrzydzaj już tak Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 277 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. mam przewlekłe zapalenie zatok. Mój smak i wech jest osłabiony. Dlatego czasem nie wiem czy mi je.bia skarpety tak że mozna jeszcze chodzic czy juz trzeba zmienic Poza tym, jak człowiek je od 2 lat dzien w dzien kurczaka ma juz dosyc wyje.bane na jego mistrzowskie walory smakowe. Bardziej chodzi aby jakos zjesc i niech idzie w mięsień Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 046 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Jak juz smażę kurę to raczej nic niezwykłego nie dodaję. Najczęściej suszona papryka, sol, pieprz plus majeranek, maczam w jaju i na patelnię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 046 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 277 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć Świeży koperek bym dodał. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Wszyskie przyprawy sa ok. Nie rozumiem stekania. Jedynie te miksy gotowe to guwno to w skladzie guwno i sol z sola. Reszte mozna sypac do oporu. Curry to podstawa dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 154 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ja mam świętą trójcę i z nich robię wszystko:-sól różowa,pieprz czarny i kurkuma,okazyjnie dochodzi imbir. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 277 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ja uwielbiam cynamon. Polecam , owsianke z zimnym mlekiem, miodem i cynamonem Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 536 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD spróbuj lactocontrol ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć WPIS czosnek pasuje do wszystkiego. Nawet sam czasami wpierdzielam xd Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć Świeży koperek bym dodał. nać pietruszki sól różowa Edytowane 27 Września 2015 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 154 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Jop poczytaj o niej Cytuj Odnośnik do komentarza
Lain 107 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD spróbuj lactocontrol ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. No właśnie po twarogu np. nic mi nie jest, a wypiję kawę i zaraz mi jeździ po żołądku .. więc cholera wie. Co do TOP przypraw: zioła prowansalskie, bazylia (świeża), curry, kurkuma, oregano i szafran (drogie cholerstwo, chociaż u turków sprzedają ją za grosze, warto sobie przywieźć z wycieczki 1euro za wielki pakiet przypraw) Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 620 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mi tez czasem jezdzi po kawie a po mleku nic z tych rzeczy. Z przypraw to ostatnio dostalem rozowa sol himalajska i teraz na niej jade. Smakowo moze nieco lagodniejsza niz normalna biala, ale niespecjalnie czuc roznice. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 046 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Widocznie macie słabą tolerancję na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko. Chodzi o to, że nie każdy toleruje laktoze bo generalnie my jako ludzie nie tolerowalismy laktozy ogólnie lecz z upływem czasu ludzki organizm wykształcił enzym, który ją trawi, ale na przykład 90% azjatów, którzy mleka nie spożywali przez dlugi czas ma nietolerancje laktozy. Czyli jak po mleku czy serze robi się nie przyjemnie to już wiesz od czego to może być. Edytowane 28 Września 2015 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 516 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 w biedrze jest mleko bez laktozy, je moge pic bez problemu a kosztuje podobnie jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.