Opublikowano 25 września 20159 l Ja czuje w portfelu. A ze ida jak woda w domu to wywalone na reklamowane Geslerka.
Opublikowano 26 września 20159 l Hahaha Kamis i ich złocista nie ma sobie równych. Ich oregano jest najlepsze, jak nie czujesz różnicy pomiędzy Kamisem a Prymatem to lepiej nic nie pisz. Nie czuje róznicy pomiedzy złocista kamis a złocistą tesco za 70gr i co teraz koksie?
Opublikowano 26 września 20159 l Te wszystkie "przyprawy do pizz", "przyprawy do kurczaka" itp. to jest chuy i kutas skierowany do januszy kulinarii. Niektóre składem przypominają zupki chińskie, a ludzie to jedzą zamiast zrobić własną mieszankę z setek normalnych przypraw dostępnych w sklepach
Opublikowano 26 września 20159 l Dokładnie, nie wszystkie to syf, ale skład warto sprawdzać, bo często mają wzmacniacze smaku i konserwanty.
Opublikowano 26 września 20159 l @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. @Yakubu - widzę, że fajnie ogarniasz to napisz co dajesz do kotleta z cyca kury.
Opublikowano 26 września 20159 l @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. @Yakubu - widzę, że fajnie ogarniasz to napisz co dajesz do kotleta z cyca kury. Garnek + woda + kura i nie wybrzydzaj już tak
Opublikowano 26 września 20159 l @Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. mam przewlekłe zapalenie zatok. Mój smak i wech jest osłabiony. Dlatego czasem nie wiem czy mi je.bia skarpety tak że mozna jeszcze chodzic czy juz trzeba zmienic Poza tym, jak człowiek je od 2 lat dzien w dzien kurczaka ma juz dosyc wyje.bane na jego mistrzowskie walory smakowe. Bardziej chodzi aby jakos zjesc i niech idzie w mięsień
Opublikowano 26 września 20159 l Jak juz smażę kurę to raczej nic niezwykłego nie dodaję. Najczęściej suszona papryka, sol, pieprz plus majeranek, maczam w jaju i na patelnię.
Opublikowano 26 września 20159 l Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?
Opublikowano 26 września 20159 l czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć
Opublikowano 26 września 20159 l Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD
Opublikowano 27 września 20159 l czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć Świeży koperek bym dodał.
Opublikowano 27 września 20159 l Wszyskie przyprawy sa ok. Nie rozumiem stekania. Jedynie te miksy gotowe to guwno to w skladzie guwno i sol z sola. Reszte mozna sypac do oporu. Curry to podstawa dla mnie.
Opublikowano 27 września 20159 l Ja mam świętą trójcę i z nich robię wszystko:-sól różowa,pieprz czarny i kurkuma,okazyjnie dochodzi imbir.
Opublikowano 27 września 20159 l Ja uwielbiam cynamon. Polecam , owsianke z zimnym mlekiem, miodem i cynamonem
Opublikowano 27 września 20159 l Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD spróbuj lactocontrol ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd.
Opublikowano 27 września 20159 l czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć WPIS czosnek pasuje do wszystkiego. Nawet sam czasami wpierdzielam xd
Opublikowano 27 września 20159 l czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć Świeży koperek bym dodał. nać pietruszki sól różowa Edytowane 27 września 20159 l przez Kazub
Opublikowano 28 września 20159 l Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.. a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD spróbuj lactocontrol ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. No właśnie po twarogu np. nic mi nie jest, a wypiję kawę i zaraz mi jeździ po żołądku .. więc cholera wie. Co do TOP przypraw: zioła prowansalskie, bazylia (świeża), curry, kurkuma, oregano i szafran (drogie cholerstwo, chociaż u turków sprzedają ją za grosze, warto sobie przywieźć z wycieczki 1euro za wielki pakiet przypraw)
Opublikowano 28 września 20159 l Mi tez czasem jezdzi po kawie a po mleku nic z tych rzeczy. Z przypraw to ostatnio dostalem rozowa sol himalajska i teraz na niej jade. Smakowo moze nieco lagodniejsza niz normalna biala, ale niespecjalnie czuc roznice.
Opublikowano 28 września 20159 l Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty? mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko. Chodzi o to, że nie każdy toleruje laktoze bo generalnie my jako ludzie nie tolerowalismy laktozy ogólnie lecz z upływem czasu ludzki organizm wykształcił enzym, który ją trawi, ale na przykład 90% azjatów, którzy mleka nie spożywali przez dlugi czas ma nietolerancje laktozy. Czyli jak po mleku czy serze robi się nie przyjemnie to już wiesz od czego to może być. Edytowane 28 września 20159 l przez _Be_
Opublikowano 28 września 20159 l w biedrze jest mleko bez laktozy, je moge pic bez problemu a kosztuje podobnie jak zwykle
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.