Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

  • Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 412,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

  • Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

  • U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Hahaha Kamis i ich złocista nie ma sobie równych. Ich oregano jest najlepsze, jak nie czujesz różnicy pomiędzy Kamisem a Prymatem to lepiej nic nie pisz. :P

 

Nie czuje róznicy pomiedzy złocista kamis a złocistą tesco za 70gr i co teraz koksie?

Opublikowano

Te wszystkie "przyprawy do pizz", "przyprawy do kurczaka" itp. to jest chuy i kutas skierowany do januszy kulinarii. Niektóre składem przypominają zupki chińskie, a ludzie to jedzą zamiast zrobić własną mieszankę z setek normalnych przypraw dostępnych w sklepach :/

Opublikowano

Dokładnie, nie wszystkie to syf, ale skład warto sprawdzać, bo często mają wzmacniacze smaku i konserwanty.

Opublikowano

@Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. :)

 

@Yakubu - widzę, że fajnie ogarniasz to napisz co dajesz do kotleta z cyca kury.

Opublikowano

@Kanabis - coś masz z kubkami smakowymi. A do koksa porównania daruj, bo nie czas. :)

 

 

 

mam przewlekłe zapalenie zatok. Mój smak i wech jest osłabiony. Dlatego czasem nie wiem czy mi je.bia skarpety tak że mozna jeszcze chodzic czy juz trzeba zmienic

 

Poza tym, jak człowiek je od 2 lat dzien w dzien kurczaka ma juz dosyc wyje.bane na jego mistrzowskie walory smakowe. Bardziej chodzi aby jakos zjesc i niech idzie w mięsień

Opublikowano

Jak juz smażę kurę to raczej nic niezwykłego nie dodaję. Najczęściej suszona papryka, sol, pieprz plus majeranek, maczam w jaju i na patelnię.

Opublikowano

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

Opublikowano

czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć 

Opublikowano

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko..

 

a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD

Opublikowano

czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć 

 

Świeży koperek bym dodał. 

Opublikowano

Wszyskie przyprawy sa ok. Nie rozumiem stekania. Jedynie te miksy gotowe to guwno to w skladzie guwno i sol z sola. Reszte mozna sypac do oporu. Curry to podstawa dla mnie.

Opublikowano

Ja mam świętą trójcę i z nich robię wszystko:-sól różowa,pieprz czarny i kurkuma,okazyjnie dochodzi imbir.

Opublikowano

Ja uwielbiam cynamon. 

 

Polecam , owsianke z zimnym mlekiem, miodem i cynamonem  :banderas:

Opublikowano

 

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko..

 

a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD

 

spróbuj lactocontrol

ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. ;)

Opublikowano

czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć 

WPIS

 

czosnek pasuje do wszystkiego. Nawet sam czasami wpierdzielam xd

Opublikowano

 

czosnek, imbir, chili - moje top 3 przyprawy. tylko świeże, nie proszki. można je połączyć 

 

Świeży koperek bym dodał. 

 

 

nać pietruszki 

 

 

 

 

sól różowa

 

95426230853fe9tumblr_lpr2q6oTG41qf.gif

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

 

 

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko..

 

a co do przypraw, najbardziej śmiać mi się chce z tych ''POMYSŁ NA..'' płacić 5 zł za wegetę, bo resztę i tak trzeba dokupić xD xD

 

spróbuj lactocontrol

ja kompletnie nie toleruje laktozy i dzięki temu cudeńku moge pic mleko, jesc ser itd. ;)

 

No właśnie po twarogu np. nic mi nie jest, a wypiję kawę i zaraz mi jeździ po żołądku .. więc cholera wie.

Co do TOP przypraw: zioła prowansalskie, bazylia (świeża), curry, kurkuma, oregano i szafran (drogie cholerstwo, chociaż u turków sprzedają ją za grosze, warto sobie przywieźć z wycieczki 1euro za wielki pakiet przypraw)

Opublikowano

Mi tez czasem jezdzi po kawie a po mleku nic z tych rzeczy.

Z przypraw to ostatnio dostalem rozowa sol himalajska i teraz na niej jade. Smakowo moze nieco lagodniejsza niz normalna biala, ale niespecjalnie czuc roznice.

Opublikowano

 

Gurde tak mi pupę rozsadza po owsiance, że głowa mała, smród siarki jak w piekle :/ boje sie, ze gluten mu nie służy. Orientuje się ktoś ile kosztuje badanie tolerancji na poszczególne produkty?

 

mi ostatnio nie służy kawa z mlekiem, ale gdzieś słyszałam, że im starsi jesteśmy, tym organizm gorzej przyjmuje mleko.

 

 

Chodzi o to, że nie każdy toleruje laktoze bo generalnie my jako ludzie nie tolerowalismy laktozy ogólnie lecz z upływem czasu ludzki organizm wykształcił enzym, który ją trawi, ale na przykład 90% azjatów, którzy mleka nie spożywali przez dlugi czas ma nietolerancje laktozy. Czyli jak po mleku czy serze robi się nie przyjemnie to już wiesz od czego to może być. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

w biedrze jest mleko bez laktozy, je moge pic bez problemu a kosztuje podobnie jak zwykle

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.