Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko ludzie. Ja na lato pewnie wycięty będę ale jak sobie nożyczkami zrobię wycinke w koszulce. :lol: Ale jak czytam tu wypowiedzi ludzi i jaką macie wiedzę co jeść i z czym to na wakacje będzie tu gęsto od testosteronu i chłopaków doj.ebanych jak ta lala.

Jajecznice na kolację włączam od jutra. Zamienię twaróg, lekko się znudził chociaż wciąż jem go codziennie.

zakupiłem blender, dajcie jakieś fajne pomysły na koktajle. Najlepiej coś co zrobię wieczorem, wstawię do lodówki i rano wypije na śniadanie. Ma być tanio, szybko, smacznie i żeby chociaż na te 3 godziny zaspokoić głód :)

podbijam. 

Dziś zrobiłem z banana, połówki kiwi i miarki białka, do tego woda żeby było zdatne do picia. Zależy mi na białku bo jednak rano nie mam ochoty na jedzenie. Coś z jogurtem naturalnym można pokombinować? 

twaróg to dobry element diety i dobre źródło białka. nie mam linków do fajnych opracowań, ale dowody przedstawię latem

ostatnio jem go tak

kostka chudego

troche kefiru

4 starte rzodkiewki

nać pietruszki (dużo)

2 duże ząbki czosnku wyciśnięte na prasce

pieprz i sól

wygniecione widelcem na jednolitą masę. wchodzi dobrze z dwiema kromkami żytniego z ziarnami słonecznika

• Plusik 1

Musisz solić,bo wtedy robią się problemy z aldosteronem i trzymasz wodę. Pamietaj tez że jako sportowiec potrzebujesz jej więcej niż normalny człek,możesz mieć skurcze przez jej braki.Kup sobie różowa i nie myśl ile,tylko jej używaj. Jakbyś chciał się np. odwadniać to pijesz po 12 l wody dziennie i sypiesz 3-4 razy dziennie po łyżce soli do papy(dlatego lepiej mieć różową bo jest mniej szkodliwa)aby dać sygnał organizmowi  że będzie miał wody i soli pod dostatkiem i może ją wywalać z organizmu.