Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Początkowo co 10-12 dni, teraz co sobota. Na początek leci syf, jakieś żelki, baton białkowy i jakieś pierniki a potem standard mięso z makaronem /ryżem, owies z bananem i truskawka, ryż z jabłkiem itp

Opublikowano (edytowane)

robiłem drugi raz pastę z wcześniejszej strony i wyszła dużo lepiej, aż musiałem schować głęboko bo za każdym razem jak lodówkę otwierałem to musiałem skosztować :D. Pierś gotowałem nie w samej wodzie tylko z kostką rosołową i ten wywar później też dodałem zamiast wody przy blendowaniu. Więcej suszonych pomidorów, papryka na pół ze słodką i chilli. Następnym razem może papryczki jalapeno zblenduję. 

 

 

wiem, że wygląda jak gó.wno, ale tak ma właśnie wyglądać.
a7c43c525d422fb4med.jpg

 

Edytowane przez D.B. Cooper
Opublikowano (edytowane)

Z punktu widzenia smakosza delicji domowych nie byłem zachwycony serniczkiem do Litwina, ale patrząc na ten posiłek ze strony wartości odżywczych + diety "koksa" to jest to strzał w dziesiątkę. "Zdrowe", na masę i dobre - czego chcieć więcej :D

Edytowane przez Banny
Opublikowano

Nie wiem czy litwin nie robił podobnie ale ja robiłem serniczek z białkiem , ksylitolem , galaretką bezklaoryczna z kfd i posypane wszystko czekolada 90% kakao. I walory smakowe miało to naprawde bardzo wysokie.

Opublikowano

Szczerze? Same niezbyt, jednak czuć ten chemiczny posmak. Ale jako dodatek do czegos jak najbardziej. Ja np zawsze robie ten dietetyczny sernik z nią i jest goty. Jak nie jesz samych a z jakimis owocami czy nie wiem jogurtem naturalnym to moze byc naprawde dobre.

Opublikowano

Ogólnie gluten czyli białko roślinne/piekarnicze to syf jakich mało. Pamiętam jak na początku przygody z siłką,kumple chcieli zaoszczędzić i zamiast wpc kupili to własnie białko,wysyfiło ich wszędzie,wtedy jeszcze nie wiedziałem że gluten jako zagęstnik może sklejać kosmki jelitowe i upośledzać wchłanianie.

Opublikowano

Na redukcji teraz to prawie post,bo jedynie z rana jajówa na tatarze a później warzywa z mięsem,wcześniej dawałem węgle około treningowo i jadłem 2 razy jajówę.Na masie dbałem praktycznie o ilość białka,reszty nie liczyłem,jak lustro pokazywało że się zalewam to obcinałem cukry proste.

Opublikowano

Sezon na redukcje w spartakusie widze.

 

Dajcie dokladne przepisy z proporcjami na te swoje serniki

2-3 kg twarogu półtustego,300-400 gram ksylitolu,20 całych jaj,kostka masła.Dodawałem po 20 gram maki białej i skrobi ziemniaczanej,by się lepiej ubiło,ale powoli od tego odchodzę.

  • Plusik 1
Opublikowano

Okej panowie troche sie naje.bałem z tym ale efekt piorunujący.

 

Sernik na zimno by kabi

 skład

jaja

twaróg

białko

miód 

galaretka kfd

cynamon

 

wartosci odzywcze podam pozniej jak zważe sernik

 

ale smak petarda

 

U8VrdFl.jpg

 

BghRmqp.jpg

 

5ySgKy4.jpg

 

połowa z brzoskwiniami , połowa z czekoladą 90%

 

100g

kcal 250

b 35

t 6

w 3 

  • Plusik 2
Opublikowano

Masa to masa. Cbl lub lekki carb cycling. Białko na stałym poziomie ok 2~2,5g na kgmc, tłuszcze 1g na kgmc i wegle różnie zależnie od treningu.

 

Na ketozie muszę mieć tak restrykcyjnie by;

1. Wbić się w deficyt wynoszący ok 1900 kcal

2. Nie przedobrzyć z białkiem na rzecz fatu bo (pipi) a nie ketoza.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...