Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 407,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Jak ja balansuje na granicy 30g to jak łatwo policzyć. 100g wyżej wymienionych cudow to 1/3 całej puli a gdzie tam warzywa? Muszę jakoś witaminy dorzucac

Opublikowano

No to zawsze jest niezly chalenge zeby utrzymac te 30 gram. Kazda wizyta do sklepu to studiowanie etykietek i dokladna selekcja. Po dwoch trzech miesiacach juz na pale mozna kupywac, tak czlowiek ma wszystko obcykane. I jeszcze pozniej zawsze w pracy patrza na ciebie jak na swira gdy ktos jakiegos cuksa ci daje, a ty nie bo wegle xD choc w myslach widzisz siebie jak opie.rdala cala paczke. No i pozniej dzien ladowania :obama:

Opublikowano

nie mozesz wziac warzyw, zalac oliwa i miec tluszcz z glowy? ja robie salatke 300g cyca, 400g warzyw i 40ml oliwy, ty mozesz cyca wyrzucic

Opublikowano

Dobre źródło fatu by podbić go na keto? Bo od oliwy beltac mi się chce. Warunek dużo fatu, mało białka i węgla. Nie liczyć oleju koko, oliwy, mct itp

Golonka albo tłuste kiełbasy,orzechy brazyliskie tez maja tylko fat i białko.

Opublikowano

Ja czekam az ciotka z niemiec przyleci. U nich ponoc niedrogie a przyda sie po dwa kilo nerkowca i pistacji.

Opublikowano

Spoko są, kupiłem też ale do degustacji. Do mojej diety średnio się nadają. Do żarcia mam brazylijskie.

Opublikowano

Pistacje mnie wkur.wiaja bi nie chce mi sie grzebac z nimi ale nerkowce  :banderas:

Brazylijskich nie jadłem, wiem tylko ze jedyne orzechy ktore nie maja wegli chyba.

Opublikowano

No nie maja,za to dużo selenu,chyba 3 to dzienne spożycie.Nerkowce mają sporo węgli,ale mają jakaś substancję która tłucze bakterie gram dodatnie.

Edytowane przez Litwin81

Opublikowano

brazylijskie to slyszalem od paru osob ze 2-3 sztuki dziennie max, bo blokuaj wchlanianie jakichs substancji. nie wiem ile w tym prawdy, ale tam mi ciezko po nich na zoladku ze wiecej i tak bym nie zjadl

Opublikowano

Dwie,trzy dostarczają dzienną dawkę selenu,o innym składniku nie słyszałem.

Opublikowano

No 5g to akurat z 3 większe. Do tego 5g pistacji i nerek żeby podbić fat i węgiel za bardzo nie uciekł.

Opublikowano

Dwie,trzy dostarczają dzienną dawkę selenu,o innym składniku nie słyszałem.

Takie coś kiedyś znalazłem

Orzechy brazylijskie mają jednak niestety jedną wadę. Zawierają dość sporo kwasu fitowego, którego zaliczamy do substancji anty odżywczych. Jego negatywne działanie polega na upośledzeniu wchłaniania minerałów dostarczanych wraz z pożywieniem, dlatego powinniśmy być ostrożni przy spożywaniu tychże orzechów. Co ciekawe, kwasu tego można się w dość prosty sposób pozbyć namaczając przed spożyciem orzechy we wodzie na minimum 8 godzin.

Opublikowano

Jak je pomocze to mogę zjeść 30g a nie 3szt?!

Nie będą jałowe?

Edytowane przez wronerro

Opublikowano

Brzmi sensownie z tymi fitynami.

Grasz Ty wogole w gierki czy dla beki na tym forum siedzisz?

Opublikowano

Brzmi sensownie z tymi fitynami.

Grasz Ty wogole w gierki czy dla beki na tym forum siedzisz?

W pani domu tekst wyczytałeś?

Opublikowano

Nie za ostro mu liti pocisnąłeś?