Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Smacznie w chu.j wyglądają te serniczki litiego. Szkoda ze jestem zbyt leniwy i nie chce mi sie z tym pieprzyć

To fakt,są czasochłonne,dlatego robię je dla klientów 2 razy do roku.Taka taca kosztuje 70 zeta i ok. 3 h pracy,dlatego wczoraj musiałem być 5 h przed czasem w pracy,by ogarnąć swój trening i ciasto.

Opublikowano

A no widzisz dla klientow jest mobilizacja, dla siebie juz watpie aby ci sie tak co chwile chcialo. Ja tez robie pyszny sernik z galaretą kfd ale to raz na pare miechow. 

Opublikowano (edytowane)

Litwin jest na netach od ciebie tutorial jak robić taki sernik krok po kroku? :) Wygląda obłędnie a makrosy pewnie ma z kosmosu tzn. wartościowy jest.

Ten górny sernik masz filmik.Ten dolny mielisz 2 razy twaróg(2 kg),później dzielisz żółtka i białka,żółtka wrzucasz do twarogu i roztopionej kostki masła.Białka ubijasz,jak są ubite dodajesz 300 gram ksylitolu i znowu mieszasz,później całość do jednego zbiornika i miksujesz(powinno się to robić ręcznie by sernik był wyższy ale mi się nie chce).wlewasz w formę i wstawiasz na godzinę do nagrzanego piekarnika(180 stopni),albo krócej jak zaczyna się przypiekać.

Edytowane przez Litwin81
Opublikowano

Truskawki mrożone mam. Roztopić w rondelku i zblendować? Rozumiem, że śmietanę zahartować, wrzucić do truskawek, dać ugotowany ryż i wymieszać.

Ryż ugotować w osolonej wodzie?

Opublikowano

A to nie wiem , mi pamietam ze ojciec robił z 10 lat temu na truskawkach swiezych. Ryz oczywiscie ugotowany, bez soli, smietana z tego co pamietam zimna tylko nie pamietam ile % i to posypane cynamonem. truskawki rozgniatał widelcem juz w smietanie zmieszanej z ryżem ugotowanym. Troche takie srendiowiecze ale mozesz zrobic to w bardziej nowoczesny sposob, pamietam tylko ze było naprawde w chu.j dobre i dobrze wchodziło.


No i pytanie jak słodkie sa mrożone truskawki. Bo jak bedzie sama woda bez smaku to troche moze nie być goty jednak

  • Plusik 1
Opublikowano

Ja sobie zrobiłem cudne kokosanki by podbić białko i fat a nie naciągać węgla. Białka jaj, aromacik, wiórki kokosowe a na polewę czeko wawel 90%. 1 szt to ok 150 kcal w tym w 1,6g ,b coś 10g i f ok 12g. Muszę szukać takich dziwactw by podbić kcal z b+t w dnt na ok 2900 kcal

Opublikowano

Ja sobie zrobiłem cudne kokosanki by podbić białko i fat a nie naciągać węgla. Białka jaj, aromacik, wiórki kokosowe a na polewę czeko wawel 90%. 1 szt to ok 150 kcal w tym w 1,6g ,b coś 10g i f ok 12g. Muszę szukać takich dziwactw by podbić kcal z b+t w dnt na ok 2900 kcal

Możesz tez zrobić mój sernik na zimno z odzywki białkowej,masła orzechowego i ziaren sezamu.

Opublikowano

A masło orzechowe nie ma dużo węgli?

 

A tak apropos gorzkiej czeko, często ma w składzie sporo cukru i syrop glukozowy.

Na 100 gram ma 14 gram,ketoza jest przy 30 gramach na dzień także jest pole manewru.

  • Plusik 1
Opublikowano

A masło orzechowe nie ma dużo węgli?

 

A tak apropos gorzkiej czeko, często ma w składzie sporo cukru i syrop glukozowy.

 

Cżesto czekolada gorzka jest mylona z prawdziwą czekoladą. To tak jak pisze woda mineralna i ludzie łykają ze naprawde jest mineralna. W czekoladzia 90% to jest cąły ch.uj cukru.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...