Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobno z łososiem wędzonym też dobra opcja, kobieta jadła i poleca.

Ostatnio jeszcze czasami pastę jajeczną sobie robię. 5 jajek, 4 plastry boczku, szczypiorek, cebula, łyżeczka majonezu. Jajca na twardo, boczek smażę na chrupiący, odsączam z nadmiaru tłuszczu, kroję na mniejsze kawałki, jajka drobno kroję, wszystko mieszam, dodaję przyprawy jak do jajek z tuńczykiem. To chyba jedyna opcja, gdzie akceptuję majonez.

Opublikowano

Pierwsza to jajka z tuńczykiem i cebulą. W misce mieszamy całe jajka (ile chcemy), dodajemy tuńczyka z puszki, cała lub pół, dla mnie idealnie to pół puszki na 3 duże jajka. Dorzucamy pieprz, sól, paprykę ostrą, słodką, chilli i łyżkę musztardy, można też majeranek i ewentualnie liście rukoli. Smażymy jako placej, albo jajecznicę.

Ale dobry shit wczoraj zrobilem, ale lepiej 6 jajek i dwie puchy bo tak to troche mało. Zrobiłem w stylu jajówy.

W biedrze sa jakies trzypaki tunczykow za 10zł. I dobre jakosciowo nie tak ja ten shit co kiedys u nich. 

Opublikowano (edytowane)

Promo w Lidlu, za 24 ziki 1.2 kg masła. To z kawałkami orzechów urywa głowę - 95% orzechów, dla was pewnie mało spartakusy. :D

450 g słoik za około 8 złotych.

2ciicur.jpg

Edytowane przez 2razyjot
Opublikowano

A tynczyka w sosie wlasnym czy w oleju dawaliscie?

Kiedys zrobilem tunczyka z makaronem i bazylia cos jak bolognese i bylo dobre.

Tylko w  sosie własnym

Opublikowano

A ja sobie ćwicze, edukuje sie no i z tym mam najwiecej problemów bo przeczytam cos by za chwile znalezc opinie która wyklucza poprzednią. Dotyczy najczesciej zywienia.

Pytanie takie: ile g białka na 100 g produktu uwazamy za dobrą czyli dużą ilosc?

Opublikowano

Serek to przetworzony twaróg. Twaróg lepszy nizs erek ale to dalej ten sam rodzaj białka. Chu.jowy.

Tylko jajca i mincho

Oczywiscie jak to kobik mawia nie idziesz na zawody wiec wiadomo jak smakuje mozna opitolic, z tym ze to słabe zrodlo bialka jednak

Opublikowano

Wielu profesjonalistów poleca twaróg jako urozmaicenie diety, więc to chyba nie do końca tak jest, że to guwniane białko. Wiadomo, diety się na tym nie opiera, ale prędzej pomoże, aniżeli zaszkodzi.