Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Cyknij fote tej jajowki z tuńczykiem a może dam plusa :) nie no, makrosy wyglądają prze.. Ketogenicznie!

  • Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 408,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

  • Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

  • Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

  • U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

A co tu fotografować? Żółto szare coś, za to bardzo dobre.

Opublikowano

Ten tunczyk moze byc spoczko. Dzis chyba je.bne sobie

 

Gdyby ketoza zaczynala sie gdy nie jemy 30g cukru to co drugi by na niej byl.

Opublikowano

Podobno z łososiem wędzonym też dobra opcja, kobieta jadła i poleca.

 

Ostatnio jeszcze czasami pastę jajeczną sobie robię. 5 jajek, 4 plastry boczku, szczypiorek, cebula, łyżeczka majonezu. Jajca na twardo, boczek smażę na chrupiący, odsączam z nadmiaru tłuszczu, kroję na mniejsze kawałki, jajka drobno kroję, wszystko mieszam, dodaję przyprawy jak do jajek z tuńczykiem. To chyba jedyna opcja, gdzie akceptuję majonez.

Opublikowano

Ja na koniec dnia standardowa jajowa, 5 jaj, 120g boczku, 30g sera żółtego, 30g pleśniowego i cześć

Opublikowano

Pierwsza to jajka z tuńczykiem i cebulą. W misce mieszamy całe jajka (ile chcemy), dodajemy tuńczyka z puszki, cała lub pół, dla mnie idealnie to pół puszki na 3 duże jajka. Dorzucamy pieprz, sól, paprykę ostrą, słodką, chilli i łyżkę musztardy, można też majeranek i ewentualnie liście rukoli. Smażymy jako placej, albo jajecznicę.

 

 

 

Ale dobry shit wczoraj zrobilem, ale lepiej 6 jajek i dwie puchy bo tak to troche mało. Zrobiłem w stylu jajówy.

 

W biedrze sa jakies trzypaki tunczykow za 10zł. I dobre jakosciowo nie tak ja ten shit co kiedys u nich. 

Opublikowano

tez to wczoraj zrobilem i jak dla mnie chuynia.

Opublikowano

6 jajek i 2 puchy to przecież ponad 100g białka na raz, nie za dużo w jednym posiłku?

Opublikowano

A tynczyka w sosie wlasnym czy w oleju dawaliscie?

Kiedys zrobilem tunczyka z makaronem i bazylia cos jak bolognese i bylo dobre.

Opublikowano

Ja już różne opinie słyszałem, który lepsze. Niby lepiej, jak puszkowa ruba jest w sosie własnym.

Opublikowano

Promo w Lidlu, za 24 ziki 1.2 kg masła. To z kawałkami orzechów urywa głowę - 95% orzechów, dla was pewnie mało spartakusy. :D

 

450 g słoik za około 8 złotych.

 

2ciicur.jpg

Edytowane przez 2razyjot

Opublikowano

A tynczyka w sosie wlasnym czy w oleju dawaliscie?

Kiedys zrobilem tunczyka z makaronem i bazylia cos jak bolognese i bylo dobre.

 

Tylko w  sosie własnym

Opublikowano

A ja sobie ćwicze, edukuje sie no i z tym mam najwiecej problemów bo przeczytam cos by za chwile znalezc opinie która wyklucza poprzednią. Dotyczy najczesciej zywienia.

 

Pytanie takie: ile g białka na 100 g produktu uwazamy za dobrą czyli dużą ilosc?

Opublikowano

A w czym dokładnie jest az tyle?

Opublikowano

Wszelkie mięsa i ryby, twaróg, orzechy włoskie, nerkowce, brazylijskie.

Opublikowano

twaróg bym wyrzucił, znałem takich co jechali na serkach wiejskich bo im smakowały i gów.no to im dało. Chcesz miec miesnie, jedz mięso.

Opublikowano

Tylko, że serek to nie to samo, co twaróg. Ja tam lubię na drugie śniadanie kostkę opitolić.

Opublikowano

Serek to przetworzony twaróg. Twaróg lepszy nizs erek ale to dalej ten sam rodzaj białka. Chu.jowy.

 

Tylko jajca i mincho


Oczywiscie jak to kobik mawia nie idziesz na zawody wiec wiadomo jak smakuje mozna opitolic, z tym ze to słabe zrodlo bialka jednak

Opublikowano

Wielu profesjonalistów poleca twaróg jako urozmaicenie diety, więc to chyba nie do końca tak jest, że to guwniane białko. Wiadomo, diety się na tym nie opiera, ale prędzej pomoże, aniżeli zaszkodzi.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.