Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Litwin dzieki za porady. Poprosze zarwz o kolejną :)

Edukuje sie w temacie i duzo jyz sie dowiedziałem (jak na zielonego totalnie). Robie 3x silowy w tygodniu a po nim cardio na biezni. Silowy zwieksze do 5 przy samym koncu redukcji aby zmusic organizm do dociecia fatu. Po siłowym albo trucht na biezni albo zzybki chód gdzie bieznia ustawiona ostro pod góre- ok 60 min. (na poczatku blednie robilem 40 min mocnych interwałów)

Teraz pytanie: co jesc przed treningiem i po? Chodzi mi o optymalną opcje by jak najkorzystniej to zadziałało. Cel przypominam: redukcja. Juz sie pogodzilem ze to co zbudowalem (a mialem naprawde siper efekty jak na obciete kcal) pojdzie sie yebac.

Ile proporcji wegili i bialka przed treningiem i po i mniej wiecej czas?

Bo dupa taka z tym ze tyle roznych rzeczy w sieci ludzie pisza...

Acha jest sens z taką opcją: policzyłem sobie ze mam zapotrzebowanie kcal na ok 2600. Obciąłem do 2000. Trzymac sie tych 2 tys czy w dzien z ciezarami dołozyc z 200?

Nie chodzi o energie bo dam rade, chodzi o mechanizmy działania organizmu

Edytowane przez Croc
Opublikowano

W życiu na redukcji nie rób 5 treningów,bo się zajedziesz.Przed 10 gram bcaa(na 40 min),na 1,5 h przed posiłek z 60 gram wolnych węgli(np. kasza jaglana) i 30 gram białka(cyc z kuraka).Po najlepiej coś szybkiego-owoce,żelki,10 gram bcaa i z 15 gram odzywki białkowej.

Opublikowano (edytowane)

Ok zobacz jeszcze raz na mój post bo cos dopisałem

I nie za duzo bcaa? Pilem z 6 przed i 6 g po mniej wiecej

Edytowane przez Croc
Opublikowano

Jadę redukcje sposobem Czerwa i jak na razie polecam . Obecnie jadam 2400kcal(uciąłem z 3600) i tygodniowo robię 4 treningi. Dopiero początek redukcji a już rysuje się krata , łapy znów wyżyłowane a biceps poseparowany na pół. Jeżeli w tym tempie wszystko będzie szło to za 2 miechy kończę redukcje bo za duże docięcie słabo się prezentuje.

• Plusik 1
Opublikowano

Na redukcji jadlem 200g ryzu w treningowe i 100g w nietreningowe, teraz odpowiednio 350/300 i mam takie gazy jakbym fasole wpierdalal, od poniedzialku dorzucilem jeszcze 100g razowego chleba to juz w ogole armagedon.

Opublikowano

Jadę redukcje sposobem Czerwa i jak na razie polecam . Obecnie jadam 2400kcal(uciąłem z 3600) i tygodniowo robię 4 treningi. Dopiero początek redukcji a już rysuje się krata , łapy znów wyżyłowane a biceps poseparowany na pół. Jeżeli w tym tempie wszystko będzie szło to za 2 miechy kończę redukcje bo za duże docięcie słabo się prezentuje.

Jakiś filmik czy blog?

Opublikowano

bzdury gadasz. Partykuła "bynajmniej" łączy sie z "nie" w podanym przypadku.

Yakubu idealnie uzyl "bynajmniej"

Jprdl

Zwracam honor w takim razie.

co tu sie odpier,dala xDD

jj, czy ty sie na czymkolwiek znasz? albo cokolwiek w zyciu czytales poza naklejka na ketchupie xD?

ty debilu xD

Opublikowano

Już myślałem, że Milan napisał coś w temacie ale jak zwykle to samo.

Napisałem "zwracam honor", przyznałem się do błędu. Pisz w temacie i daj sobie spokój z tym kąsaniem po kostkach.

Opublikowano

Od poniedziałku chyba wrócę do zbilansowanej ale lekko na zasadach cbl gdyż bardzo mi ten system podszedł. Tzn wrzucę 2,5/1,2/3 i od tego zacznę obserwacje z tym, że rano jajecznica, potem jakiś serek wiejski z orzechami i masłem orzechowym gdzieś tu dodam mct bo mi został . Przed treningiem z 50g ryżu + mięso i pozostałe wegle z białkiem po treningu.

Opublikowano (edytowane)

No ale tez wyjsc nie chce czasem, raz tak parłem ze az mi sie we łbie zakręciło  :wujaszek:

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

No ja ostatnio z nim w polemikę wszedłem na temat zakwaszenia,bo chłop mówił że organizm sam się normalizuje i że jak mu brakuje alkalizatorów,to zwiększa wchłanianie,spytałem  go co jeżeli typowy Kowalski od 40 lat je-kawa,fajka,białe pieczywo i wędlina ze sklepu,skąd organizm ma czerpać minerały,skoro nie ma ich w pożywieniu a dodatkowo są substancje je wypłukujące(kawa,cukier),czy wtedy może dojść do zakwaszenia tkanek i poboru minerałów z kości.Fajnie że ktoś mądrzejszy poparł to co pisałem ostatnio o fatach,z cukru organizm produkuje cholesterol a z transów,które na ogół występują z cukrem tworzy się blaszka miażdżycowa(w uproszczeniu).

Opublikowano

Tak jak w tym poprzednim filmiku gdzie frajer zrobił 20 minutowy filmik o tym ze muskulatura zalezy tez od predyspozycji genetycznych xD