kanabis 22 469 Opublikowano 4 czerwca 2016 Opublikowano 4 czerwca 2016 Kabi, masz tyle tłuszczu zmagazynowane, że glukoneogeneza hula aż miło. Yakubu może nie mieć tego 'komfortu', ewentualnie zaburzenia w gospodarce hormonalnej/enzymatycznej. Ale sa tutaj z podobnym lub mniejszym body fatem od yakubu spartakusi ktorzy sa na ketozie i zyja. I nie mieli spiaczek. Jak to wytlumaczysz w takim razie? Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 czerwca 2016 Opublikowano 4 czerwca 2016 No po części wytłumaczyłem - ewentualny problem z hormonami/enzymami. Nie wiem co i ile przed snem zjadł Yakubu, a to też ważne, i co ma tam lekarz zalecił, ale generalnie hipoglikemia to nie przelewki . Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 czerwca 2016 Opublikowano 4 czerwca 2016 Kabi, masz tyle tłuszczu zmagazynowane, że glukoneogeneza hula aż miło. Yakubu może nie mieć tego 'komfortu', ewentualnie zaburzenia w gospodarce hormonalnej/enzymatycznej. Ale sa tutaj z podobnym lub mniejszym body fatem od yakubu spartakusi ktorzy sa na ketozie i zyja. I nie mieli spiaczek. Jak to wytlumaczysz w takim razie? Może jakieś początki insuliooporności?Nagle cukier za bardzo mu spadł a insulina cały czas była wysoka i takie coś,każdy organ w różnym tępię stępia się na działanie insuliny. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 Dziś się pojawiły na mojej siłce. Co na to eksperci forumowi? Można lizać po treningu? Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Jadłbym. Z drugiej strony jak w reklamie nawijają, że są gluten free i słodzone ksylitolem to za pudełko pewnie wołają trzy razy więcej niż za inne lody. Reklamować lody, że są bez glutenu xd Szpecem nie jestem, ale glutenu nie ma jakieś 99% lodów? Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Nie wiem jak sprawa ma sie z czekolada, ale w biedrze byla ostatnio linia czekolad gluten free za pewnie 3x tyle. Skad w tluszczu kakaowym i cukrze gluten? Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Lody mały kubeczek po 9 złotych, a zdziwił byś się, ile jest glutenowych lodów, szczególnie sorbetów. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Cena spoko. Takie lidlowe pudeleczka z dnia Amerykanskiego sa po 10zl z masa cukrow a i tak to nie ma startu do Ben&Jerry's. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Nie wiem jak sprawa ma sie z czekolada, ale w biedrze byla ostatnio linia czekolad gluten free za pewnie 3x tyle. Skad w tluszczu kakaowym i cukrze gluten? Gluten zagęszcza,więc pewnie jako zagęstnik stosują. Lody mały kubeczek po 9 złotych, a zdziwił byś się, ile jest glutenowych lodów, szczególnie sorbetów. Ile mały ma gram? Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 7 czerwca 2016 Opublikowano 7 czerwca 2016 Jem właśnie czekoladowe, są w pytę Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości). Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny. Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 Jak dobre to jem. Nie zastanawiam się skąd. W biedronce filety ok, nie zawiodłem się jeszcze ale paczkę mięsa kupuje i tego samego dnia robię. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 (edytowane) Jak dla mnie to nie. Cyce z lidla i biedry sa tak samo faszerowane guwnem. Dlugi czas zastanawialem sie po czym mi tak bebzon wywala i wyszlo na to ze przez mieso z kury. Przerzucilem sie na wolowine i indyka. Problem rozwiazany. Edytowane 10 czerwca 2016 przez KoBik Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Dlatego trzeba dusić to wszystko z mięsa wyjdzie,wylewasz i masz samo mięso. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Z tym ze robilem juz na wszystkie sposoby. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Ogólnie wzdęcia są winą słabej flory bakteryjnej,lub za małej ilości błonnika(za dużej też),nie mam wiedzy czy może wzdymać od dodatków od mięs,gdzie głównie wpompowują wodę,by było cięższe. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Ja mam jeden sprawdzony miesny, kupuje tam raz w tygodniu zapas i z glowy. Babki mnie juz znaja i wybieraja najlepsze kawalki. Z biedry raz wzialem mielone z indyka to chyba cale indyki z piorami miela, plus w skladzie zawsze jakies konserwanty. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości). Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny. Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości? Ja zawsze w biedrze kupowalem , i zawsze kupuje tylko pakowane prozniowo. Moja byla pracowala w zielonym i opowiadala o roznych cyrkach jakie sie tam wyprawia na miesnym zeby drugiej swiezosci mieso sprzedac. Nie polecam. Chyba ze ma sie wtyki Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Co to znaczy 'w zielonym'? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości). Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny. Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości? Ja zawsze w biedrze kupowalem , i zawsze kupuje tylko pakowane prozniowo. Moja byla pracowala w zielonym i opowiadala o roznych cyrkach jakie sie tam wyprawia na miesnym zeby drugiej swiezosci mieso sprzedac. Nie polecam. Chyba ze ma sie wtyki Pocieszę ciebie że od lat 70-tych nic sie nei zmieniło,moja matka pracowała w handlu i kiedyś stare kurczaki się myło w jakiś chemikaliach by wyglądały na świeże. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 W zielonym markecie misiu Spoko liti jak najbardziej, akurat mialem to szczescie ze moj dziadek handlowal miechem, ubijal cielaki i reszte nawet na tej dzialeczce na ktorej teraz cwicze xD Wiele sztuczek stosowal ale dla kochanego wnuczka zawsze dawal rarytasy ;-) Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 Eh pamietam te kurczaczki na wsi. To bylo mieso, nie to co teraz. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 10 czerwca 2016 Opublikowano 10 czerwca 2016 chude te kurczaki byly, malo miesa, ale goty rosol z nich byl. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.