Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kabi, masz tyle tłuszczu zmagazynowane, że glukoneogeneza hula aż miło.

Yakubu może nie mieć tego 'komfortu', ewentualnie zaburzenia w gospodarce hormonalnej/enzymatycznej.

Ale sa tutaj z podobnym lub mniejszym body fatem od yakubu spartakusi ktorzy sa na ketozie i zyja. I nie mieli spiaczek. Jak to wytlumaczysz w takim razie?

Opublikowano

No po części wytłumaczyłem - ewentualny problem z hormonami/enzymami. 

Nie wiem co i ile przed snem zjadł Yakubu, a to też ważne, i co ma tam lekarz zalecił, ale generalnie hipoglikemia to nie przelewki :P.

Opublikowano

 

Kabi, masz tyle tłuszczu zmagazynowane, że glukoneogeneza hula aż miło.

Yakubu może nie mieć tego 'komfortu', ewentualnie zaburzenia w gospodarce hormonalnej/enzymatycznej.

Ale sa tutaj z podobnym lub mniejszym body fatem od yakubu spartakusi ktorzy sa na ketozie i zyja. I nie mieli spiaczek. Jak to wytlumaczysz w takim razie?

 

Może jakieś początki insuliooporności?Nagle cukier za bardzo mu spadł a insulina cały czas była wysoka i takie coś,każdy organ w różnym tępię stępia się na działanie insuliny.

Opublikowano

:obama: Jadłbym.

 

Z drugiej strony jak w reklamie nawijają, że są gluten free i słodzone ksylitolem to za pudełko pewnie wołają trzy razy więcej niż za inne lody.

 

Reklamować lody, że są bez glutenu xd Szpecem nie jestem, ale glutenu nie ma jakieś 99% lodów?

Opublikowano

Nie wiem jak sprawa ma sie z czekolada, ale w biedrze byla ostatnio linia czekolad gluten free za pewnie 3x tyle. Skad w tluszczu kakaowym i cukrze gluten?

Opublikowano

Nie wiem jak sprawa ma sie z czekolada, ale w biedrze byla ostatnio linia czekolad gluten free za pewnie 3x tyle. Skad w tluszczu kakaowym i cukrze gluten?

Gluten zagęszcza,więc pewnie jako zagęstnik stosują.

 

Lody mały kubeczek po 9 złotych, a zdziwił byś się, ile jest glutenowych lodów, szczególnie sorbetów.

Ile mały ma gram?

Opublikowano

Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości). 

Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny. 

 

Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości?

Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie to nie. Cyce z lidla i biedry sa tak samo faszerowane guwnem. Dlugi czas zastanawialem sie po czym mi tak bebzon wywala i wyszlo na to ze przez mieso z kury.

Przerzucilem sie na wolowine i indyka. Problem rozwiazany.

Edytowane przez KoBik
Opublikowano

Ogólnie wzdęcia są winą słabej flory bakteryjnej,lub za małej ilości błonnika(za dużej też),nie mam wiedzy czy może wzdymać od dodatków od mięs,gdzie głównie wpompowują wodę,by było cięższe.

Opublikowano

Ja mam jeden sprawdzony miesny, kupuje tam raz w tygodniu zapas i z glowy. Babki mnie juz znaja i wybieraja najlepsze kawalki. Z biedry raz wzialem mielone z indyka to chyba cale indyki z piorami miela, plus w skladzie zawsze jakies konserwanty.

Opublikowano

Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości).

Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny.

 

Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości?

Ja zawsze w biedrze kupowalem , i zawsze kupuje tylko pakowane prozniowo. Moja byla pracowala w zielonym i opowiadala o roznych cyrkach jakie sie tam wyprawia na miesnym zeby drugiej swiezosci mieso sprzedac. Nie polecam. Chyba ze ma sie wtyki

Opublikowano

 

Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości).

Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny.

 

Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości?

Ja zawsze w biedrze kupowalem , i zawsze kupuje tylko pakowane prozniowo. Moja byla pracowala w zielonym i opowiadala o roznych cyrkach jakie sie tam wyprawia na miesnym zeby drugiej swiezosci mieso sprzedac. Nie polecam. Chyba ze ma sie wtyki

 

Pocieszę ciebie że od lat 70-tych nic sie nei zmieniło,moja matka pracowała w handlu i kiedyś stare kurczaki się myło w jakiś chemikaliach by wyglądały na świeże.
Opublikowano

W zielonym markecie misiu

Spoko liti jak najbardziej, akurat mialem to szczescie ze moj dziadek handlowal miechem, ubijal cielaki i reszte nawet na tej dzialeczce na ktorej teraz cwicze xD

 

Wiele sztuczek stosowal ale dla kochanego wnuczka zawsze dawal rarytasy ;-)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...