Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko ja wegle mam okolotreningowo.

180g w DNT i 220 w DT czy jakos tak, zwiekszych ich ilosc do 220 w oba te dni a potem sie bawic?

Przyszly nowe cukierasy od mojego ulubionego dilla:

48babba3c2204da190a00d5f5074ba31.jpg

Zobaczymy czy te glony pomoga mi sie dociac ;x

Zwiększ ilość posiłków z węglami,ale tak by nie było ich więcej niż 60 gram na porcje,by trzymać w ryzach insulinę.

Gość Xehanort
Opublikowano

Nie mogę znaleźć mąki migdałowej. Czym mogę ją zastąpić? Pilne.

Gość Xehanort
Opublikowano

Tłuszcz 52g, węglowodany 7,6, błonnik 12,9, białko 20g

Gość Xehanort
Opublikowano

Jak to w ogóle przyrządzić? Wrzucić wszystko do pojemnika, potraktować blenderem, zalać wodą lub mlekiem i do pyska?

Gość Xehanort
Opublikowano

Nie wiem, nie liczę. Wiem że po 15 minutach po zjedzeniu sytego posiłku już go nie czuję na żołądku.

Opublikowano

Nie wiem, nie liczę. Wiem że po 15 minutach po zjedzeniu sytego posiłku już go nie czuję na żołądku.

Spisz gramowo co jadłeś danego dnia i wylicz kalorykę,ilość węgli,fatu i białka bo tak zawsze będziesz śmigał po omacku.

Opublikowano

Wczoraj przyrzadzilem sobie czarny ryz. Polecam , zdrowszy i smaczniejszy od brazowego. Minus ze tez go trzeba dlugo gotowac w odroznieniu od basmati :/

Opublikowano

Wczoraj przyrzadzilem sobie czarny ryz. Polecam , zdrowszy i smaczniejszy od brazowego. Minus ze tez go trzeba dlugo gotowac w odroznieniu od basmati :/

Zdrowszy od tej samej ilości borówek nawet ;)

Opublikowano (edytowane)

Mam prośbę o krytyczne spojrzenie na moją dietę. Będę wdzięczny za jakieś rady co zmienić.

Muszę zrzucić trochę tłuszczu. Ćwiczę od niedawna ( miesiąc ). Stosuję się do rad dla początkujących. Wiec jak na razie to takie podstawowe ćwiczenia. Przysiad, wyciskanie na płaskiej ławeczce ( parę razy zmieniłem na skos ujemny i dodatni ), martwy ciąg oraz wiosłowanie. 4 serie po 10-12 powtórzeń. Wcześniej rozgrzewka + rozciąganie po. Ćwiczenia co drugi dzień z jednym lub dwoma dniami przerwy w weekendy. Ponadto w dni "nietreningowe" rower - jak mam siły to coś na wzór HIIT, jak nie to umiarkowanie od 30min do godziny oraz skakanka 20min z przerwami na 45-60sek. Poza tym praca raczej siedząca.

Dieta aktualnie wyglada tak.

Śniadanie/obiad/kolacja; białko + węgle + warzywo/warzywa

Białko: ryba ( łosoś, pstrąg, makrela, sandacz, halibut ), kurczak bardzo rzadko bo mi po prostu nie smakuje :/, twaróg, jaja, czasem jakieś orzechy dorzucam, czasem po prostu fasola.

Węgle: ryż, kasze: gryczana, jaglana, płatki owsiane

Warzywa; pomidory, ogórki, brokuły, kalafior, cukinia, czasem inne dorzucam ale te mi najbardziej podchodzą

1-2x na dzień jakiś owoc.

Do tego białko nawet do 3x dziennie. WPI albo WPC. Dodaje je bo mi za mało kalorii wychodzi.

To wszystko w ramach IF. 16-18h postu na dzień.

Edytowane przez mushabelly