Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To gdzie ty masz w takiej cenie 60 gramowe questy?Normalnie są w droższe od Gladiatorów.Ale i tak polecam ci tego drugiego spróbować,bo quest jest gumowaty a gladiator wygląda i smakuje jak baton.

Opublikowano

moze ktos pamieta moja pizze na twarogu, trafilem na podobny przepis, ale spodem jest mieso mielone, dzis zrobilem i wyszlo kozak

 

 

Sos:
W garnku gotujemy passatę(sos pomidorowy z kartonu), na patelni podsmażamy cebulę(duuużo cebuli) pokrojoną w piórka(nie kostkę!), do lekkiego „zezłocenia”, pod koniec smażenia dorzucamy czosnek i wszystko ładujemy do passaty.
Teraz przyprawy.
Czy dasz tam oregano, czy bazylię, czy tymianek – jeden c**j, ważny jest „sekretny” składnik...mianowicie, jest to cynamon. Osobiście nie żałuję i na litr passaty daję całą łyżkę, jeżeli nie jesteś przekonany/a, spróbuj na początek dać mniej i sprawdź czy Ci smakuje.
Doprawiony sos niech sobie bulgocze, czas na resztę.

Spód:
Mielona łopatka wieprzowa z dodatkiem sosu worcestershire, mielonej papryki i straszliwej i okropnej wegety, serio.

Bierzemy garść mięsa i patelnię(ja wszystko robiłem na tej samej patelni do naleśników, przesmarowanej smalcem), na której „rozklepujemy” mięso tak by wyszedł cienki placek. Na standardową patelnię będzie to około 350g, wtedy będzie w sam raz i szybko się zrobi.
Tak przygotowane mięcho smażymy pod przykryciem na średnim ogniu. W tym czasie można zabrać się za przygotowanie dodatków.

Dodatki:
Mozzarella, cheddar, boczek w plastrach, dwa jajka.
Wszystko co dobre już mamy, więc żadne warzywa nie są potrzebne, co najwyżej ogórek kiszony. Ja przyświrowałem do zdjęcia ze szczypiorem i papryką by było kolorowo i dupeczki też dały lajki.
To co musimy zrobić w trakcie smażenia placka, to pokroić w plastry mozzarellę, zetrzeć cheddar, a boczek wedle uznania pokroić w mniejsze kawałki . Reszta zostaje na później.

Po przewróceniu placka na drugą stronę zaczynamy najbardziej skomplikowaną część zabawy – trzeba go polać sosem, przełożyć mozzarellą, a następnie zdjąć z patelni tak by to wszystko się nie rozwaliło.
Jak już się uda...
na patelnię wrzucamy boczek, ściągamy go jak się fajnie wytopi i będzie lekko chrupki. Na tłuszczu z boczku smażymy jajka. Oczywiście robimy je tak, by białko było ścięte, a żółtko płynne, inaczej trzeba zrobić od nowa.

Jak już mamy wszystko, to wrzucamy jajka na spód z łopatki, na to dajemy boczek i posypujemy cheddarem.
Jeżeli w planach mamy publikację na Instagramie, to jak wspomniałem wyżej dajemy trochę zieleniny.
I w zasadzie tyle.

 

 

 

 

gYLXe6p.jpg

  • Plusik 2
Opublikowano

3900kcal. Na kolację 200g makaronu z duszonymi warzywami, 100g sera, oliwą z oliwek. Smakuje, ale po połowie posiłku patrzę na resztę z obrzydzeniem. To jest ten moment w którym trzeba się pogodzić ze słodzoną herbatą? Nawet z czekoladą się męczę.

 

Niedojadanie >>> obżeranie się. Na 3700 niby podskoczyło do 75-76, aż nagle trzy dni temu spadło do 73-73,9. Tęsknię za redukcją. Grubasy to debile, jak oni to robią, że tyją? Podziwiam freaków, którym się chce jeść 4-5k kcal zdrowego jedzenia przez kilka miesięcy. Dla mnie to niewyobrażalne.

Opublikowano (edytowane)

Ja się nie chcę masować ponad miarę,już warzyłem 88 kg ale źle się czułem,wole powolną rekompozycję.Zresztą jak rozciągnę brzuch to później na redukcji jest masakra taki głodny chodzę.

Edytowane przez Litwin81

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...