Plugawy 3 685 Opublikowano 23 października 2016 Opublikowano 23 października 2016 (edytowane) Oto chwila dla ktorej siedze w tej robocie Żarcie Pod kurakiem, ryz. Edytowane 23 października 2016 przez Plugawy Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ryz z kurczakiem? No poleciales mocno oryginalnie kolego Plugawy Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja sobie w weekend zrobilem, kura, jajka, ryz i warzywa, wszystko co najlepsze Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Kupilem mielone z szynki, fasole czerwona, przecier pomidorowy. Zrobię mielone z szynki z fasolą czerwoną i przecierem pomidorowym. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Oryginalnie. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Moglem nazwac chilli con carne i by było fancy Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Mnie ostatnio odrzuca od mięsa. Kurcza, ryby. Zjem trochę i normalnie rzygać mi się chce. Chyba świadomość ile syfu to w sobie ma tak na mnie działa. Jak raz na jakiś czas kurczaka ze wsi dostanę to jest ok. Chyba będę musiał się zainteresować wege pakerami. Tylko nie wiem czy oni przypadkiem nie przykoksili wcześniej a teraz udają nie wiadomo jakich eko. Ale z drugiej strony wczoraj jadłem kotlety/placki z soczewicy i były za(pipi)iste. Jedna z lepszych rzeczy jakie ostatnio jadłem. Były tak dobre że aż żonie wybaczyłem ostatnie kłótnie . Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 (edytowane) Tak jakby te wege produkty nie byly nafaszwrowane chemia z nawozow itp Zapamietaj ze jak sam nie wyhodujesz to wszystko co jest robione masowo musi miec w sobie chemie. Jedzenie to biznes jak kazdy inny przeciez. Dotyczy to tak samo miesa jak i warzyw i owocow. Takie winogrono z dzialki a winogrono ze sklepu ma zupelnie inna ilosc witamin. No przypadkiem dobrze sadzisz, tak jak niekotrzy bokserzy jak Bradley, cale zycie miesnie robione na miesie , przeszedl na wege i teraz jest na okladkach magazynow ze na rzodkiewce tez mozna. Zabawne Edytowane 25 października 2016 przez kanabis Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Zastąp mięso jajami i odżywką białkową i będzie git. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Tak zrobiłem. 20-30 jaj na tydzień mi schodzi. Mam od znajomej ze wsi. Wiem że syfem kur nie karmi także jest spoko. Czasem odżywka białkowa. Co do hodowania samemu to nawet jak "eko" wszystko zrobię, a wyrośnie na wyjałowionej ziemi to i tak (pipi) z tego będzie. Masakra jakaś. Bez suplementów, witamin, mikroelementów dodatkowych aminokwasów itp teraz raczej nie ma mowy o jako takim zdrowym odżywianiu. Jeszcze trzeba uważać żeby w suplach nie było dodatkowo jakiegoś syfu. Eh. Kurde w sumie jest nisza na jakiś biznes żywieniowy . Dobra reklama, płodozmian, zdrowe nawozy ( podobno woda morska takim jest - ale tu z kolei cały syf jaki do morza leci idzie też do ziemi ) i może będą ludzie kupować. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 26 października 2016 Opublikowano 26 października 2016 W produkcji masowej chodzi przede wszystkim o jak najwieksza produkcje jak najnizszym nakladem i z jak najmniejsza iloscia strat. Warzywa i owoce sa dosyc latwo psujacym sie towarem ciezko producentom nie stosowac chemii. Ziemie mozna nawozic tez w naturalny sposob jak jest wyjalowiona. Na dzialce to moze siemoplacac w przemysle masowym nie. Sa jednak produkty ktore sa wiecej faszerowane i mniej. Mniej np sa roznego rodzaju ziarna typu owies, proso, zyto, siemie. Zawieraja ogrom mineralow i kwasow omega. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 http://www.lolmania.pl/lol/28587/uwaga-chiny-produkuja-ryz-z-plastiku-zobacz-jak-go-rozpoznac.html W Chinach robią ryż z plastiku. To ja jednak zostanę przy czisach z maka xd Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Kuba ale pomysl, skoro robia ryz z plastiku to z czego robia czisa z maka? Obstawiam padline, papier i alumenium Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Grunt, że nie robią go w Chinach, więc plastiki, rtęcie, amelniuminy i inne odpadają. Mąka, syrop glukozowo-fruktozozowy, mom jakieś e242, e923, e438. Wybieram mniejsze zło, stawiam na żywność z USA! A tak serio, to (pipi)ę. Przerzucam się na kaszę i makaron. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Mniejsze zło,jedzenie z usa Zobacz skład naszego mc-a o tego z usa.Chiny sprzedadzą ci dobry surowiec,tylko jak odpowiednio zapłacisz. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Ja i tak nie jem ryzu. Najlepiej kasze i bede duzy i silny jak waleczni zuchwali rycerze mieszka I. Szczegolnie gryczana z miesem mmm, daje moc. Ale jem tez duzo makaronow durum, po prostu lubie bardzo Ryz biale to w sumie syf, brazowy dlugo sie robi i mi nie smakuje, basmati jest bardzo dobry ale drogi. Wybor jest prosty, tylko sredniowieczna polska zywnosc Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 ja tylko ryz jasminowy z lidla, wcale tak drogo nie wychodzi, tylko na wage a nie w woreczkach. makaron odpada bo wywalilem wszystko co z maki. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Ale nawet z durum nie mozesz? Jasminowy tez bardzo smaczny. Nie no ja nigdy nie kupowalem w torebkach i chyba nikt tak tutaj nie przeplaca za odmierzone 100 gram Jak to na wage? W sensie ze w lidlu mozna tak jak orzechy? To by bylo fajne zD Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Nie wiem ile kosztuje luzem, ale w auchanie płacę coś koło 1,40 za cztery torebki Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Śniadanko orzechy i wpc80, w pracy przegryzam bułeczke żytnią z własnej produkcji a zagryzam łososiem o 11 szykuje się pysznie bo spaghetti z DUŻĄ ilością mięsa, na obiad w domu czeka jego wysokość kurczak z basmanti a na kolacje pewnie zepsuje tabelkę bo napije się ze 3 piwa ale może uratuje sytuację jak koledzy powiedzą... Co można jeść do browara żeby było białka dużo i żeby pasowało? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 I cała noc na kiblu? Nie no, poważne odpowiedzi proszę. Litwin? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Ale nawet z durum nie mozesz? Jasminowy tez bardzo smaczny. Nie no ja nigdy nie kupowalem w torebkach i chyba nikt tak tutaj nie przeplaca za odmierzone 100 gram Jak to na wage? W sensie ze w lidlu mozna tak jak orzechy? To by bylo fajne zD w sensie ze worki maja po 500g i 1kg, znam takich co bez woreczkow sobie nie poradza z gotowaniem ryzu ;p myslalem nawet ostatnio zeby sobie jakis worek zamowic z hurtowni, wtedy to juz w ogole grosze wychodzi. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Robi ktoś przerywany post? Ja już prawie 3 miesiące lecę. 23h postu. Było mniej godzin ale kurcze to jest dla mnie wygodne. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Brat jest od jakiegoś czasu. Teraz na keto wchodzi i mówi, że jak z rana wypije kawę z olejem kokosowym i cynamonem to żadnego głodu nie czuje. 10 miesięcy na redukcji i -30kg. Napisałbym kto go zmotywował pokazując pewien kanał jutub, ale byście nie uwierzyli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.