Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Dla wszystkich pączko żerców pozdrowienia od tofika ;) Bardzo dobra ta mieszanka orzechów.

2r289vo.jpg

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 413,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Trochę jak te małpy, co są januszowe memy z nimi.

Opublikowano

Ma też sporo białka, a tyle tłuszczu to nie tragedia. J

A Ty się tym najadasz? Bo dla mnie to byłaby przytawka do kolacji.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

No wlasnie czy aby nie za duzo tego tluszczu w tej mocce (19,5g/100 gdzie kulka ma 125g)

Lepszy tluszcz niz wegle.

Kiedy ci ludzie zrozumieja ze bac to sie nalezy wegli prostych a nie tluszczu

Opublikowano

To stare mity podtrzymywane przez lobby cukrowe. Polecam dokument Caly ten cukier. 

Opublikowano

Lobby cukrowe powiela mity, że to węgli nalezy się bać, a nie tluszczu? Albo brak kawy robi swoje, albo cos tu nie tak.

Opublikowano

Strzele za kwadrans, jak dojade smierdzacym tramwajem. To o jakich mitach piszesz, w kontekście wypowiedzi poprzednika?

Mowie konkretnie o kabim i facie.

Opublikowano

Ze ludzie boja sie tluszczy i mysla ze od tego tyja. Skad tyle produktow light? Tyle ze czesto ten tluszcz wlasnie cukrem jest zastepowany, zeby to jakos smakowalo. 

Opublikowano

Ok no w tym sensie to oczywiscie. Chcialem potwierdzic, ze mamy takie samo zrozumienie :lapka:

Opublikowano

Ale tak na poważnie po co wam tłuszcz przed snem? Nie widzę sensu zmuszać organizmu do trawienia długo rozkładającego się tłuszczu w nocy kiedy dodatkowo zwalnia metabolizm co przekłada się na gorszą regeneracje i zauważalnie gorszą jakość snu. Mama wam nie mówiła żeby nie jeść nic ciężkiego na kolacje?

Opublikowano

To zależy ile masz rozpisanego tłusczu w dziennym zapotrzebowaniu i na ile posiłków trzeba go rozpisać. Ja codziennie jem jajka w ostatnim posiłku i nie czuję, żeby było mi ciężko.

Opublikowano

Mimo wszystko uważam że w ostatnim posiłku powinny przekazać węglowodany. Kiedy kombinowałem z dieta wysoko tłuszczową pierwsze 4 posiłki były białkowo tłuszczowe a kolacja typowo węglowodanowa z małą ilością białka.

Nie wyobrażam sobie jak można jeść jaja na boczku na kolacje i śniadanie.

Bez sensu.

Opublikowano

To, że sobie nie wyobrażasz, to nie znaczy, że bez sensu.

Opublikowano

Nie wyobrazam sobie jesc weglowodany na noc, wstawalbym chyba w nocy glodny.

Bez sensu

Opublikowano

ja trenuje rano na czczo, wiec jem wegle i bialko na noc poprzedzajaca trening.

Opublikowano

0,5 kg pieczonych ziemniaków albo batatów kawałek kurczaka brokuły/kalafior no ciężko być po tym głodny.

Tylko fbw i węglowodany na noc!

Opublikowano

Ja bym byl glodny. Co to pol kilograma ziemnaikow dla chlopa 86 kilo.

Napchalbym sie jak swinia a o 2 w nocy burczalo by mi w brzuchu.

Podpowiem bo nie kumasz, kazdy organizm jest inny