Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

hheheh dobre dobre xd

Ja dzisiaj wyjątkowo na ósmą na siłownię spompować klatkę i 40cm łapę, a później białeczko i do maka chcę podjechać kupić dwa wieśmaki za dychę, ale nie wiem czy mi sprzedadzą. No i na piłeczkę, a później u dziadka rosołek, jakieś ciasto i na wieczór pizza, tym razem hawajska i zapije pewno białkiem znowu. I znając życie i tak będzie za mało kcal, schudnę i będę musiał cały tydzień nadrabiać :/

Edytowane przez Yakubu

Jaki rozkład makrosów na redukcję? W40% B40% T20% ?

Tak jak pan wiekszy ziemniak kaze

Tnij wegle powoli. Albo wogole zostaw tylko na posliki okolotreningowe.

Ale to zalezy jak reagujesz na nie. Jeden lyka wegle jak pelikan drugi az czuje jak sie odkladaja.

Ja na zmiane z salami albo boczkiem, do tego cebula.  "Czysta" mi tak nie wchodzi, no i tez lekko scieta.

Dobrze zrobiona czysta tez jest okej ale juz zaje,biscie przyprawiona to jajecznica choc szybka i prosta to chyba jedne z najlepszych dan ever

Okej, po 2 miesięcznym okresie "IF + masa" stwierdzam, że na mnie to nie działa. Pomimo częstego "obżerania się" przytyłem może 1 kg, parę obwodów troszkę poszło w górę, ale nic specjalnego, a kalorykę miałem też raczej w porządku. Nie wiem czemu tak słabo. Dobrze, że wyniki siłowe jak na mnie na +. 

Czy moze to powolna masa właśnie tak wygląda? ;s

Okej, po 2 miesięcznym okresie "IF + masa" stwierdzam, że na mnie to nie działa. Pomimo częstego "obżerania się" przytyłem może 1 kg, parę obwodów troszkę poszło w górę, ale nic specjalnego, a kalorykę miałem też raczej w porządku. Nie wiem czemu tak słabo. Dobrze, że wyniki siłowe jak na mnie na +. 

Ale jak IF + częste obżeranie się? Albo IF albo częste obżeranie. Te 16-18h musi być postu. Kawa + ewentualnie jakieś BCAA. Ja tam dobrze na IF się czuje. Weszło mi w nawyk i od ponad pół roku mam regularny post co dzień. Przeważnie 16h, czasem 14, czasem 18. 

Split plus zbilansowana dieta na dodatnim bilansie.

Zyebales sezon jakimis wymyslami dla hipsterow.

Kombinowac to mozna na redu a nie podczas budowania masy

Ale jak IF + częste obżeranie się? Albo IF albo częste obżeranie. Te 16-18h musi być postu. Kawa + ewentualnie jakieś BCAA. Ja tam dobrze na IF się czuje. Weszło mi w nawyk i od ponad pół roku mam regularny post co dzień. Przeważnie 16h, czasem 14, czasem 18. 

okno żarcia od 12 do 20, okno postu masz od 20-24 i później 24 do 12.00 co daje razem 16h niejedzenia ; - )

Pół roku, ale z tego co kojarzę to Ty na redu byłeś/jesteś?

krupek:

tak.

Ogólnie ten wymysł dla hipsterów jest mega wygodne dla mnie, bo najlepiej pracuje mi się z rana i wtedy nie musiałem się zastanawiać co zjeść, kiedy następny posiłek, przygotowywać tego, jeść itp. 

kabi:

wrócę teraz do "normalnego" systemu, ale do splita się chyba nie przekonam. jade fbw i fajne są te treningi.

Może później spróbuje push&pull czy jakoś tak ;)

@Banny

Tak jak napisałeś. Wszystko dobrze. Może za mało jadłeś? :)

Ja to na utrzymaniu wagi byłem, teraz znowu redukcja będzie.

Żona mówi że ręce i klatka trochę większa. Ale to raczej rozciagniecie po ćwiczeniach :).

Taki tryb jedzenia jest bardzo wygodny. Właśnie tak jak piszesz wstajesz i się nie martwisz o jedzenie. Ja w pewnym momencie, z lenistwa, miałem 23h godzinny post :).

Poczytalem. Dlugogodzinne glodowki sprzyjaja spowolnieniu metabolizmu i wiekszemu odkladaniu sie tluszczu.

Ale rozumiem ze mogles na jakiejs glupiej stronie przeczytac co innego, to pewnie ci ktorzy nie moga sie zdecydowac czy wedlug badan kawa jest zdrowa czy nie.

Sorry ze tak brutalnie.