Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki zamawiacie orzechy na mój adres i ja wam zmiele na jaką konsystencję chcecie. :) Ostatnio robiłem z orzechów z biedry plus chia nasionka. Bez cukru. Chyba,że ktoś chce to mam miód z pasieki od pszczółek. :)

Poszlo zamowienie na Jakuba P 50kg orzechow. Platne przy odbiorze ofkors

Opublikowano

siłka w poniedziałek i środę otwarta pozniej, nie moge isc z rana, tylko niestety zmuszony jestem zrobic trening po pracy.

Ile przed treningiem zjesc posiłek? 2h bedzie ok? Tak długo napierdalam na czczo ze nie mam pojecia.

Opublikowano

Sok z buraków podobno bardzo dobry na wydolność, pity regularnie. Jakoś nie mogę się przekonać do smaku. Barszczu nienawidzę.

Po soku z buraków wzmaga się produkcja NO. Coś jak przy jednoczesnym braniu argininy i cytruliny + przeciwutleniacze. Tylko innym szlakiem ten NO powstaje. Fajnie się to wszystko uzupełnia. Tylko najlepiej sok samemu wycisnąć. Trochę czasu na to schodzi. No i brudno. Co do smaku to też mi nie podchodzi ale z sokiem z cytryny/limonki o wiele lepszy.

Opublikowano

Przede wszystkim to co najcenniejsze w owocach to barwniki,antocyjany,proantocyjanoid i im podobne.W Takich winogronach masz w skórce trans-resveratrol a w pestkach PAC-to co odpowiada w żurawinie za tłuczenie helicobacter i e.coli.

Opublikowano

W takim soczku wincyj cukru niż w snikersie

Najlepsze jest nie walić cukru, owoców kilka dni, później objeść się cukru, najlepiej podwójnie zabójczego w miksie zwykły cukier plus glukozowy... Ta energia i moc od rana jest niesiemska, dobry nastrój. :banderas:

Opublikowano

Dla Yakupu wszystko jest albo czarne albo biale, nie ma odcieni.

Owoce sa dobre bo sa zrodlem mnostwa witamin, antyoksydantow i innego cennego guvna, ale sa w wiekszosci kaloryczne gdzie kalorie to chu.jowa fruktoza. Chodzi o to zeby z nimi nie przesadzac a nie ze sa zle. Bosze

Warzywa porownywac do snickersa, zbyt mocne.
Choc wiadomo tez ze w kwesti kcal banan takiemu melonowi nierowny co nie

Opublikowano

W przyjaciółce jakiś artykuł o owocach był, że wszyscy naraz zmieniliście front o 180 stopni? (pipi)a jeszcze niedawno się śmialiście, że jem owoce skażone strasznym cukrem, a teraz ich bronicie, bo napisałem, że w owocowym soczku jest więcej cukru niż w snikersie xd

Opublikowano (edytowane)

Sok z marchwi , selera i buraka.

18g cukru

Wit C – 5.9 mg

Tiamina – 0.066 mg

Ryboflawina – 0.058 mg

Niacyna - 0.983 mg

Witamina B6 - 0.138 mg

Kwas foliowy - 19 µg

Witamina E – 0.66 mg

Witamina K - 13.2 µg

Minerały