Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

O no własnie, ja ostatnio kawę dodałem do koktajlu z mleka migdałowego, kaszy jaglanej, odżywki czekoladowej i kilku truskaw, zaje.biste w smaku.

Co do różnorodności, ja tak naprawdę z mięsa jem pierś z kurczaka i indyka oraz schab. W ogóle mi się tobie nudzi, rotuję kaszą i ryżami, warzywami i przyprawami do mięsa. Dziś wleciały zioła tajskie z Kotanyi, ta firma akurat bardzo duży wybór ma.

Edytowane przez krupek

Dzisiaj 1500 kcal.Rano płatki z chia,mct,cynamonem i białkiem jogurtowym.Potem 2 porcje po 200 gram winogron i 1 kg mintaja i 200 gr piersi.Łącznie 1500 kcal ponad 200 gr białka,ok 100 gr węgli i ok 20 gr fatu.Jutro ważenie,myślę że zejdę względem poprzedniego tygodnia 800 gram,czyli poniżej 77 kg.Ale dzisiaj mega depresyjnie i kłótliwie.

Ja dzisiaj znów powróciłem do jako takiego trzymania diety, może jak tutaj napiszę, to mi będzie łatwiej w kolejnych dniach nie wypaść z toru. Na śniadanie jajecznica z 5 jajek na boczku (70g), na obiad ziemniaki (200g), filet z piersi kurczaka (450g) na maśle klarowanym (20g, na kolacje 150 gram kurczaka z makaronem tagliatelle. W tzw. międzyczasie wpadły dwie gałki lodów czekoladowych, dwa wafle ryżowe i dwa pierogi z ziemniakami. No to tak luźno szacując wbiłem około 2800kcal, przy czym białko wbite. Jak się pilnowałem przez cały tydzień z żarciem na 3000 kcal, to z 99 kg spadłem do 96kg, więc ten tydzień zaczynam na 3200kcal i zobaczymy w przyszły poniedziałek ile będzie na wadze.

Ja w koktajlach zamieniłem płatki jaglane na gryczane i o kur.wa, jest jeszcze lepszy. No strasznie mi robią ostatnio. Ponadto, boxy do pracy polewam sobie łyżką oliwy z chilli, podbijam tłuszcze, a do tego potrawa nie jest sucha, spoko opcja ta oliwa.

Wczoraj miałem ochotę na makaron, ugotowałem spaghetii pełnoziarnisty, podsmażyłem cebulkę, oliwki, wcześniej przygotowałem kurczaka, dodatki do makaronu i też polałem tą oliwą, dobrze weszło ze smakiem.

polecam wersję z indykiem, smak/wygoda 10/10

2 pełne miechy redu u mnie, waga z 98->92, pociągnięcie do 85 jest realistyczne
2700kcal, 235g białko 70g tł i 284 w
sampoczucie bdb, treningi do niedawna z progresją (dalej sakerowe FBW 3x/tydzień), teraz już raczej placków nie dokładam i walczę żeby utrzymać, ten tydzień deload bo trochę sztanga już ciąży a w sobotę runmageddon  :o 

a, no i dodałem bieganie jako cardio 2-3x/tydzień

ps. właśnie stuknął pierwszy rok stażu ;) Edytowane przez TheAceOfSpades