Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

szanuję i podziwiam odchudzanie bez aerobów, mnie by chu,j strzelił od samego ucinania węgli/kcal. ta dieta blantmana to już w ogóle dla mnie kosmos.

a tak to 4x10km w tygodniu, żrę 3 albo max 4 posiłki dziennie jakoś specjalnie nie patrząc na węgle i waga pięknie leci w dół. nie dla mnie te ścisłe diety, ale oczywiście szanuję. ja bez biegania nie dałbym rady zejść z wagą.

A dorzuć jeszcze jakieś pompki, brzuszki, grzbiety po bieganiu, dopiero odczujesz różnicę.

szanuję i podziwiam odchudzanie bez aerobów, mnie by chu,j strzelił od samego ucinania węgli/kcal. ta dieta blantmana to już w ogóle dla mnie kosmos.

a tak to 4x10km w tygodniu, żrę 3 albo max 4 posiłki dziennie jakoś specjalnie nie patrząc na węgle i waga pięknie leci w dół. nie dla mnie te ścisłe diety, ale oczywiście szanuję. ja bez biegania nie dałbym rady zejść z wagą.

No ale to jest do pewnego momentu. Mi tez waga leciala jak glupia i na weglach. Ale jak juz chce leciec ponizej 78kg to na weglach jest to w przypadku mojego organizmu niewykonalne.

A raczej opier.dalac sie nie opier.dalam po 3 razy w tygodniu 6km + wybieganie do 16km i 3 razy silka.

Ja mam naprawde wolny metabolizm przez leki i widocznie dla takich osob jak ja wegle nie sa wskazane.

Musha czy ja wiem czy droga, sery, sledzie, boczek, tluste miesa, jaja to nie sa jakies ekskluzywne rzeczy. Wiadomo ze mozemy jechac na orzechach brazylijskich, masle migdalowym i lososiu i wtedy cena diety skoczy x5 ale to samo mozna powiedziec o zbilansowanej.

Ja z wungla kompletnie nie zrezygnuje ale przy mojej wadze ograniczenie już dużo da. Wiecie do tej pory potrafiłem o(pipi)ić 3 bułki przenne dziennie z serem szyneczką i innymi dodatkami. Do tego w diecie było w dużo makaronów przennych mącznych i bardzo mało kaszy czy ryżu. Ja czuje różnicę już po tygodniu diety. Lepiej się czuję a i cera mi się zdecydowanie poprawia. Jak zmniejsze porcje to i waga skoczy w dół. I believe

Musha czy ja wiem czy droga, sery, sledzie, boczek, tluste miesa, jaja to nie sa jakies ekskluzywne rzeczy. Wiadomo ze mozemy jechac na orzechach brazylijskich, masle migdalowym i lososiu i wtedy cena diety skoczy x5 ale to samo mozna powiedziec o zbilansowanej.

Masz rację. Jednak przychodzi taki moment że masz ochotę na coś innego. Jakieś ciasto by się zjadło. Deser. Jakieś placuszki, naleśniki. Wtedy jest drogo. Taki erytrytol 20zl za 1kg. Migdały albo gotowa mąka migdałowa. Łupiny babki jajowatej (to polecam). Mleko kokosowe też sporo wychodzi.

Swoją drogą to polecam coś takiego. Bierzemy awokado, dajemy trochę tego drogiego słodzika i łyżkę, półtorej kakao. Blendujemy i mamy coś jak nutella. Kurde jakie to dobre. Jak się kilka wiśni dorzuci to już w ogóle.

A jakis przepis np na sernik na zimna masz? Uwielbiam, nie mialem nic cisnienia na slodkie ale jak ostatnio przeszedlem obok lodowki w biedrze i zobaczylem roznorakie serniki na zimna z galaretka troche gul skoczyl.Jak cos to galaretke zero od kfd mam. Tylko nigdy do tego nie uzywalem slodzikow nie wiem jakie proporcje

Chyba nie w kazdej sa. W 2 do ktorych chodze regularnie nie ma. A akurat po drodze mialem to zaszlem do innej pacze a tam kur.wa cala lodowa jakiejs cukierni i wszystko co uwielbiam, ciasta snickers, tiramisu, serniki z galaretka. Ja je.bie ciezki widok :obama:

Edytowane przez kanabis

Ja zrzuciłem z 92 na 84 dzięki bieganiu na siłce 3x 30 min w tyg i trzymaniu diety - zero słodyczy i produktów z cukrem. Zdziwiłem się ile cukru jest wszędzie ładowane. W UK jest taka linia produktów Weigh Watchers, jogurty 0% FAT, bardzo mała ilość kalorii, jakieś ciasteczka też krzyczą że mają tylko 50kcl ale jak zobaczysz co jest w środku to wszędzie jest cukier. To samo płatki śniadaniowe itp. Na nieświadomce każdy je tyle cukru że hej, a gdzie jeszcze słodzone napoje czy ciasto "bo czemu nie, przecież dzisiaj zjadłam tylko jogurt i dietetyczne przekąski". Alkohol też ucialem i piję tylko na imprezach. W domu zero nawet przy oglądaniu potężnej Premier League. Ostatnio też kupiłem ten drogi slodzik, mąkę kokosowa i zrobiłem sobie ciasto. Zjadłem z dwa kawałki i resztę wyyebalem do kosza. Niby wyszlo dobre ale już mnie tak do słodkiego nie ciagnie. Alleluja.

Blant to samo tobie radzę. Cała swoje "wiedzę" zdobyłem w tym temacie. Obejrzyj sobie też film Caly ten cukier co polecał Shen. Czytaj etykiety na produktach i sam się zdziwisz ile cukru i innego syfu pchają do jedzenia.

• Plusik 1

Haven mi sie wydaje ze najwiecej ludzie cukru to jednak wlewaja sobie do gardel. Fajne kiedys ogladalem zestawienia slodkich napojow a obok byla szklanka z odpowiednio nasypanym czystym cukrem ktory zawiera napoj obok. Taka puszka tigera to kur.wa 3 lyzki stolowe czystego bialego cukru , robi wrazenie. Albo soczki bo przeciez zdrowe xd

Orzech tak jak yakubu gada, wierz mi ja naprawde uwielbiam slodkie. Ale odkad wyrzucilem wegle na koszt tluszczu tylko jeden jedyny raz przy tych sernikach mialem ochote na slodkosc przez ponad 2 tyg. Cukier zreszta w niektorych kregach jest uznawany za uzywke. W sumie nie bez powodu.

Haven mi sie wydaje ze najwiecej ludzie cukru to jednak wlewaja sobie do gardel. Fajne kiedys ogladalem zestawienia slodkich napojow a obok byla szklanka z odpowiednio nasypanym czystym cukrem ktory zawiera napoj obok. Taka puszka tigera to kur.wa 3 lyzki stolowe czystego bialego cukru , robi wrazenie. Albo soczki bo przeciez zdrowe xd

Oczywiście. Też widziałem to zdjęcie. Parcie na cukier w napojach jest ogromny i nawet jak masz sok "No added sugar" to i tak masz dodany słodzik który może nie ulewa ale dla zdrowia też nie jest dobry. Pepsi, 7up czy inne takie to istne zabójstwo. Nawet małe puszki 330ml.

W sokach chodzi o to, że wiekszość jest z soku zagęszczonego, który był dosładzany w fazie produkcji. Poza tym, owoc bez pulpy (lubię to słowo) jest pozbawiony głównie błonnika i części witamin. Są wyjątki, np sok z buraka, który jest ochydny, ale jego energetyczne działanie to jest miazga.

Większość badań mówi, że aspartam może być szkodliwy spożywany regularnie i w sporych ilościach. Da Costa w jednym filmiku mówił, że trzeba byłoby wypijać regularnie 7-8 l takiego napoju. Ile w  w tym prawdy, nie wiem, ale w małych ilościach 2-3 razy w tygodniu nie powinno zaszkodzić. Poza tym, słodziki może nie mają kcal, ale w zależności od organizmu, mogą powodować skok insuliny.

• Plusik 1