Skocz do zawartości

Odżywianie

Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem, nie miałem tego na tej kartce od badań

ogólnie badania wyszły w miarę ok, tylko te od boreliozy jakieś takie niepewne. mam dużą nadwyżkę flagellum, jakieś kontrolne coś i któreś z przeciwciał lgg albo lgm. (pipi) wi, u lekarza pierwszego kontaktu byłem i jak patrzyła to sprawiał wrażenie jakby nie wiedziała o co chodzi. za tydzień jeszcze idę do innego ortopedy i może jeszcze raz się wrócę do tego pierwszego

btw ta flagella to jakaś wić bakteryjna czy coś, więc skoro mam tego nadmiar, to może rzeczywiście mnie jakieś bakterie męczą :dunno:

Gość Orzeszek

może być zatrucie jakimś grzybem albo bakterią, mama znajomej tez kilka lat miala problem z stawami i od problemow z kręgoslupem po stwardnienie rozsiane jej diagnozowali, przypadkiem wyszlo zatrucie grzybem, bombardowanie lekami i po 3 miechach żadnych dolegliwości.

Co do alko na ketozie to czytałem że takie whisky czy czysta wódka ma zero węgli więc z Pepsi Max jakiś drin w teorii może wchodzić. Wiadomo że alkohol jak i słodycze należy uyebac na każdej diecie do minimum. Ja na imprezie i tak pije co mi poleja bo przecież nie zarzucenia fochem na znajomych że dają mi piwo bo ketoza xd.

W sobotę jadę do Polski na dwa tygodnie i już widzę to przywitanie kotletem schabowym z grubą paniera i ziemniakami :fsg: Będzie ciężko.

Edytowane przez hav7n

jadłem cissus przez miesiąc albo dwa i z tego co pamiętam to raczej zmian nie odczułem, ale to było przed tym jak mi się pogorszyło do tego stanu, że w nocy spać nie mogłem.

później brałem przez tydzień ibuprom to mi pomogło, ale jak odstawiłem to było gorzej niż przed tym jak zacząłem to brać. później mi przepisali neurovit i maść dip rilif i było jeszcze gorzej.

później mi dali apo napro + neurovit i było lepiej, ale nie tak dobrze jak po ibupromie.

a teraz miałem te zabiegi aquavibronem i okłady z borowiny, znowu było lepiej, ale jak odstawiłem apo napro to znowu się pogorszyło. po kilku dniach zacząłem brać devils claw, magnez, wit c i d+k i póki co pomaga, aleza to co kilka dni czuję ból w kręgosłupie w okolicach miednicy, kolanach i nadgarstku :dunno:

Jak dla mnie bóle stawów to tylko efekt uboczny a nie geneza,stawiam że coś nie tak z jelitami.Może przepuszczają nie strawione cząstki żarcia powodując odpowiedz układu immunologicznego,który przy okazji wali ci po stawach.Spróbuj(bez śmiechu) HMB,tutaj masz mój krotki artykuł na jego temat:

https://www.facebook.com/pbc.riviera/photos/a.1264371926916413.1073741829.1235420659811540/1527423750611228/?type=3&theater

• Plusik 1

Blaeis, jo, jadłem warzywa, ziemniaki wpadały prawie co dzień, do tego trochę pomidorów, papryki, cebuli, pieczarek, pizz itd.

Właśnie czytam w pracy książkę Dawida Dobropolskiego i myślę, że mi ketoza pomoże, a jeśli dostanę biegunek tłuszczowych, to nic w jelitach nie powinno zalegać. Choć teraz jem już trzeci dzień 100g węgli to ze srankiem słabo jest. Od jutra chyba sobie zmniejszę na mniej niż 50g, zwiększę tłuszcze i już będę leciał. Trochę przeraża mnie "gorączka węglowodanowa", ale już czytam pierwsze tipy i może uda się przetrwać.