Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No na oko gdzieś tyle będzie. Polecam wagę kuchenną, wydatek rzędu 30 zł w Ałczanie, a bardzo ułatwia sprawę.

Edytowane przez krupek
  • Plusik 1
Opublikowano

Kupiłem sobie ten makaron shirataki i poza tym, że śmierdział jak stare skarpety to po wypłukaniu, ugotowaniu i dodaniu do rosołu było już ok. Smakuje jak zwykły makaron z ryżu, tylko ta cena (pipi)a. Po(pipi)ało tych ludzi, 10zł za malutką paczuszkę. Ceny samej mąki też piękne, chorzy ludzie.

Opublikowano
Godzinę temu, Plugawy napisał:

To na czym smażyć?

Najlepiej wcale. Ale tak się nie da żyć.

Zostaje coco oil.

Ja tak mam i 95 kilo mięśnia jest, no nie?

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Plugawy napisał:

To na czym smażyć?

Jak kiedyś pisałem,unikać smażenia,co najwyżej kilka sekund podsmażyć,by zamknąć pory w mięsie i zacząć dusić-mały ogień i przykrycie.A czy to będzie olej kokosowy czy oliwa,to bez znaczenia bo temp jest tam niska i tłuszcz się nie utlenia.

Edytowane przez Litwin81
Opublikowano

Tylko dezodorant olej w szpraju. Od zawsze i juz na zawsze. Ludzie odkad wynalezli ogien smazyli mieso. Dzieki smazeniu ludzkosc osiagnela to co osiagnela. Takie sa fakty. Z tym sie nie dyskutuje

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 3.04.2018 o 10:02, Banny napisał:

Masło orzechowe bym sobie kupił:

 

takie:

http://allegro.pl/maslo-orzechowe-crunchy-900ml-bez-cukru-soli-pycha-i6896933348.html?fromVariant=6896944310

 

kfd:

http://allegro.pl/kfd-maslo-orzechowe-100-peanut-butter-1000g-hit-i6315827717.html

 

czy jeden **** i brać byle bez soli i innych dodatków?

 

pozdro.

Mi te bez dodatku soli nie smakują w ogóle. 

Tego typu masla możesz znaleźć np w Carefurze. Inne mniej sportowe firmy też takie cos robią i to taniej .

Opublikowano
6 minut temu, Grabek napisał:

A nie lepiej Ci na następny raz samemu sobie zrobić?

wrzucasz lekko uprażone orzechy do blendera, szczypte soli i jazda. 

 

Robiłem niedawno, wyszło ok, trochę zbyt kleiste, ale nie mogłem dostać orzeszków "obranych" wiec poświęciłem kilka wieczorów przy filmach na obieranie z łupiun ; - ) 

Teraz mi się nie chce.

Moze jak będę w większym markecie to się rozejrzę i spróbuje jeszcze raz.

 

Opublikowano
21 godzin temu, MAJOCHEY_PL napisał:

Po co wam te orzechy?

Olej kokosowy do kawy i jazda. 

Olej kokosowy do twarożku i jazda.

Olej kokosowy do wszystkiego!

Bo kokos to olej MCT,a nasz organizm też omegi 6 z innych orzechów potrzebuje,jak i omegi 3 z ryb.

  • Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niech mi ktoś wytłumaczy jak osoba która nie prezentuje się sylwetkowo(waga pewnie w granicach 100kg no ale wygląd ulanego janusza ) może dostać w diecie od Słodkiewicza 1500g mięsa dziennie ? Do tego dochodzą także inne źródła białka , nie jestem w stanie uwierzyć że przy obecniej wiedzy w zakresie dietetyki ktoś może spożywać takie ilości mięcha nawet na końskich dawkach towaru.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...